• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren de van Curaçaose afkomst Anthony K., achttien jaar cel opgelegd voor doodslag op en het seksueel misbruiken van de tienjarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam, vorig jaar oktober. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tijdens de rechtszaak levenslang.

K. ontkent het meisje te hebben misbruikt. Zijn raadsman stelde altijd dat het medisch rapport tegenstrijdigheden en onwaarheden bevat. De verschillen worden volgens de rechter veroorzaakt door de wijze van onderzoek. “Maar de waarnemingen met het blote oog komen overeen. Er is geen sprake van tegenstrijdigheden”, aldus de rechter.

Drama
Het OM stelde tijdens de behandeling dat Jennefer is gedood om het seksueel misbruik te verhullen. Voor die redenering vond de rechter geen bewijs omdat niet is te achterhalen op welk tijdstip ze is misbruikt. Het drama voltrok zich toen Jennefer bij K. was om met haar neefje en nichtje te spelen. K. is de ex van de zus van Jennefer. Jennefer wilde naar de film, maar kreeg daarover ruzie met K.

Schrijnend
Volgens het zoontje van K. werd ‘papa gek in zijn hoofd’ en heeft hij Jennefer daarna gedood. De rechter noemde het schrijnend dat K. de familie lange tijd voorloog en in onzekerheid liet over de ware toedracht rond de dood van Jennefer toen naar haar werd gezocht.

Geschokt
Het wordt de Curaçaoënaar ook zwaar aangerekend dat hij niet mee wilde werken aan het psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum en dat hij ook weinig bereidwilligheid toonde in de rechtszaal. De familie van Jennefer reageerde geschokt na de uitspraak. De familieleden liepen huilend en vloekend weg uit de rechtszaal. De straf noemde persofficier Ernst Pols fors, maar of het OM in hoger beroep gaat is nog niet duidelijk. “Temeer omdat de rechter het advies gaf te zijner tijd te onderzoeken of bij een voorwaardelijke invrijheidstelling de veroordeelde moet worden behandeld. Dat is iets om over na te denken”, aldus Pols.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Achttien jaar voor doden en misbruik Jennefer”

  1. Achtien jaar voor het doden en misbruiken van een minderjarig kind is veelste weinig. Bij zo’n uitspraak hoort er wel een TBS voor de vorm te worden gelast, ook al wil de betrokkene niet meewerken. Dit kan jij op geen enkele manier verkopen aan de familie van dat kind. Achttien jaar is te weinig.

  2. Als zijn eigen zoontje zegt dat ziin vader gek in zijn hoofd werd. Dat zegt genoeg van een kind over zijn vader. Hij hoef niet eens naar Pieterbaan te worden gestuurd om tot de conclussie te komen dat deze jongen helemaal gestoord is en gewoon tot levenslang moet worden geoordeeld. Gewoon opruimen die handel of aan zijn ballen ophangen in het publiek. Ik wens de familie heel veel sterkte toe. Dit is niet normaal.

  3. De creep, hij had echte levenslang moeten krijgen, maar gelukkig weten de medegevangen wel raad met een kinderverkrachter.