CURAÇAO – Elf Statenleden hebben een Statenvergadering opgeroepen om Statenvoorzitter Ivar Asjes en vice-voorzitter Amerigo Thodé af te zetten. PAR-lid Dennis Jackson zegt tegenover Radio Hoyer 2 dat de Statenleden vanavond oud-MFK’er Dean Rozier als Statenvoorzitter willen benoemen.

Opvallend is dat de vergadering niet plaatsvindt in het huidige Statengebouw, maar in het voormalige Statengebouw aan het Wilhelminaplein (zie uitnodiging hieronder). De vergadering is niet opgeroepen door Asjes zelf, die in principe als enige bevoegd is om dat te doen. Asjes heeft al aangegeven niet onder de indruk te zijn van de actie van de Statenleden. “We hebben alles onder controle en wij zullen niet meewerken aan deze illegale praktijken. De juristen die hieraan deelnemen deugen niet”, aldus Asjes.

Reglement
De Statenleden baseren zich naar eigen zeggen op Reglement van Orde van Staten van Curaçao: Onvoorziene gevallen, Artikel 120. “In gevallen waarin het reglement of enige andere wettelijke regelingen niet voorziet, beslist de meerderheid van de leden.”

Neutraal
Volgens Jackson is de keuze op Dean Rozier als Statenvoorzitter gevallen, omdat hij uit de politiek stapt en daarom als neutraal wordt gezien. Rozier is zelf uitlandig en zal vanavond niet aanwezig zijn, maar is wel op de hoogte. FOL-leider Anthony Godett moet gaan fungeren als vice-voorzitter. De elf Statenleden die met een Statenmeerderheid de vergadering hebben opgeroepen zijn Emily De Jongh-Elhage, Pedro Atacho, Zita Jesus-Leito, Marilyn Alcalá-Wallé, Dennis Jackson, Magali Jacoba, Glenn Sulvaran, Malvina Cecilia (allen PAR), Anthony Godett (FOL), Humprey Davelaar (PNP) en Eugene Cleopa (oud-MAN-lid). De vergadering begint om 20.00 uur.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Dennis Jackson:

Quorum
De sluiting van het Statenjaar kon vanochtend niet doorgaan, omdat er geen quorum werd gehaald. Er waren maar zes Statenleden aanwezig en dat is geen meerderheid. Volgens het Reglement van Orde moet binnen vier maal 24 uur een nieuwe vergadering worden opgeroepen zodat het Statenjaar alsnog kan worden afgesloten.

Wet
Asjes wil de wet niet overtreden en zal daarom morgen het Statenjaar gewoon openen. De twaalf Statenleden die niet komen opdagen, zijn er volgens de Statenvoorzitter debet aan dat het parlement mogelijkerwijs de wet overtreedt. Daar werkt hij niet aan mee. De Statenvoorzitter vindt dat Statenleden betaald worden om in het parlement aanwezig te zijn en vindt de afwezigheid van de Statenleden géén signaal van gebrek aan vertrouwen van Statenleden in hem.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak vanmiddag met Ivar Asjes:

Oproep vergadering:

[scribd id=105529212 key=key-eacflt2jmpma43op4py mode=scroll]

12 reacties op “Vergadering afzetten Ivar Asjes vanavond”

 1. @kasuari, wil je doorgaan met PS-MAN en MFK?

 2. Los van het feit of dit mag en kan. Was er echt niemand anders dan Godett als vice-voorzitter?
  Gewoon belachelijk waarmee deze gasten bezig zijn. Asjes mag voor maar eens komen uitleggen wat hij zal doen om zijn verleden goed te krijgen.
  Politiek Curacao is TRIEST!

 3. Ik krijg braakneigingen als ik Asjes op bovenstaand radiofragment hoor praten over Het Volk. Aan dat volk dacht Asjes niet toen hij creditcard fraude pleegde bij het CTB. Ook dacht hij niet aan het volk toen hij een politieke benoeming accepteerde bij Selikor, terecht door de rechter teruggedraaid waarna Asjes zich nog een jaar lang liet betalen door het volk terwijl hij thuis onder de boom zat.

  En het volk was ook niet in de gedachten van Asjes toen hij zich liet benoemen in een hoge ambtelijke functie waarin hij pas begint na afloop van zijn politieke carriere.

  En het is zo typisch goedkope bananrepubliek van Asjes om de meerderheid van de Staten niet te vertrouwen omdat deze verdacht zouden zijn van corruptie. Op basis van een volslagen ongefundeerde uitlating van Pik Pisas, een statenlid die nog niet eens zijn eigen naam kan spellen, en zich daarom maar heeft genoemd naar het lichaamsdeel waarvan enige gelijkenis met hem hem niet ontzegd kan worden.

 4. Dus na vieze voorzitter Amerigo Thode, vader van een momenteel gedetineerd drugsdealer, krijgen we nu vieze voorzitter Anthony Godett die zelf een jaar gedetineerd is geweest voor corruptie.

  Is er nu werkelijk niemand meer op het eiland te vinden zonder strafblad?

 5. Die Rozier en Godett worden door PAR ff misbruikt… Na 19 oktober heeft PAR hen niet meer nodig…. PAR mag wat mij betreft wederom lekker in de oppositie blijven.

  Ik vraag me wel af of Rozier zo neutraal is, op CNSJF was die gespot met Jamaloodin, die door zn securitybedrijf ook flink heeft mee kunnen profiteren….

 6. Dat niemand in de omgeving van Asjes durft te zeggen dat hij een plaat voor z’n kop heeft! Zelfs de minderheid in de staten mogen een vergadering aanvragen, de statenvoorzitter is onafhankelijk en moet de vergadering gewoon inplannen zonder eigen interpretaties! Hij denkt hier de koning te kunnen spelen, belachelijk dat MFK en MAN hier geen einde aan maken. MAN zal echt geen zetel meer krijgen!

 7. Earth to earth, asjes to asjes, dust to dust.

 8. Inderdaad Asjes, ook anderen gebruiken een interpretatie van het regelement.

 9. Welke plaat moet hij voor z’n kop hebben om te denken, dat de Statenleden nog enig vertrouwen in hem hebben.

 10. Zo, ben benieuwd wat het gaat worden.

 11. Als doodgewone burger begrijp ik steeds minder van de hedendaagse politiek op Curaçao. Ik begrijp echter wel dat de heer I. Asjes buitengewoon trieste acties heeft uitgerold om de democratie plat te walsen. En dat moet uiteraard per direct een halt worden toegeroepen. Of dit dan het begin daarvan kan zijn, betwijfel ik. Wellicht heb ik het bij het verkeerde eind.

 12. Wat een soap…