• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte vervangt morgen gouverneur Frits Goedgedrag tijdens de openingsceremonie van het parlementaire jaar. Ook in 2010 was dit het geval. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of het begrijpelijk is dat de gouverneur dit aan Schotte overlaat.

“Ik vind het weinig uitmaken wie het jaar opent”, antwoordt de 31-jarige Sillie. “Het is een formeel gebeuren wat al teveel geld en tijd kost. Het kan mij weinig schelen wie het opent. Ik kan me voorstellen dat Goedgedrag ook een beetje klaar is met deze poespas en misschien zinnige dingen wil doen.”

Passief
De 56-jarige Norvin is niet te spreken over de gouverneur. “De heer Goedgedrag moet eens wat actiever worden. Hij heeft een advocatenteam in de arm genomen om beslissingen te nemen waarvoor hij betaald wordt. Hij durft natuurlijk zelf niet en ook dit is weer een voorbeeld van passiviteit. Hij moet wat krachtiger worden en verantwoordelijkheden nemen. Hij is de baas, gedraag je ernaar dan.”

Steunen
“Ik vind het nogal verdacht”, antwoordt de 29-jarige Farida. “Als hij niet in het buitenland is, kan hij er toch gewoon bij zijn? Het is belangrijk deze dingen te blijven doen. De spanning op Curaçao loopt al hoog op. Hij hoort de regering te steunen in deze tijden en het volk te laten zien dat wij één zijn. Een gouverneur hoort achter zijn regering te staan en die indruk wekt hij nu niet.”

Distantiëren
De 42-jarige Johan heeft alle begrip voor de gouverneur. “Die vent wordt natuurlijk ook helemaal gestoord van de liegende politici waar hij mee moet werken. Hij maakt een goed punt door zich te distantiëren van onze premier en zijn praktijken.”

14 reacties op “‘Gouverneur moet verantwoordelijkheid nemen’”

 1. @ Anthony
  Nee, absoluut niet. Maar Willems heeft het over “aankoop schandelen”. Dan kan niet anders worden uitgelegd dat hij voorkennis heeft over wederom oneigenlijk gebruik van een credit card door Asjes, toch…?

 2. @Willems,

  wanner krijg ik eens antwoord op onderstaande vragen:

  over inhoudelijk ergens op in gaan gesproken.
  bent u ooit ingegaan over de MOT meldingen, de fraude praktijken en het doodrijden van een 65 jarige dame door de heer Gerrit Schotte onder invloed.
  over zijn contacten met Maffia figuren zijn vele reizen naar Haiti en uberhaupt zijn vele reizen.
  zijn hoffotograaf en zijn auto met sirene en een colonne motorpolitie alsof hij de president is van USA ipv een eiland zo groot als de gemeente Almere.
  en hoe u er toe bent gekomen dit allemaal te accepteren en zijn beleid te steunen van uit het verre Belgie?
  U weet ook inmiddels de toestanden over onze minister van gezondheid.
  de millieu ramp bij Jan Kok, de winkeldiefstallen, diploma fraude, alcoholmisbruik?
  kunt u daar ook nog eens inhoudelijk op in gaan?
  zo kan ik over meerdere ministers een lijstje maken, maar stop even want u bent waarschijnlijk te hoog geschoold om iets te kunnen begrijpen van de realitiet hiet op het eiland..
  volgens uw normen kan een land geregeerd worden door Maffia…….

 3. @ Farida, de Gouverneur behoort achter het volk te staan en niet herhaal niet achter de regering, stelletje clowns.

 4. @Roepie roepie

  Je gaat toch niet in op het gezwets van R. Willems?
  Kom op nou.

 5. @ Willems:
  Wat??? Heeft Asjes nu alweer een overheids creditcard voor eigen behoeften aangewend???? Wat weet jij meer dan wij??? Kom op, als de sodemieter voor de dag ermee. Hoeveel heeft Asjes nu weer besteed aan jasjes? En wie heeft deze oplichterspraktijken gemeld aan de Gouverneur?
  Antwoorden, het volk wil antwoorden Willems. Wij hebben daar recht op!

 6. Helaas heeft R. Willems de toch heel doorzichtbare aktie van de MFK en PS mafia niet door. Men neemt het domste statenlid, Pik Pisas maar het had ook Rudney Garmes kunnen zijn, en laat deze zichzelf even belangrijk voelen door wat ongefundeerde berichten over omkoping in de pers te strooien om vervolgens daarover quasi verontwaardigd te doen. Met verdachte statenleden willen we niet meer werken!

  Nee, maar de MFK en PS mafia wil wel werken met een Jamaloodin, verdachte in een mega witwaszaak om nog niet te spreken van alle andere partijleden die in plaats van een CV een strafblad hebben.

 7. Vanavond om 8 uur is er een bijzondere Statenvergadering met de volgende agenda:
  1. Opening
  2. Afzetten Statenvoorzitter (Asjes)
  3. Benoeming Statenvoorzitter (Rozier)
  4. Afzetten vice-Statenvoorzitter (Thode)
  5. Benoeming vice-Statenvoorzitter (Godett)

 8. De gouverneur beschikt over aanwijzingen van grove aankoop schandalen en wenst zijn handen niet verder in een wespennest te steken! Domme mensen fantaseren van alles en nog wat, maar deze lui zijn kort en recht door zee en iedereen kan nu het zijne van maken. Inmiddels zijn hun broek in ieder geval, niet gescheurd. Niet geschoten, nooit geraakt, zal hij terecht gedacht hebben!

 9. Helaas zegt de poppenkast van opening en sluiten van de staten de gewone bevolking niets. Een mooie foto van de heer Schotte in de lokale media zal uiteindelijk het resultaat zijn het ontbreken van de gouverneur zal helaas niet of nauwelijks worden opgemerkt.
  Het zal een prachtige dag worden met veel exposure voor de heer Schotte en pseudopoetin Asjes.
  Oppositie doe iets!

 10. @ Farida. Een gouverneur hoort achter zijn regering te staan en die indruk wekt hij nu niet.”

  Waar heb je dat fabeltje gehoord? Dus hij moet net zo idioot zijn als de volgers van Schotte, Cooper en Wiels?

 11. De Gouverneur is Hoofd van de Regering, waarvan het Beleid in het Kabinet wordt gemaakt, waar hij weer geen lid en deelgenoot van is. De premier is politiek verantwoordelijkheid verschuldigd voor het ‘politieke’ optreden van de Gouverneur.
  Uiterst gecompliceerd. De Gouverneur is aan zeer strikte regels gebonden voor zijn optreden. En daarom kan ik mij heel goed voorstellen dat hij veel wikt en weegt. Desalniettemin kan ik ook de mening delen dat van hem een iets meer pro-actieve houding verwacht mag worden. Ondanks dit alles respecteer ik het optreden van de Gouverneur tot nu toe.

 12. @Charly,
  zo is het waarschijnlijk gegaan.
  De goeverneur wil eigen lijk niet met deze maffia gezien worden.

 13. Vind het juist heel goed van de gouverneur dat hij de opening overlaat aan degegene die de zaak niet op orde heeft.
  De gouverneur, net als de Koningin in Nederland, moet het volk vertellen, uit naam van de regering wat de plannen zijn voor de begroting van het jaar en komend jaar en wat er zoal door de regering gepland wordt om het eiland/land te besturen.
  Deze gegevens zou de gouverneur dus moeten krijgen van de regering!

  Wat moet deze gouverneur het volk nu zeggen? gezien de demissionaire status en de incompetentie van de huidige regering.
  Wat voor begroting is er aan de gouverneur overhandigd? wat zijn de vooruitzichten die deze regering heeft voor de toekomst van dit eiland?
  Waarom zou deze gouverneur zich branden aan de chaos die deze regering heeft veroorzaakt.

  Snap Goedgedrag volkomen dat hij de zaak overlaat aan de ”Min-Pres. en zich niet begeeft in deze wespennest!

 14. De tijd is ook aangekomen, dat de gouveneur zijn koffers gaat pakken. Hij laat al weken niets van zich horen, onderneemt niets. Zou vertegenwoordiger zijn van het Koninkrijk. Zit op zijn lauweren te rusten in plaats van aktie te ondernemen tegen deze maffia organisatie.