• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse Partij van de Arbeid (PdvA) hoopt op steun van de BES-eilanden om de nummer 55 op hun lijst, de Arubaanse Alvin Riley, in de Tweede Kamer te krijgen. Riley kan alleen met voldoende voorkeurstemmen een zetel krijgen in de Tweede Kamer.

 
Riley is geboren op Aruba en heeft na zijn studie in Nederland dertien jaar op Curaçao gewoond en gewerkt. Sinds 2001 is hij weer woonachtig in Nederland, en sinds 2006 gemeenteraadslid.

Overzeese rijksdelen
“Al vanuit mijn roots op Aruba, voel ik de behoefte om maatschappelijk bezig te zijn. Als voorzitter van de Sirkulo Antiyano Tilburg, afdelingshoofd Avond MTS Curaçao en nu ruim zes jaar als gemeenteraadslid heb ik daar werk van gemaakt”, aldus Riley. De politicus wil zich in gaan zetten voor de overzeese rijksdelen. “De stemmen van de gebieden overzee zouden dit keer het verschil kunnen maken”, benadrukt PvdA-lid Marja Wessels. Woensdag zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Stemoproep Alvin Riley voor inwoners BES-eilanden:

7 reacties op “Voorkeurstemmen voor Alvin Riley”

 1. @Beer Ik heb niet langs die mevr. heen gekeken maar waar het mij omgaat is de Caribische Nederlander. Ik weet ook dat dhr Fermin D66 het in het verleden vrijwel ver heeft geschopt in de gemeente Dordrecht en ook Chandu van de CDA en die andere Surinaamse Hindoestan ik weet zijn naam niet meer van de GGD. Ook had je Leerdam van de Pvda. Verder is het alleen een constatering van mij en niets anders. Bedankt.

  @Rignald. Die verkiezingen waren ook voor Koninkrijksgenoten die in Nederland wonen dat moet je niet onderschatten. Over de Moslim afgevaardigden ben ik het niet eens met jou, dat generatie is niet allemaal in Nederland geboren zelfs de burgemeester van Rotterdam niet. Over een poos heb je ook Rijksgenoten die in Nederland zijn geboren en een Nederlandse paspoort hebben en die zullen niks te maken hebben met voortrekkerij of wat. Waarom er velen niet mee doen aan het politieke schouwspel is dat de meeste Rijksgenoten gewoon murw zijn van het vieze vuile politieke gedoe uit de tropen. Ze geloven niet zoveel meer in de politiek. Ze zien het overal als een soort corrupte bende die voor hun eigen belangen strijdt.

  @Philippe Maaskant . Bedankt voor je positieve reactie.

 2. Om individueel met voorkeurstemmen verkozen te worden, hoeft er maar een drempel van 25% van de kiesdeler gehaald te worden. De kiesdeler is het aantal stemmen op de lijst dat recht geeft op een zetel. Met 16.500 stemmen [ongeveer] kun je dus in NL op plaats 55 staan en toch in de tweede kamer komen. Met een beetje actie en werving moet het dus kunnen. Een andere vraag is natuurlijk of de 54 figuren die boven je op de lijst staan er blij van worden…maar het kan wel.

 3. @Vito,. De verkiezingen zijn voor Nederland en niet voor koninkrijk der Nederlanden.
  De moslim afgevaardigen zijn gewoon in Nederland geboren en hebben een Nederlands paspoort en wonen in Land Nederland. Waarom zou men koninkrijksgenoten van een ander land gaan voortrekken? En waarom doen er zo weinig koninksrijksgenoten mee? Mw Martijn? Leerdam? Nadya van Putten etc waar waren zij en waar zijn de andere koninksrijkrgenoten?

 4. Vito, dan kijk je wel langs mevrouw Jadnanansing vanuit Suriname, die op 3 of 4 van de PvdA lijst stond.
  Dat nummer weet ik niet zeker, want het is mijn kleur natuurlijk niet…..

 5. Het is en was altijd de gewoonte bij politiekepartijen in Nedertland de Caribischenederlanders op een onverkiesbare plaats te zetten op de kandidatenlijst van debestreffende poitieke partijen. Nu zetten ze Alvin Riley op nr 55 op de kandidatenlijst. Dat is een onverkeisbare plaats. De democartie in Nederland heeft bewezen dat er geen enkele politieke de totale meerderheid krijgt. Het is althans nooit voorgekomen in de nederlandse politiekesysteem. Nederland is net zo verdeeld als de politieke systeem op de caraibische eilanden. Zelfs de moslimsafgevaardigden staan hoger op de lijst dan Alvin Riley en het zijn niet eens koninkrijksgenoten.Ra, ra, ra hoe kan dat. Ik ben benieuwd hoever de Arubaanse rijksgenoot is geeindigd met deze verkiezing. Kort samen gevat kan worden geconcludeerd dat de caribischekandidaten op geen enkele lijst op een verkiesbareplaats staan genoteerd. Graag wil ik wel weten van andere kandidaten hoeveel stemmen ze hebben veroverd met deze verkeizingen. De rijksgenoten zijn altijd achtergesteld op de kandidaatlijsten.
  .

 6. @monkey: Het kan wel helpen. 5.000 stemmen op BES en 11.000 uit Europees Nederland, en hij is er… (je hoeft maar 25% van de kiesdeler te halen)

 7. De kiesdeler lag bij de vorige tweede kamer verkiezingen op ca. 63000. Het aantal inwoners van de BES eilanden bedraagt ca. 21000. Dit is dus een wel erg optimistische (onwaarschijnlijke) kijk van de nr. 55 van de lijst en zijn partij op de komende 2e kamer verkiezingen.