• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een ingezonden stuk van de Knipselkrant Curaçao over de aanhouding van een faillisement van Van Assendelft van Wijck.

Op 6 september jl is door de Rechtbank van Koophandel in Antwerpen een aanvraag faillissement van de Stichting Particulier Fonds (feitelijk eigenaar) C.E. van Van Assendelft van Wijck tijdelijk aangehouden, omdat de Curacaosche SPF Vita et Pax, zaaksvoerder van de CV Vitea Nouveau eerst nogmaals formeel diende te worden opgeroepen. De SPF Vita et Pax staat algemeen bekend als een onderneming van de in opspraak geraakte Christiaan van Assendelft van Wijck. De vorderingen zijn afkomstig van diverse advocaat kantoren uit België, waaronder Astrea advocaten uit Antwerpen. Deze blijken vorderingen te hebben op de CV Vitea Nouveau, een commanditaire vennootschap, waarvan de zaaksvoerder de Curaçaose SPF Vita et Pax blijkt.

De zaak gaf eerder beroering in België omdat de commanditaire vennootschap door de Curacaosche SPF is gebruikt om belastingen te ontduiken met betrekking tot de aanschaf en verdwijning van de 2 Rolls Royces van Van Assendelft van Wijck. Deze zaak is in onderzoek bij de Belgische belastingdienst. In het faillisementsverzoek van 3 augustus jongstleden staat vermeld dat van de CV Vitea Nouveau geen adressen van vennoten of aandeelhouders bekend waren. Daarom wordt de Curacaosche SPF Vita et Pax in België als inactief gezien. De SPF Vita et Pax is één van de vier Stichtingen van Van Assendelft van Wijck, waarvanuit de vastgoedhandelaar zijn internationale handels activiteiten bedrijft, waaronder project, bouw- en vastgoedbeheer en andere handelsactiviteiten. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Van Assendelft tot voor kort eveneens bestuurder was van SPF Cape Cod en SPF Rosalinde Christal Claire en Stichting Villa Toscane.

Uit kadastergegevens blijkt dat deze eigenaren zijn van diverse andere onroerende goederen, waaronder het appartementencomplex Villa Toscane, alsmede, het nieuw verrezen kantoor gebouw aan de voorzijde, alsmede de Beachclub St. Tropez op Pietermaai 138-152. Op deze terreinen stond voorheen het in 2003 gesloopte monument Stellamaris. SPF’s zijn op Curaçao normaal rechtspersonen met een onafhankelijk bestuur en een doelstelling. Een Stichting Particulier Fonds heeft geen winstoogmerk en de verplichting een boekhouding te voeren. In het geval van Van Assendelft van Wijck is met name Vita et Pax bijzonder omdat Van Assendelft als inwoner van Curacao zowel de achterligger als (tot voor kort jarenlang) bestuurder is, alsmede de Stichting als een handelsonderneming drijft. De SPF is echter sinds 2002 door de Curacaosche belastingdienst van winstbelasting vrijgesteld.

De bovenvermelde Stichtingen zijn recent het middelpunt van discussie op Versgeperst, forums en in juridische kringen, toen bleek dat op 25 juni 2012, in het aanzien van diverse faillissementsaanvragen, een opmerkelijke bestuurswisseling had plaatsgevonden. De dochter van Christiaan Van Assendelft van Wijck, Rosalinde van Assendelft van Wijck, is toen aangesteld als bestuurder van de drie SPF’s en de Stichting.

[scribd id=105323289 key=key-3w180r6x9116z3uj3yh mode=scroll]

31 reacties op “Faillissement V.Assendelft v.Wijck in België aangehouden”

 1. Het faillissement is uitgelokt door Nardy Cramm,en gefinancierd door Leo Nipshagen.
  Beide zijn aangegeven voor stalking,oplichting en afpersing.
  Uit onderzoek is gebleken dat Nipshagen een buitenechtelijke relatie onderhoud met mevr Verhoeven. Deze mevrouw is voortvluchtig en is van Assendelft van Wijck honderdduizenden euro’s verschuldigd alsmede een inboedel welke door Nipshagen is verduisterd,ter voorkoming van beslag. Een vermogen aan goederen waaronder schilderijen zijn vanaf Amerikaanse bodem op naam gezet van Nipshagen ter voorkoming van beslag door deurwaarder Ramazan te Curacao.Deze verduistering is aangemeld in Amerika.

 2. Eerst dat mislukte project met Schotte dat hij zgn zelf zou betalen en nu de stortvloed van faillissementen met een buitensporige hoeveelheid schuldeisers, ja boontje -loontje! Wijnand jongen hou vol, die looser is het niet waard om in de moeilijkheden te komen.Moet je nou eens lezen alsof anderen jaloers zijn op zijn imago en faillissementen en 3e kind op komst in 1 jaar. Dit soort komt vanzelf in de bak, in Amsterdam was hij destijds ook helemaal uitgekotst door politie en gemeente, en hier nu ook al. Deze rechters hebben zijn gelul misschien (nog!) niet helemaal door, de media gelukkig wel!

 3. emand zei me gister dat ik eens kijkje op deze site moest nemen omdat Van Assendelft van WIjck weer lekker bezig was. Ja de verhalen van Lentjes en Gielen zijn bekend. Lentjes is goudeerlijk, doet geen vlieg kwaad. Gielen staat bekend als no-nonsense, een harde werker, goed voor zijn onderaannemers, eentje die niemand bedriegt. Zijn enige fout: hij vertrouwde de verkeerde. Ik zou ook iets bouwen voor deze kerel maar heb het uiteindelijk niet gedaan omdat ik zulke slechte verhalen hoorde en omdat ik dat gedoe met structuren van de stichtingen Vita et Pax en Rosalinde Christel Claire (St Tropez) en die andere stichting van die appartementen niet koosjer vond. Ik moest dan ook nog eens in privé aansprakelijk tekenen en hijzelf wilde dat dan weer niet met als argument dat dat geen zin had omdat hij in privé niet had en zelf leefde van de huren uit de beachclub en appartementen die dan weer in Vita et Pax werden gestort. Ik had een beetje rondgevraagd en begreep al snel dat een spf heel moeilijk aanpakken is als puntje bij paaltje kwam, ook al weet iedereen dat ze frauduleus zijn, Chris zelf zou beschermd blijven omdat rechters spfs gewoonweg niet aanpakken. Onbegrijpelijk!

 4. zou zeggen samen met cooper in een cel dan

  wie is het hoogste orgaan hier die de twee eikels wel aan kan pakken

 5. @wijnand van het DROV hoef je niets te verwachten. Chris kreeg eerst nog een bouwstop omdat hij te groot bouwde op andermans terrein, maar bouwde ‘s middags al weer vrolijk verder.

  En van Stooges Cooper kreeg hij de splistingsvergunning voor die illegale appartementen aan de achterkant van dat bouwvallige appartementengebouw van de Beachclub. Daarvoor was die TOKKI er al 5 jaar mee bezig maar geen notaris wilde met hem werken of kreeg het voorelkaar. Maar na die presentatie was Cooper zijn beste vriend. Binnen 3 weken had Chris hem snap je………………………….?

 6. c verlaan
  je hebt dit duidelijk verwoord ben blij dat de mensen deze rat door hebben
  hij spreek overbouwfouten er zit een krimpscheurtje in het beton dat is alles en ook dit heb ik nog laten onderzoeken en het rapport zegt is normaaal en geen probleem.

  echter het hele gebouw is illegaal hij moest 10% langer en breden worden van cris als wat er vergunt is en hij is hoger als dat mag.

  en wat doet drov of andere overheidsinstellingen helemaal niks

  het gebouw van vreugdenhil stond in de weg dus moest deze plat van me cris en het kantoorgebouw staat nu deels op de grond van van vreugdenhil
  ook deze man weet van niks

  wordt tijd dat justitie eens wat gaat doen

 7. Vanochtend onder het genot van een lekker kopje koffie hoorde ik een gesprek naast mijn tafeltje over deze meneer van Assendelft. Ik kee om en zag dat het een goede bekende van mij was waar ik al menig gesprek mee heb gehad. Terwijl hij zijn verhaal vertelde nam ik mijn steno block en volgde dit verhaal.

  Hier zijn verhaal :

  Als aannemer ken ik de verhalen van Van Assendelft Van Wijck. Ze lijken allemaal op elkaar. Betalingen traineren, boeteclausules, dreigen, ruzies creëren, zoveel chaos dat niemand het meer snapt, zwartmakerijen advocaat vriendjes en andere zakenrelaties erbij roepen. Het verhaal van Wijnand Gielen klinkt als het verhaal van Leko destijds.

  Ergens in 1999 geloof ik bouwden aannemers Maurick Wolf en Herman Lentjes de appartementen boven St. Tropez. Illegaal want het betrof aangewonnen land van de zee (later uitgebreid met terras en zwembad Oceanclub St. Tropez). Maar deze Tokki verzekerde hen dat hij een man van woord was en dat de vergunningen goed zou komen. Julius Smeins haalde zand en rotsen, betaalde de trucks en werklui, maar kreeg natuurlijk zelf nooit betaald. Ondanks het vege voorteken gingen de jongelui gretig en vol vertrouwen aan de slag. Nou dat hebben ze geweten! Al gauw kregen ze te maken met de inmiddels beruchte geënsceneerde vAvW-ruzies. Lees niet betalen. Toen Lentjes hier op een mooie dag iets van zei, stookte Van Assendelft van Wijck hun werklui op: hij licht jullie op! Ik heb hem geld gegeven maar hij steekt al mijn geld in zijn eigen zak! Sla hem in elkaar en gooi hem in zee! Moet je de goedheid zelve Lentjes eens kennen, hij raakte behoorlijk gewond. Ook Maurick Wolf heeft klappen gehad. Wolf durfde nog aangifte te doen, Lentjes niet. Leko NV ging kapot. Het heeft de jongens heel veel jaren gekost hun namen bij hun suppliers te zuiveren en weer op orde te komen.

 8. @anna,

  jij doet zeker niet aan racisme???
  als ik jouw reacites zo af en toe lees ben je nauw betrokken bij Wiels en ben jij net zo een racist als de rest van de PS.

 9. Hij is niet de enige die op deze eilanden komen stelen, groot spelen en mensen om hun huidskleur vernederen.

 10. Wijnand is een van de vele slachtoffers van deze soort van SPF-en wisseltruuk activiteiten van Van Assendelft van Wijck.
  Zo heeft Wijnand in 2011 het gebouw aan de voorzijde van Oceanclub St. Tropez gebouwd op het terrein van SPF Cape Cod op Pietermaai. Wijnand Gielen moest in opdracht van Chris van Assendelft van Wijck dit gebouw bouwen in opdracht van SPF Vita et Pax. Omdat Wijnand verstand heeft van bouwen maar niet van Stichtingen en corporate structuren, ging akkoord en bouwde het geheel. Totdat Van Assendelft zoals gebruikelijk steeds moeilijker deed over scheurtjes ed en zijn advocaat Murray begon te cc-en. En natuurlijk blijven weigeren te betalen. Dit is hoe Van Assendelft van Wijck gebruikelijk omgaat met aannemers: als projectleider bovenop de huid zitten van aannemers, veel afkeuren maar toch laten doorbouwen, het traineren van betalingen onder druk van boeteclausules voor te laat opleveren, ruzies creëren met valse beschuldigingen, deze ruzies cc-en aan bevriende relaties die zich dan bemoeien in het voordeel van Van Assendelft. Eea leidt altijd onvermijdelijk tot zelf voorschieten van de bouwkosten omdat je bang bent voor een slechte naam en boeteclausules voor te laat opleveren. En inmiddels komen er allerhande slechte verhalen op je af dat je de betalingen wel kunt schudden en dat nooit een aannemer wel zijn geld krijgt

  Einde liedje: Het gebouw op Pietermaai 144 staat er, dat kan iedereen zien. Van Assendelft claimt echter dat iemand anders het heeft moeten afmaken (hij heeft er eventje een andere aannemer in gehad) en vind dus dat Gielen ‘alle bouwfouten’ moet betalen. Die uiteraard even hoog zijn als het restant dat Wijnand nog te goed heeft (ca 100.000 tot 200.000 nafls). Van Assendelft dreigde zelfs een ander vordering te hebben gekocht om Gielen’s faillisement aan te vragen. De advocaatkosten voor Gielen liepen enorm op, want de advocaten van Van Assendelft willen uiteraard niet tot een oplossing komen. Immers dat zou betalen worden, en dat was nou net niet wat Van Assendelft van Wijck voor ogen had. Van Assendelft van Wijck cq SPF Vita et Pax cq SPF Cape Cod had dus een prachtig gebouw erbij (op enkele voorschotten na gratis).

  Anno 2012: Nu Van Assendelft geen bestuurder meer in van Vita et Pax heeft Wijnand zicht tot IBMC group als nieuwe bestuurder van Cape Cod en Vita et Pax gewend voor de betalingen. De vraag is nu: wie moet hij aanspreken? Van Assendelft van Wijck persoonlijk? SPF Cape Cod? SPF Vita et Pax? Advocaten kan Gielen niet meer betalen. Trustkantoor IBMC group (als tijdelijk bestuurder) gaf ontwijkende antwoorden, wees uiteindelijk op het feit dat Rosalinde van Assendelft van Wijck (dochter van) de nieuwe bestuurder was. Nu moet Gielen zich dus wenden tot Rosalinde van Assendelft van Wijck, een nog geen 30-jarige hoogzwangere huisvrouw zonder enig verstand van zaken, die nog nooit 1 dag in haar leven heeft gewerkt. Wijnand Gielen trekt dit spel niet meer. Hij is door dit verhaal (met voorschieten van de bouwkosten en juridisch gevecht om zijn centjes te krijgen) financieel volledig geruïneerd. Hij blijft zoals iedereen hem kent, heel hard werken en andere huizen bouwen, maar houdt het hoofd eigenlijk niet meer boven water.

  Hoe Crisje van Assendelft iedereen een oor aan naait!
  En Wijnand Gielen is niet de enige aannemer die zo gepakt is. Vraag in de bouwwereld maar eens naar Van Assendelft van Wijck, tel daarbij op dat Van Assendelft maar 1 gulden pacht wil betalen per m2 wil betalen en dan begrijp je waar het project Kikeboe Beach & Islands Boulevard of Broken Dreams (dat nu bijna al een jaar geleden zou worden gefinancierd “uit eigen middelen”) voor altijd een illusie zal blijven…

 11. Dit soort mensen bestaan echt.
  hij is in mijn ogen hetzelfde als Helmin Wiels en de hele corrupte PS.
  het zijn pure racisten, die haat zaaien en verdeeldheid.
  hun doel is zelf verrijking en zelf verheerlijking.
  viezerikken van het zuiverste type.
  Advies: gewoon negeren en geen zaken mee doen…..

 12. De alhier gerespecteerde kritisch maatschappelijk schrijver van lachen op deze klip Arthur Donker uitschelden voor “vuile Antilliaan”. Rondbrullen dat mensen zoals jij zich op het eiland vestigen zich keer op keer als nietsnutten en leeghoofden in de maling laten nemen. Laatst las ik in een email van jou over Curacao: Het is hier vies en warm. En op zondag moet ik langs die lelijke vieze negers varen die met keiharde jungel muziek met hoeren om zich heen op hun boot hangen. Nu nog roetmoppen erbij ….

  Zei je niet tijdens je presenatie van je project oktober vorig jaar dat Curacaoenaars zulke uitstekende werkers waren? Of was dat weer eens een van je mooie praatjes? Mijn vraag is eigenlijk: heb je het hier op Curacao eigenlijk een beetje naar de zin Chris? Of ben je op het moment alleen maar bezig faillisementen te verzamelen? Nog een erbij dat kun je daarmee tenminste fijn kwartetten ipv op je omgeving de schuld geven van onbetaalde rekeningen racisme en discriminatie van het laagste allooi……………………….

 13. @Chris van Assendelft van Wijck
  What comes around goes around. Mensen die op een eerlijke manier zaken doen slapen prima. Ik denk niet dat mensen die voor je werken zich zo prettig met jouw voelen als je termen als ‘roetmop’ bezigt.

 14. Met belangstelling volg ik de teloor gang van het SPF Stelsel. Als Het bestuur van de SPF hetzelfde is als de achterligger zoals in het geval van die van Assendelft van Wijck dan valt de hele bodem onder het SPF stelsel weg. Overal en in elk systeem zijn er rotte appels,verwijder je die niet direct dan heb je binnen no time een mand vol met rotte appels. Werkelijk onbegrijpelijk! is Cucacao dan toch een bananen republiek aan het worden?

 15. Het is toch te gek wat die van Assendelft uithaalt met zijn SPF’s. Ik heb de inschrijvingen in het handelsregister Curacao van zijn diverse SPF;s eens afgedrukt (ze zijn eerder genoemd bovenstaand) en overal staat als artikel 4 van de doelstellingen: “”Van het doel vande stichting is uitgesloten het maken van winst door middel van het uitoefenen van een bedrijf als bedoeld in de landsverordening””. Maar van Assendelft heeft hier kennelijk maling aan en niemand doet wat! Terecht wat J.van Nimwegen eerder schreef dat dit een regelrechte aanslag op de Curacaose Trust wereld is.Als dit kan wat voor ander geboefte houdt zich met dezelfde praktijken bezig.Hoognodig de paar bekende louche trustkantoren eens zorgvuldig hun klantenbestand te laten inventariseren,met name het trustkantoor die de SPF’s van die van Assendelft beheert.Dit gaat ons allen aan,de goeden gaan weer eens lijden onder de streken van de kwaden.DE hele pensionado wereld komt op z,n kop te staan! Men zal zien kapitaalvlucht,uitwijking naar BVI,s Hong Kong of Singapore.

 16. Zo zit de heer Van Assendelft dus in elkaar. Zijn eerste reactie:

  “En waarom zou ik geen zaken via mijn SPF,s kunnen doen,ze zijn toch van mij,waarom bemoeit iedereen zich met mijn zaken.Jullie roetmoppen op Curacao begrijpen sowieso niet waar het omgaat met SPF,s.Dus wauwel maar lekker door,jullie kunnen mij toch niets maken groeten Chris”

  veranderen in:

  “En waarom zou ik geen zaken via mijn SPF,s kunnen doen,ze zijn toch van mij,waarom bemoeit iedereen zich met mijn zaken. Gewone mensen op Curacao begrijpen sowieso niet waar het omgaat met SPF,s.Dus wauwel maar lekker door,jullie kunnen mij toch niets maken groeten Chris”

  Zoek de verschillen……

  Dit lijkt me een naar racistisch ventje.

 17. Kan niet slapen van al deze negatieve publiciteit over mijzelf,iedereen claimt maar en ik betalen maar..Waarom lopen al die klootzakken op dit eiland die er niets mee te maken hebben, zo over mij te mopperen? Eenvoudig antwoord! ze zijn jaloers.Ik presteer tenminste wat en zet jullie nog aan het werk ook! Stank voor dank!Dat gezeik over Stella Maris ben ik ook meer dan zat,Villa Toscana is toch veel mooier en nuttiger dan een ouwe ruine..
  En waarom zou ik geen zaken via mijn SPF,s kunnen doen,ze zijn toch van mij,waarom bemoeit iedereen zich met mijn zaken. Gewone mensen op Curacao begrijpen sowieso niet waar het omgaat met SPF,s.Dus wauwel maar lekker door,jullie kunnen mij toch niets maken groeten Chris

 18. Wat een arrogante schoft die van Assendelft,waarom laten we dit soort boeven toe op ons eiland? Gooi ‘m eruit die klootzak. Liegen en bedriegen daar is ie goed in kennelijk.
  Wat doet justitie eigenlijk kan dit maar allemaal zo? Of heeft ie iedereen in z’n binnenzak door met een beetje geld te zwaaien,moet wel zo zijn anders was hij toch allang retour Belgie gestuurd.Notabene met valse verklaringen als z.g.pensionado het eiland binnengekomen.Onderhand woonde hij klaarblijkelijk in Belgie ,maar behield zijn pensionado status! Fraudeert met SPF’s ,licht mensen aan alle kanten op en er gebeurt gewoon niks,helemaal niks ! Schande! Hoe kan dit allemaal Hier op Curacao? Eruit met dit soort geboefte en wel direct! Of beter zet hem eerst maar eens een tijdje vast.

 19. Kan niet slapen van al deze negatieve publiciteit over mijzelf,iedereen claimt maar en ik betalen maar..Waarom lopen al die klootzakken op dit eiland die er niets mee te maken hebben, zo over mij te mopperen? Eenvoudig antwoord! ze zijn jaloers.Ik presteer tenminste wat en zet jullie nog aan het werk ook! Stank voor dank!Dat gezeik over Stella Maris ben ik ook meer dan zat,Villa Toscana is toch veel mooier en nuttiger dan een ouwe ruine..
  En waarom zou ik geen zaken via mijn SPF,s kunnen doen,ze zijn toch van mij,waarom bemoeit iedereen zich met mijn zaken.Jullie roetmoppen op Curacao begrijpen sowieso niet waar het omgaat met SPF,s.Dus wauwel maar lekker door,jullie kunnen mij toch niets maken groeten Chris

 20. cor en paulina deze man heb een houte poot geen stropdas en zit vol met termieten
  hij laat zijn eigen dochter op draaien voor de shit die hij veroorzaakt heb ben je dan een beest of wat??????/
  maar geloof deze rat niet en hij ga dood in een cel daar geloof ik in deze ratten horen
  hier niet rond te lopen op dushi korsow

 21. Zijn dossier op Knipselkrant eens uitgebreid doorgenomen, my god het wordt steeds duidelijker wie mijnheer van Assendelft is. Dit is de man met wie met onze louche Schotte vorig jaar uitgebreid op de foto ging bij de aankonidiging van een hotelproject van meer dan een miljard te Pietermaai. En kijk hem nu eens: belastingfraudes, veroordelingen voor doodslag en mishandelingen en bedreigingen, monumentensloper, vele schulden maken, eerder faillisement, mensen niet betalen en wel bedreigen waarom zit deze Tokki nog niet in zijn Bon Futuro suite? Wel goed dat de media hem zo op de huid zit! Op ons eiland zal hij nooit meer worden vertrouwd. Wat ik wel vind is dat als iemand niet houdt van zijn mensen te betalen, en ook geen belastingen maar wel veel tijd inneemt van ons rechtssyteem gewoon moet ophoepelen. Ik ben geen discriminatr maar ik ben het in zoverre met Paulina eens dat je niet alleen maar kunt nemen nemen en nemen.

 22. @Paulina

  lees je eigen verhaal nog eens goed:

  V Assendelft v. Wijck? Het klinkt Nederlander! Geen wonder!
  Komen ze aangekleed met een stropdas en in een pak, gelooft iedereen ze. Juist dan moet je oppassen….mooie babbel en gekleed in een pak? De meeste zijn fraudeurs.
  Veel stichtingen en goede doelen zijn geen zuivere koffie!

  Kom iemand met een donkere huidskleur aanlopen, gekleed in spijkerbroek, met gouden tand vooroordeel een Nederlander/Makamba zo’n iemand als crimineel. Puur om het uiterlijk (huidskleur en/of gouden tand).

  Uiterlijk is alleen maar een vertoning en vertelt niet altijd het innerlijk van iemand.

  Eerst heb je een mening over een Nederlander en/of iemand met een stropdas en en pak.Dat ziijn waarschijnlijk allemaal fraudeurs en dan eindig je met de zin dat je iemand niet op zijn uiterlijk moet oordelen!
  Je kletst dus erg inconsistent. ! (maar misschien verveel je je te pletter en schrijf je maar wat om de verveling te verdrijven…..).

 23. Paulina u hebt groot gelijk ..

 24. V Assendelft v. Wijck? Het klinkt Nederlander! Geen wonder!
  Komen ze aangekleed met een stropdas en in een pak, gelooft iedereen ze. Juist dan moet je oppassen….mooie babbel en gekleed in een pak? De meeste zijn fraudeurs.
  Veel stichtingen en goede doelen zijn geen zuivere koffie!

  Kom iemand met een donkere huidskleur aanlopen, gekleed in spijkerbroek, met gouden tand vooroordeel een Nederlander/Makamba zo’n iemand als crimineel. Puur om het uiterlijk (huidskleur en/of gouden tand).

  Uiterlijk is alleen maar een vertoning en vertelt niet altijd het innerlijk van iemand.

 25. Dit lijkt me een regelrechte aanslag voor de Curacaosche trustwereld. Dergelijk misbruik van Stichtingen en SPF’s dienen hard door het OM te worden aangepakt om verdere imago-schade aan de financiele sector te voorkomen!! Hoe is het mogelijk trouwens dat de belastingdienst dit al sinds 2002 toestaat, lijkt me op zich al een reden voor een scherp onderzoek.

  Qua faillisementen is Van Assendelft van Wijk flink aan de beurt. Maar hij liegt en bluft zich vast hier ook wel weer uit. Nogmaals een voorbeeld van hoe een brulaap verder komt dan een brave Zeeuw die zich wel netjes aan de wet houdt. Die krijgen geen gesloten zittingen, 3 weken om alsnog te betalen en uren de tijd om keihard te liegen en alle vorderingen simpelweg te betwisten.

 26. Faillisementen verzamelen… 3 in 3 maanden….Nouja, ieder zijn hobby?

 27. Whaaaahhaha deze man heeft zichzelf als het ware zijn eigen goede doel gemaakt, prachtig gevonden gewoon en typerend

 28. Als we een minister president accepteren met een lang fraudeverleden, geen enkel diploma, betrapt op leugen na leugen en zelfs veroorzaker van een dode door met 120 km per uur (onverzekerd!) te gaan rijden, waarom mag een burger als van Assendelft dat dan niet?

 29. Tja de media wordt door die van Assedelft (TOKKI) werderom overspoelt met berichten. Meneer schijnt wereldwijd bekend te staan. Nu zelfs via de nog onbekende Knipselkrant Curaco. Maar via google ontdek je dat die niet meer zo onbekend is. TOKKI laat een spoor van ellende achter zich aan slepen, maalt er niet om hoe een ander er door zijn toedoen voor staat. Hopelijk gaan de berichten nu sneller achter elkaar zich op volgen en wet elke ondernemer op Curacao en het Cribbische gebied wie deze van Assendelft van Wijck is. Zijn inmiddels al verworven (TOKKI) zal een wereld naam voor hem worden.

  TOKKI, ik hoop van ganse harte dat straks het recht zal zegen vieren en je HEEL LANG achter de tralies verdwijnt.

  Media: Hou hem in de peiling.

 30. Briljant Chrisje heeft een nieuwe Curacaose rechtsvorm uitgevonden!

 31. Goed zo, blijven volgen die man.