• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) heeft woensdag een bijeenkomst van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OaCN) bijgewoond. De bijeenkomst vond plaats in buurthuis De Mussen in Den Haag en Spies gaf tijdens een toespraak aan ‘dat het goed is om te kijken waar het Koninkrijk nu staat’.

Tijdens de toespraak blikte de minister eerst terug naar 10-10-10. “Een datum die hier in Nederland voor maar weinig mensen een speciale betekenis heeft. Maar voor u als Caribische Nederlanders, ik houd die term hier gemakshalve aan, hoewel ik weet dat daar discussie over is, natuurlijk des te meer.” Daarnaast stond Spies stil bij de huidige ontwikkelingen op Curaçao.

Lees hieronder de gehele toespraak van mininster Spies:
[scribd id=105308296 key=key-d60i78qhdbat4yh1969 mode=scroll]

3 reacties op “‘Het is goed om te kijken waar het Koninkrijk nu staat’”

 1. Mevrouw Spies KIJKEN heeft geen zin meer Curaçao hangt met twee benen en een arm boven de afgrond van het ravijn !!!
  U lijkt haast wel ingeburgerd hier “…eerst kijken…..” terwijl we voor 95% in een dictatuur zijn beland.
  Bla …. bla …. bla …. die fase zijn WIJ als INWONERS al voorbij, we zitten met onze nek in de strop van de dictatuur van MFK/PS/MAN alleen het krukje waar we op staan moet nog even weggeschopt worden en het ziet er naar uit dat deze handeling gesymboliseerd zal worden door de aanstaande opening van de Staten/Parlementaire jaar dat gelijk etiket mag krijgen START DICTATORIALE PERIODE KORSOU !!!

 2. Waar het Koninkrijk staat weten we wel. Waar Curaçao staat is een heel stuk onduidelijker. Na demissionair worden, regeert deze regering vrolijk verder. Er worden allerlei nieuwe , onomkeerbare en voor het land schadelijke besluiten genomen. Ook van de aanwijzing trekt men zich niets aan en sluit leningen af, zonder toestemming. De Staten zijn buitenspel gezet en vergaderen niet meer, zodat van controle op de regering geen sprake is. De Gouverneur ligt kennelijk aan de beademing, want daar hoort of ziet niemand iets van. De minister president opent dinsdag het nieuwe Statenjaar, in plaats van de Gouverneur. Een meerderheid zal daarbij wegblijven. Waarom zou ik nu helemaal niet verbaasd zijn, als de verkiezingen van 19 oktober helemaal niet door zullen /kunnen gaan.
  Deze criminele bestuursclub, heeft Curacao in een wurggreep en zal die niet laten verslappen, tot het eiland volledig naar de verdommenis is gegaan.

 3. Beste mevrouw Spies u zegt: Op hoofdpunten, zoals het gezondheidsstelsel en de pensioenleeftijd, heb ik gezien dat de regering op Curaçao echt probeert om orde op zaken te stellen. Maar wat ik mis zijn de daarbij behorende resultaten. Er worden wel plannen gemaakt, maar die worden vervolgens niet uitgevoerd. Dat vind ik zeer teleurstellend”, aldus de minister.
  Hieruit concludeer ik dat u onze cultuur nog niet begrijpt, wij zelf noemen dat kort samenvattend, SMOEL SO. In het Nederlandse vertaald zou het zoiets zijn als, een diarhee van woorden maar daden nee, dan moeten wij echt wat gaan doen en dat is een brug tever.