CURAÇAO – Het project Spar MAS bracht demissionair premier Gerrit Schotte vorige week al naar verschillende wijken en ook dit weekend worden er weer spaarlampen uitgedeeld aan buurtbewoners. Met het project Spar MAS wil de regering mensen laten zien hoe zij zuinig kunnen omgaan met energie.

Spar MAS maakt deel uit van Plan Nashonal pa desaroyá Bario. In de eerste drie weekenden van september is het de bedoeling dat er elk weekend 8000 huizen worden bezocht waar spaarlampjes worden uitgedeeld.

De wijk in
Vorig weekend werden Seru Grandi, Rooi Santu, Montaña, Sapaté, Schaarlo, Nieuw Nederland en Parera bezocht. Morgen gaan 97 vrijwilligers de volgende wijken bezoeken: Ser’i Otrobanda, Kortijn en Wishi. Zondag zijn Kanga, Buena Vista en Gibraltar aan de beurt. Volgend weekend zijn Fortuna Ariba, Souax, Tera Kòrá, Sint Willibrordus, Soto, Barber en Wacao aan de beurt.

15 reacties op “Spaarlampjes voor twintig wijken”

 1. Om te kotsen deze actie met gemeenschapsgeld!
  Wel hebben we hem zelf op deze positie neergezet.
  Wie is er nu dom??

 2. Als eiland zijn we bijna failliet. De criminaliteit is hoog. De Isla maakt er een potje van. Het ziekenhuis komt er niet. De overheidbedrijven zijn leeggemolken, maar onze minister-president die deze regeringsclub zou moeten leiden…die deelt lampjes uit…

 3. @rasechte….

  het is een heilige….
  hij heeft de hele wereld over gereist (1e klas natuurlijk), maar heeft de goedkoopste spaarlampjes in India kunnen vinden.
  jammer dat het een afgekeurde zending was, maar voor ons 3e wereld land nog heel goed geschikt.
  dat er een beetje gif in zit, dat maakt hier op Curacao niet zoveel uit.
  het land is toch al helemaal door gif doordrenkt door de de ISLA.
  maar natuurlijk ook door het GIF dat Wiels op zijn radioprogramma uitzend.
  dus dat beetje extra gif merk je nauwelijks.

 4. @ Vito,,,,,,je heb gelijk…mensen moeten weten dat er kwik in de lampen zitten en hoe ze daar mee om moeten gaan,,,maar denk dat we nu al kunnen voorspellen dat er een keer weer een mileu ramp hier zal zijn op het eilanf,,kwik vergiftiging in hetwateren in de bodem,want als de meeste bewoners van dit eiland niet eens een bierflesje netjes kunnen deponeren in een vuilnisbak en maar langs de weg op erf gooien, laat staan wat ze met de lege/kapotte lampen gaan doen!!!

 5. Eindelijk een project dat tot uitvoering is gekomen.
  Eindelijk na zo 22 maanden is er iets afgerond!

 6. Spaarlampjes voor twintig wijken goed idee, heeft men al aan het volk verteld hoe gevaarlijk deze lampen zijn en wat er in de lampen zitten. Ik wil niemand bang maken maar wees verdomd heel voorzichtig met deze lampen. Die lampen worden gemaakt met kwik een heel gevaarlijke stof voor het milieu.Tijdens het plaatsen van die lampen moet je heel voorzichtig dat die niet in je gezicht ontploffen want je kan er blind van worden of scherfjes kunnen gevaarlijk zijn als ze in je bloed terecht komen. Ik hoop dat er iemand is die graag aan het volk wil uitleggen wat de gevaren zijn kwik in de energiezuinige lampen,zodat iedereen hiervan op de hoogte is. Er moeten speciale plaatsen komen om die afgedankte lampen te kunnen verzamelen, anders ziet Curacao een toekomstig grote probleem met onze milieu of drinkwater als deze lampen zomaar in de natuur terecht komen. Laten wij maar niet vergeten hoe de Braziliaanse goedzoekers de rivieren van Suriname aan het verpesten door kwik te gebruiken om goud ermee te zoeken. Daarom wil ik graag wijzen op de gevaren van die spaarlampjes. Als ik meer informatie hierover kan vinden dan zal ik ze zeker hier in de krant relateren aan het volk of door een ander milieu deskundige.

 7. Hij mag bij mij de lamp komen indraaien; ik heb 10.000 volt op mn lampfitting staan, en zet zn stoel in een plasje water….Wat een lichtflits!!!!!!!!!!!!

 8. Kan iemand mij vertellen welk bedrijf deze lampen heeft gekocht en wie de eigenaren zijn van dat bedrijf? Hoeveel hebben deze lampen gekost? M.A.W. welke van de vriendjes van Schotte heeft hier weer ontzettend veel belastinggeld aan verdiend? En vreemd opkijken als er een begrotingstekort is na 22 maanden.

 9. Wat geweldig die spaarlampen! Veel beter om spaarlampen uit te delen dan criminaliteit, milieuvervuiling en torenhoge schulden en corruptie aan te pakken. Maar ja dan hebben we het ook over de punten waar de MFK, PS en Man coalitie zelf schuldig aan is danwel belang bij heeft!

 10. hij stoomt zich klaar voor schotte 2 en niemand die hem tegenhoudt !!

 11. Als kabouter schotte die lamp bij mijn huis komt uitdelen draai ik die lamp ergens bij hem er in waar nog geen licht schijnt.

 12. @Positivo Gewoon een PEER van een vent 8)

 13. hoe durven mensen hem een huichelaar te noemen?
  deze man is een heilige.
  er moet een standbeeld komen naast Tula…
  alles voor het volk, helemaal niets voor zich zelf willen houden.
  dat is het kenmerk van een Saint…
  puur een eerlijk en oprecht mens, die alles voor zijn volk over heeft….
  je zou denken dat dit soor mensen niet bestaan, maar gelukkig hebben we zo iemand als onze MP……Hulde…..Hulde….Hulde…..

 14. Wat een geweldige man. Ik ga zeker op hem stemmen.

 15. Wat een vriendelijke en positieve man is deze premier. Je ziet dat vriendelijkheid en positivisme loont. De bevolking zit net te wachten op ordinaire herrieschoppers.