• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes weigert het verzoek van twaalf Statenleden om een nieuwe Statenvoorzitter en vice-Statenvoorzitter aan te stellen. Als reden noemt de huidige Statenvoorzitter dat het verzoek niet conform het Reglement van Orde van het Parlement is.

“Om die reden en vanwege het feit dat wij niet gaan meewerken aan een (mogelijke) overtreding van het Reglement van Orde, kunnen wij niet voldoen aan jullie verzoek om de gevraagde vergadering bijeen te roepen”, laat Asjes weten in een brief aan de Statenleden. Het verzoek werd ingediend door Emily de Jongh-Elhage (PAR), Pedro Atacho (PAR), Zita Leito (PAR), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), Dennis Jackson (PAR), Magali Jacoba (PAR), Glenn Sulvaran (PAR), Malvina Cecilia (PAR), Anthony Godett (FOL), Humphrey Davelaar (PNP), Dean Rozier (onafhankelijk Statenlid) en Eugene Cleopa (onafhankelijk Statenlid).

[scribd id=105228544 key=key-gh1yv5btahtnu491xip mode=scroll]

21 reacties op “Asjes weigert verzoek nieuwe (vice-)Statenvoorzitter”

 1. @zorro
  Welke bijdrage heeft Schotte geleverd? Doctor Honoris Causa in de corruptie?

 2. @r w vind illems

  weer wakker geworden in belgie?????

  hoe is deze regering tot stand gekomen? door..? nu kan een statenlid zijn lidmaatschap opzeggen en als onafhankelijk lid blijven zitten. gebeurd ook in NL. ( wilders, verdonk, brinkman) dus nu weet je het weer beter en moet er een onderzoek komen? waarom niet een onderzoek naar de som geld die schotte heeft geboden om te blijven zitteen? of dan weer niet.

  gevalen feit is dat er nu een meerderheid is die gewoon bewust word genegeerd en dan mag het wel als PS,etc het doet??

  nee ook tijd voor asjes om te gaan en na 19 oktober zien we dan wel weer

 3. @ Jan, je geeft Bongoman het advies om net als de MFK, PS en MAN de mensen in de barrios op te zoeken.
  Je vergeet er echter bij te zeggen dat hij een paar duizend spaarlampen (betaald met jouw eigen belasting centen) moet meenemen en ik zou nog verder willen gaan, neem dan spaarlampen die op zonne energie branden (dus ook zonnepanelen uitdelen) want de levering van stroom door Aqualectra is niet langer gegarandeerd, met dank aan onze huidige regering (gelukkig demissionair).

 4. Asjes heeft een strafbaar feit gedaan dor dit te doen ,, naar de gevangenis!!

 5. Ik ben wel toe aan een anarchie eigenlijk

 6. En zo wordt er een begin gemaakt aan een toestand van demissionaire regeringen keer op keer naar huis te sturen, door tegenstanders. Wat je een ander aandoet wordt weer bij jou gedaan.
  De PAR doet het tegen de MFK, en straks doet de MFK het weer tegen de PAR etc. totdat totale anarchie uitbreekt.

  Ik zou zeggen wacht met geduld de verkiezingen af en ook ga geen politieke bijeenkomsten van andere partijen verstoren want dit is opportunistisch en tegen democratie.
  Respect!

 7. @ Bongoman. Een titel zegt niet altijd wat. Schotte is doctor honoris causa.

 8. Er wordt een belangrijk stuk uit de ontwikkeling van parlement tegen Asjes en andersom, overgeslagen. Het ging hiervoor en hierna om de meerderheid! De wijze van overstappen en wisseling van meerderheid, roept veel vragen op, maar wordt overgeslagen alsof er niets aan de hand is, terwijl hier de clou ligt.
  Het overlopen van twee leden van het parlement lijkt veel op omkoping tegen een groot som geld en dit is bedrog en corruptie, een strafbaar feit. Om verder te kunnen is men verplicht dit aan te geven voor onderzoek en dan pas, indien legaal, verder te kunnen ingaan op basis van legaliteit van het overlopen. Zonder meer dit overslaan, wordt te gemakkelijk een vast patroon voor bedrog en corruptie. Indien sprake is onregelmatigheden, moet zowel van de omkopende- als de omgekochte partij alle voordelen ontnomen worden en gepast sanctioneren.

 9. @Bongoman, ik zou zeggen ga het veld in en je zult een antwoord op al jou vragen krijgen. Maar blijf je zoals de PAR op een afstand van de mensen dan kom je nooit te weten wat hun echt dwars zit. Nee, ik bedoel niet dat je naar de kerk moet maar in de Barios zoals PS en MFK het doen.
  En noem onze mensen a.u.b. niet ”dom” dat doet de pedante PAR al jaren!
  Maar de PAR verdient zijn salaris dankzij deze ”domme” mensen…

 10. En wacht maar af. Het gedeelte van dit volk dat dom gehouden wil worden denkt: die Asjes is Drs dus hij zal het wel weten. Kan iemand met sociologie of communicatie sense mij uitleggen hoe het komt dat een groot gedeelte van de bevolking deze mensen heeft gekozen? Ligt het aan het IQ? Ligt het eraan dat ze na 16 jaar PAR echt iets anders wilden?

  Hoe komt het? Heeft iemand de verkiezingsuitslagen geanalyseerd?

 11. kunnen we nou echt nergens een “jager op groot wild” vinden?

 12. Zag nog even dit wetsartikel. Zijn er juristen onder ons die kunnen uitleggen waarom we geen aangifte tegen Asjes zouden doen? 30 jaar lijkt wel genoeg.

  Artikel 2:41 Hij die door geweld of bedreiging met geweld een vergadering van de Staten…..
  ……of een lid, een minister of een staatssecretaris uit die vergadering verwijdert of opzettelijk verhindert die bij te wonen of ….

  daarin vrij en onbelemmerd zijn plicht te vervullen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

 13. speelt die film the dictator nog in het parlement?

 14. @ Henk, lees nou eerst een waarom het gaat.

  Verder hadden we dit toch wel verwacht van een dictator, niet toch??

 15. heeft hij trouwnes die 100.000 NAF al eens terug betaald aan Selikor?
  die man heeft zo een gigantisch dikke plaat beton voor zijn hoofd, ongelooflijk gewoon.

 16. Een democraat luistert naar de meerderheid. Een facist zal de regels zo lezen dat hij zijn zin krijgt, tot elke prijs. Na de verkiezingen Asjes wegens staats ondermijnende acties maar deporteren naar Klein Curacao.

 17. En terecht dhr. Asjes, goed gedaan.
  We gaan geen geld verspillen aan onzin.

 18. Dus hij kent de regels wel…..

  … Als het hem uit komt.

 19. Pff en die Godett denk minister te worden? Pff, mot nie gekker worden.

 20. Wat voor nut heeft dit gedoe. De nieuwe ”ministers” zullen eerst gescreend moeten worden en tegen die tijd is het al verkiezingstijd. En ze zullen ook allemaal extra betaald moeten worden voor een paar weken ministersschaap. Het moet niet gekker worden.

  Dit gedoe gaat de belastingbetaler heel veel geld kosten. Als men goed voor de bevolking is komt men vanzelf aan de macht.

 21. waar blijft de gouverneur met zijn uitspraak van aanvraag VBC en 12 leden an Coalitie.