• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dierenarts Odette Doest heeft de coördinatie over de opvang van de met olie bevuilde dierenhave, waaronder vogels en krabben, in het gebied van Jan Kok. Dit gebied stroomde enkele weken geleden vol met olie wat vermoedelijk afkomstig is uit een van de tanks van het COT bij Bullenbaai.

Geschreven door Michelle da Costa Gomez

Wandelaars in het gebied of omwonenden die dieren observeren die bevuild zijn met olie of zich abnormaal gedragen dienen contact op te nemen met dierenarts Doest en daarbij goed aan te geven waar het dier in kwestie zich bevindt. Als men levende krabben vindt die bevuild zijn met olie is het ook mogelijk deze dieren voorzichtig te vangen en in een emmer te vervoeren naar de praktijk van dokter Doest aan de Parallelweg in Julianadorp.

Vangen
Dokter Doest raadt iedereen af om zelf een poging te ondernemen om de bevuilde flamingo’s te vangen. Flamingo’s zijn zeer stress gevoelige dieren die door overdadige stress, door bijvoorbeeld vangacties, snel kunnen verzwakken of een hartstilstand kunnen krijgen. Dit geldt overigens ook voor andere vogels. Professionals van onder andere TeamCare, met ruime ervaring op het gebied van het vangen van soortgelijke dieren houden de dieren in de gaten en doen geregeld gecoördineerde pogingen de dieren te vangen voor behandeling en verzorging. Dokter Doest en assistenten zijn te bereiken op het telefoonnummer 515-1776.

1 reactie op “Dierenopvang olieslachtoffers Jan Kok”

  1. Hulde voor Doest !!
    Dierenarts met een hart voor dieren, geweldig werk 🙂