• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dutch Antilles Express (DAE) is niet blij met minister Charles Cooper  (Verkeer). Volgens de partij is Cooper tegen vrije concurrentie en trekt concurrent Insel Air voor. “De minister is de grens van een onpartijdige regering voorbij door de belangen van een andere maatschappij te beschermen”, aldus DAE.

De maatschappij vermoedt dat Cooper Insel Air beschermt, om zo ook na de verkiezingen op zijn plek te kunnen blijven zitten. “In zijn acties zit geen logica. Hij blijft zijn argumenten, naar voren gebracht door Insel Air, herhalen om zo het imago, de betrouwbaarheid en de verkoop van DAE naar beneden te halen. Ook is het vreemd dat de minister zich alleen druk maakt om de ticketprijzen van vluchten tussen Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten, de routes waar Insel Air de grootste maatschappij is.”

Acties
DAE probeert al een tijd vrije concurrentie en prijzen te creëren op de vliegmarkt. In februari werd de maatschappij door Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) op de vingers getikt vanwege hun ’2 voor de prijs van 1′ actie. Volgens CCAA zouden de prijzen voor bepaalde tickets onder het minimum uitkomen. De maatschappij trok de actie niet in. “Wij zijn van mening dat luchtvaartmaatschappijen met elkaar moeten concurreren om reizigers aan te trekken en daar horen acties met aantrekkelijke prijzen bij”, aldus DAE.

Categorie 2
Behalve commentaar over de vrije concurrentie, haalt DAE ook aan dat Hato is gedegradeerd naar categorie 2. “We hebben serieuze twijfels of Cooper CCAA kan runnen. CCAA is onderbemand zonder leiderschap en geen teamwerk.” Volgens DAE is ons vliegveld nog lang niet op het niveau van categorie 1. “Onder de leiding van Cooper zal dit ook niet gebeuren”, aldus DAE.

13 reacties op “DAE: Cooper trekt Insel Air voor”

 1. Onze omvangrijke Comrade Napoleon, houdt heel erg van gouden muntjes … vooral wanneer deze muntjes hun hypnotiserende geluidjes onder z’n tafeltje maken.

 2. Wat Cooper doet is puur politiek bedrijven met het oog op de aankomende verkiezingen. Dat is niet zo moeilijk om te zien. Wat er echter werkelijk aan de hand is in deze never ending soapserie is dat er kennelijk politieke belangen bestaan vanuit de minister van economische zaken om juist DAE te bevoordelen.

  Immers, wie is de eigenaar van DAE?? Op dit moment liggen de aandelen bij Korpodeko. (schuld 12,5 mijl). Ramis is aangetrokken om DAE te managen, en krijgt daarvoor gewoon een management fee. Als eerste heeft hij besloten om nota bene van zijn eigen falcon air vliegtuigen (inclusief bemanning) te leasen. Deze man krijgt dus zowieso betaald voor zowel z’n werk als z’n vliegtuigen, OF DIE NOU LEEG VLIEGEN OF NIET. Dus wie draait er op voor het stunten van Dhr. Ramis met de prijzen? Als DAE alsnog failliet gaat , zowel korpodeko als de Giro (schuld inmiddels richting 30 mijl.) Dus Dhr Ramis gaat een prijzen oorlog aan met oa Insel Air zonder dat hij daar ook maar 1 cent risico over loopt!? Krijgt hij Insel Air kapot, dan geloof ik vast dat hij DAE wil overnemen. Tot die tijd kan hij “stunten” op kosten van onze belastingcenten. En dit noemt Hakim gezonde en eerlijke concurrentie? Dacht het niet Flappie…

  En Cooper? Die heeft de deur voor deze clown geopend door de wetgeving dusdanig te buigen dat ze via DAE met de kisten van Ramis kunnen werken. Iets wat daarvoor nog aan Insel werd verboden.

  Cooper probeert voorafgaand aan de verkiezing alsnog een wit voetje te halen bij het personeel van Insel die voorheen altijd goed zijn behandeld door Gijsbertha. Een huichelaar van de bovenste plank zijn het wmb allebei : Zowel Hakim als Cooper! En de lachende 3e? Ramis natuurlijk.. hahahahaahaha

 3. Stella van Rijn en Heerenveen bij Air Holland: u kunt gerust uw reis bij ons boeken, want uw betalingen komen op een veilige aparte rekening te staan. Toen Air Holland dan toch failliet ging, liep het koppel naar de rechter en niemand kreeg een cent terug.

 4. Nou ja, een aantal maanden geleden was het DAE die werd voorgetrokken en nu is het de beurt van Insel Air.

 5. Het is toch vrij duidelijk dat ie helemaal is doorgedraaid? zie onderstaande link

  http://www.youtube.com/watch?v=B8svJRsayiw

  terwijl Hato maar dieper en dieper zinkt. Ik mag alleen hopen dat de meerderheid dit ook inziet

 6. Enkele reacties hier onder slaan de plank volledig mis.

  van Rijn was al met Heerenveen voordat InselAir bestond, voordat Schotte aan de macht kwam en voordat ze hem adviseerde. NB. zij adviseert. Het is aan de ministers om iets te bepalen en uit te voeren.

  Tevens heeft DAE haar bestaan te danken aan deze overheid. Was het niet Hakim die ervoor zorgde dat DAE via Korpodeko in leven bleef nadat ene heer LEONORA met de noorderzon vertrok? Zijn jullie dit nu al vergeten? Heeft Korpodeko niet MEER financiering in DAE dan in Insel?

  Nog 1 ding. Minimumprijzen op routes naar Aruba, Bonaire en St Maarten zijn o.a. afgedwongen door DAE. Leuk is dit voor de consument! Noem je dat vrije markt werking? Ik zie hier niet echt eerlijke concurentie in. Wij de consument zijn hier elke dag de dupe van. DAE heeft vorige week prijzen geadverteerd ALLEMAAL onder het minimum van deze routes. Dat mag niet. Beetje omgekeerde wereld als je het mij vraagt en terecht dat Cooper het zo een beetje gehad heeft met DAE.

 7. Cooper de farizeeer van de MAN….

 8. Ja, het valt helemaal niet op, he?

 9. Tja de stoeipoes van Schotte Stella.. is getrouwd met de directeur van Insel Air. 1 en 1 is?

 10. Natuurlijk doet Cooper dat iov van Rijn en Schotte. Dankzij het feit dat van Rijn de partner is van Heerenveen heb je natuurlijk biunnen deze pret regering een steentje voor.
  Huichelaars.

 11. Tja, we weten dat Cooper Tire voor niemand zo maar in de bres springt. De tickets van Insel Air voor Miami liggen waarschijnlijk al in de brievenbus van een van zijn bi-sides.

 12. Dat Insel Air de “nationale ” maatschappij werd., althans de voorkeur heeft dat is niet verwonderlijk, volg de lijntjes maar en dan zie je waar je uitkomt.

  Heel goed van DEA om concurerend te werk te gaan, het maakt insel air bang, dat is wel duidelijk.

 13. Zakenlui om ons heen (Zuid Amerika en het Caraïbisch Gebied) zullen wel eens extra gaan nadenken voordat zij ook maar een stuiver in Curaçao gaan investeren. Voordat je het weet wordt je bedrijf verboden of genationaliseerd. Gebeurd dat ook niet regelmatig bij onze zuider buurman Chavez ?