CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes doet een nieuwe poging om vier openbare Statenvergaderingen door te laten gaan en heeft de vergaderingen over twee weken ingepland. Deze week gingen de vergaderingen niet door, omdat een meerderheid van de Staten niet kwam opdagen.

Maandag 17 september staat de Centrale Commissievergadering over het Analystisch Diagnostisch Centrum (ADC) op de agenda. Demissionair minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) wordt verwacht bij de vergadering, die zich zal richten op de financiële en organisatorische problemen binnen het ADC.

Commissie
De volgende dag moet demissionair minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim zich melden voor de commissievergadering over Curaçao Port Authority (CPA). Woensdag 19 september komt het punt van Pueblo Soberano, ‘de gezonde financiële startpositie van Curaçao’, aan de beurt en donderdag 20 september moet Scoop-Constancia weer komen opdagen voor een vergadering over de basisverzekering. De week wordt op vrijdag 21 september afgesloten met de Associatie van Veilig Verkeer Curaçao en Platform Banda Bou over de problematiek van veilig verkeer.

7 reacties op “Asjes verschuift Statenvergaderingen”

  1. Dit krantenbericht is onjuist want het betreft hier COMMISSIESVERGADERINGEN VAN DE STATEN en niet OPENBARE STATENVERGADERINGEN. Het verschil is in commissievergaderingen kan je alleen van gedachte wisselen over het voorliggende onderwerp. In openbare Statenvergaderingen worden besluiten genomen, kan men amendementen indienen waarover kan worden gestemd, zoals bijvoorbeeld een nieuwe statenvoorzitter en nieuwe vice-statenvoorzitter kiezen. Daarom vind ik het kwalijk suggestief over openbare statenvergaderingen te spreken terwijl uit de inhoud van het bericht zonneklaar blijkt dat het om commissiesvergaderingen gaat. Als je het volk wilt informeren moet je wel correct in je berichtgeving zijn.

  2. @Philippe Maaskant, maar hij vind dat wel lekker !

  3. Trashjes, wat ben je weer aan het doen?? Zit je alweer in het nauw? Je sprongen beginnen op die van hopscotch te lijken. Oplossing nummer één, niet belachelijk doen, nummer twee, gewoon de vorige vergadering afronden en oplossing nummer drie, leg die marakas neer en breng de hamer terug naar de vergaderzaal!

  4. Draaikont noemen we dat. Jasses!

  5. Asjes, eerst de geschorste vergadering afmaken en daarna kunnen deze flutvergaderingen plaatsviden! zo gaat dat in een DEMOCRATIE! Asjes Mugabe

  6. Neen hij verschuift de commissievergaderingen en denkt dat hij dat “verschuiven” aan ons kan verkopen als zijnde statenvergaderingen zoals hij die verleden week op dictatoriale manier heeft afgekapt. Neen Ivar wij zijn niet van het niveau van de standaard PS volgelingen, wij denken na !

  7. Asjes moet gewoon de laatse vergadering heropenen, en niet alleen de commisievergaderingen de ruimte geven ! Pas dan kunnen er spijkers met koppen worden geslagen, of is het spijkers in koppen? En nog steeds ondanks alle kritiek, ook niet van de minste instanties overigens, gijzelt hij de staten en daarmee de meerderheid. Bah