• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Omayra Leeflang haar kritiek over demissionair gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldry Osepa.

Osepa levert met zijn kritiek op de PAR het puurste bewijs een farizeeër te zijn.

Hij bekritiseert de PAR en in het bijzonder Omayra Leeflang, terwijl hij een coalitie steunt die Curaçao in 22 maanden in de ene crisis na de ander heeft gestort. Bijzonder opvallend is het zwijgen van, de schijnheilige Osepa over de vele leugens van zijn ‘partijlijder’ en premier, Gerrit Schotte. Ook opvallend is de stilte van Osepa over de immorele tirades van Helmin Wiels tegen iedereen en recent tegen de directeur van het RK Schoolbestuur en de Bisschop. Waarom heeft de schijnheilige Osepa niet zijn functie neergelegd toen hij wist dat Wilsoe en Schotte de genante brief aan de State Department hadden verzonden om beslag op te heffen op gelden van de verdachte partijsponsor Robbie Dos Santos? Waarom bleef de farizeeër Osepa bij de coalitie terwijl hij weet dat ook de minister van Financiën verdachte is?

Osepa stond erbij tijdens de persconferentie waarin in Gerrit Schotte voor de zoveelste maal loog dat hij een steun in de rug kreeg van de Rijksminister Raad op 13 juli. Later noemde zijn college minster Scoop-Constancia de aanwijzing een ‘steen in de rug’. Osepa verblind door de balk in eigen ogen was weer stil, dood stil.

De Bijbel geeft een goed voorbeeld van het gedrag van de Farizeeër: ‘De  Farizeeër bad: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de andere mensen, rovers, onrechtvaardigen, overspelers; of ook gelijk deze tollenaar’.

Ook Osepa waant zich beter dan wie dan ook terwijl hij deel is van de meest corrupte regering die ons land ooit heeft gekend. Eerder gaf ik Osepa al advies om zijn exorcisme gaven ter beschikking te stellen aan zijn ‘partijleider’ Gerrit Schotte om hem te bevrijden van de leugen geest. Blijkbaar moet daar een advies aan vooraf gaan namelijk: ‘Osepa, haal die balk uit je eigen ogen opdat je helder kan zien’.

20 reacties op “Ingezonden: Osepa farizeeër met grote balk in het oog”

 1. Beste mensen, wat is het verschil tussen Omayra die tegen Damoen zegt je zult je moeder naakt zien en Wiels die anderen ook beledigd? Of is het wanneer het van de PAR komt het wel toegestaan is? Dat is juist de geest van Jezabel, Omayra is niet beter dan Wiels beiden hebben een verborgen agenda.

  Tegenwoordig wordt Schotte door de PAR beschuldigt, als de MFK samen met de PAR een regering vormde zouden wij ook dit gevecht zien? PAR heeft de FRENTE van alles beschuldigd tot op het moment dat FRENTE hen steunde, ineens was Godett nu weer goed.

 2. @ Brazino.Aan de andere kant Omayra heeft wel tegen Rene Rosalia gelogen en moest in opdracht van de rechter rectificeren.

  Het vervolg vanuit de Ombudsman/-vrouw liet wel iets anders zien, maar het is niet iedereen gegeven om na een vonnis verder op de hoogte te blijven. De bedoeling was om aandacht voor deze zaak te krijgen en dat is gelukt.

 3. Oma moet zich minder agressief en vulgair opstellen, men wordt hier echt DOODMOE van. We willen geen ruziemakers meer aan de macht, maar positieve vriendelijke mensen.

 4. @Rina, zullen we dan op een serieuze manier een tekst uit de Bijbel gebruiken zonder teveel bla bla?

  “Wanneer iemand een luid uitgesproken vervloeking hoort en ergens getuige van is, maar niet zegt wat hij heeft gezien of wat hij te weten is gekomen, dan zondigt hij en is hij schuldig.” (Leviticus 5:1)

  Toevallig mist Osepa’s bijbel nèt die pagina waarop deze vers geschreven staat. Vandaar dat ‘ie zo’n goed “jurist” is.

 5. Osepa had het over de geest van Jezebel. Ik zie geen enkele reactie die dit tegenspreekt. Een van de karakteristieken van Jezebel was dat zij mensen misbruikte om aan de macht te komen en te blijven. Omayra had het over dat zij de jongeren in de PAR de mogelijkheid zou geven om te profileren. Wat zien wij nou? Zij begon een radioprogramma, hanteerte dezelfde principes als Wiels en EISDE nr3 op de PAR lijst. In principe wou ze nr 1 of 2, dit is de reden dan Hollander en Alcala-Walle niet op de PAR lijst zijn. Osepa had een aantal weken geleden duidelijk gezegd dat Wilsoe geen enkele brief aan de VS had moeten sturen en noemde Wilsoe een lafaard, zijn wij deze feiten vergeten???Wiels eiste toen dat Osepa moet rectificeren of aftreden. Osepa is een man van principe en heeft niet gerectificeerd. Dit zijn harde feiten. Kan iemand ooit aantonen dat Osepa corrupt is, NOOIT. Het feit dat hij met mensen begeeft wil niet zeggen dat hij corrupt is. Aan de andere kant Omayra heeft wel tegen Rene Rosalia gelogen en moest in opdracht van de rechter rectificeren. Laten wij aub de karakteristieken Jezebel bestuderen en dan zien wij dat zowel Wiels en Omayra enige karakteristieken hiervan vertonen.

 6. Nou, mocht de PAR winnen, dan gaat het dus niet veel beter worden, dan gaan we voor brulbeer Wiels gilnicht Omayra in plaats krijgen…wat een trieste vertoning.

 7. Omayra heeft 100% gelijk! Osepa is een enge vent, waarschijnlijk vroeger een jochie dat in de hoek van de school klappen kreeg omdat zijn klasgenootjes hem niet konden uitstaan.

  Iedere mens met eeb IQ groter dan een garnaal neemt afstand van een door en door corrupte partij als MFK.

  Zo niet beroepsengerd Osepa, die gulzig alle pastechis van de MFK verorbert. Zoals de volledige kwijtschelding van zijn studieschuld. Maar daar hoor je deze huichelaar niet over. Deze karakterloze engerd laat zich liever met de hand onder de kin fotograferen terwijl hij met zijn andere hand pakt wat hij maar pakken kan.

 8. Onze zielige jankende Calimero heeft nog heel veel te leren. Wel uitdelen maar niet kunnen incasseren. Misschien uit frustratie, dat hij zich onnodig administratief in Nederland heeft gevestigd en daardoor niet aan de verkiezingen kan/mag meedoen en niet hoog op de zo door hem geliefde en corrupte MFK-lijst staat. Zou Prosac hem helpen?

 9. Wooooo!! Rustig mensen!!
  Ik weet dat mr. Osepa is begonnen. Had hij ook niet moeten doen. Wat ik bedoel is dat ik moe ben van ALLE politici die elkaar dingen naar het hoofd gooien in de media en niet doen zoals Berthold heeft geschreven een dialoog aangaan met elkaar. Had maar een voorbeeld van deze ingezonden stuk genomen van hoe ik vind dat het moet gaan.
  En ik wil niemand (en ZEKER NIET) van MFK of PS) verdedigen.
  @Marcia: Ja, kan best moeilijk zijn… zoveel dingen om je af te leiden!

 10. @Rina,

  Rina wanneer gebruik je je hersens nu een keer.
  Het is moeilijk maar proberie kan geen kwaad hoor.
  Osepa is begonnen met zijn rommel in de Amigoe en AD te plaatsen. Dus logisch toch dat hij een reactie op zijn eigen vullis terugkrijgt.
  Je moet wel bij de les blijven, al is het nog zo moeilijk.

 11. Rina, inderdaad waarom kan iemand zich niet verdedigen tegen een ander die alles wel openlijk in de publiciteit heeft gebracht. Of is het zo omdat deze iemand toevallig van de PAR is? Als het PS of MFK was geweest, wat meerdere malen al is gebeurd, dan was het wel goed omdat die blijkbaar het alleenrecht hebben om iemand via de media te intimideren etc. Blijf maar zo denken, arme Curacao met zulke domme mensen.

 12. Osepa is zelf zo corrupt als wat en komt op voor de meest corrupte regering van Curacao ooit! en durft hij dit te zeggen? Ik hoop echt dat hij nooit meer een baan zal krijgen!

 13. @ Rina,
  Waarom in een persoonlijke brief? Osepa schrijft zijn rommel in een ingezonden publiek stuk, dus…. Wie kaatst moet de bal verwachtten, klaar.

 14. @ Rina, wie heeft deze kwestie als eerste in de media gebracht ? Denk daar eens over na, er is een gezegde “put your mouth into motion after you put your brain into operation”.

 15. ik vind de titel Farizeeer wel kloppen voor Osepa….
  maar dan kan ik meer namen noemen: Schotte, Cooper, Asjes, Wilsoe, Monk

 16. Schuld van PAR :)!

  Geintje, uitstekend verwoord Omayra!!
  Osepa is als Volgmatig Minister natuurlijk duidelijk te jong en onervaren gebleken.

 17. Ik heb met mezelf afgesproken dat dit de laatste keer is dat ik iets lees van Mevrouw Leeflang. Dit eiland heeft behoefte aan bruggenbouwers, niet aan ongenuanceerde schreeuwers die elkaar alleen maar bekritiseren. Het wordt eens tijd voor dialoog zou ik zeggen…

 18. @Wansito Trukupee Awel si! Anto asina nan ta sigui ataka otro ku palabra den media.
  Mi ta haña ku sra Leeflang mester a manda e karta aki personal pa mr. Osepa i no den un ingezonden stuk den media. Pasobra e kos aki a bira personal kaba. I mester stop di uza pasashinan di den bijbel zomaar.

 19. Ja, de brief van Osepa in het Antilliaans Dagblad was beschamend. Die man denkt met zijn bijbels gebral de aandacht af te kunnen leiden van de feiten. Hij vindt de realiteit blijkbaar vervelend en probeert met wat liegen alles recht te praten. Typisch.

 20. De POT VERWIJT de KETEL!!!! Jullie beiden hebben BOTER op je KOP !!! Ga niet in de zonneschijn staan!!!! U man sabi toch !!!! Laat de GARNALEN NIET TE VER WROETEN !!!!