• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De familie van de vermoorde Darly Lai staat vanmiddag weer oog in oog met de moordenaar van het zesjarige meisje, James Murray. Vandaag is de tweede zitting inzake zijn vervroegde vrijlating. Radio Direct sprak met de moeder van Darly, Ifna Montañez: “Ik ben nog steeds bang.”

“Als James Murray vrijkomt, heb ik geen leven meer”, vertelt een emotionele Montañez. “Ik zal mijn kinderen bij me vastbinden. Gisteravond zat ik samen met mijn kinderen te praten over de hele gebeurtenis, iets dat we nooit eerder hadden gedaan. Sindsdien huil ik aan een stuk door.”

Evaluatie
De 59-jarige Murray zit een levenslange straf uit in het Korrektie Instituut Aruba (KIA) maar zou eerder kunnen vrijkomen. Door een nieuwe wetgeving op Curaçao heeft een tot levenslang veroordeelde het recht om na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden. Op 10 mei vond de eerste zitting plaats in verband met de vervroegde vrijlating, maar de zaak werd uitgesteld omdat er onvoldoende documenten aanwezig waren.

Moord
James Murray vermoordde op 23 mei 1979 de zesjarige Dary Lai, nadat de tante van het meisje hun relatie had verbroken. Murray was toen 26 jaar. Hij stak het meisje in haar buik, hals en rug en liet haar lichaam achter op de vlakte van Hato. Een reconstructie van de moord op Darly Lai is hier te lezen.

Jachmin Pinedo van Radio Direct in gesprek met Ifna Montañes (Papiaments):

www.versgeperst.com