CURAÇAO – Docenten in het voortgezet onderwijs krijgen op 14 september geen geld. Dat zegt de minister Carlos Trinidad (Bestuur). De bewindsman heeft een boze brief naar premier Gerrit Schotte gestuurd, omdat Schotte volgens hem valse verwachtingen heeft gewekt met zijn toezegging dat er 14 september uitbetaald wordt.

Volgens de minister weet Schotte dat er geen geld is op die datum. Desondanks zegde Schotte toe de salarisaanpassingen op 14 september te betalen. Volgens Trinidad is er in de ministerraad van 22 augustus uitvoerig gesproken over de eisen van de docenten, ook over het feit dat Curacao het geld pas op zijn vroegst eind september kan betalen.

Schijn
De achterstand in betaling zou volgens Schotte toe te rekenenen zijn aan het ministerie van minister Trinidad. Trinidad wil in een brief aan Schotte alle schijn wegnemen alsof zijn ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening ook maar iets te maken heeft met de te late betaling. Tijdens een vergadering van Sitek op 31 augustus deed de premier de toezegging de indexeringen en overboekingen op 14 september te doen. Trinidad begrijpt niet hoe Schotte die toezegging kon doen.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met minister Carlos Trinidad:

15 reacties op “Trinidad stuurt boze brief naar Schotte”

 1. lekker he, al die regeerders, die elkaar haten en steeds aangiftes doen bij het OM.
  wat leven we toch in een geweldig land.
  en maar verbaast zijn dat het volk zich steeds crimineler gaat gedragen.
  welk voorbeeld krijgen ze van deze Maffia marionetten.

 2. Trinidad snapt niet hoe het werkt. Je legt gewoon nog een paar cent op de benzineprijs, je vraagt RdK om het dividend over 2015 en 2016 nu al vast uit te keren. Per landsbesluit verhoog je de license fee van Aqualectra met terugwerkende kracht, je zet nog wat EU fondsen in (die snappen wel dat in een ontwikkelingsland niet alles gaat zoals in Europa). Je betaalt wat subsidie aan stichtingen even niet uit. Je besluit dat de aandelen van Dok veel meer waard zijn en verkoopt die aan CPA, van die dingen.. Je kunt wel zien dat Trinidad niet geschikt is voor creatieve politiek. Laat mij maar even zal Schotte hem zeggen. Komt wel goed..

 3. Fantastisch ! Iedereen ruzie met iedereen. Het hele zoodje rollebollend over straat. Allemaal potten en ketels. Hopelijk doet de Gouverneur helemaal niets, dan kan Curacao nog tot 19 oktober genieten van dit stelletje “weg-met-ons” bestuurders. Hopelijk gaat Curacao dan begrijpen wat het zichzelf heeft aangedaan bij de laatste verkiezingen.

 4. Again……..Gerritje Schofte

 5. Schuld van de PAR!

 6. Tja met gratis onderwijs is er geen geld meer in het laatje en moeten de leraren maar gratis gaan werken. Het is toch gratis 8)

 7. Ach ja, het is verkeizingstijd, dan wordt er van alles beloofd en gelogen.

 8. Laat Schotte het lekker uit eigen zak betalen… Hij heeft immers ergens nog 8 ton staan 😉

 9. Ha ha ha. Wat is het toch een soap met deze regering.

 10. Ja, daar is Schotte een kei in: uitdelen uit andermans portemonnee. Of het nu om spaarlampen, een prive fotograaf of 10 bodyguards gaat, ons MAVO3 premiertje met een strafblad groot genoeg om heel Forti mee te behangen draait er zijn hand niet voor om.

  Met als gevolg een tekort van 200 miljoen.

 11. Als het kabinet al niet gevallen zou zijn, zou het alsnog zijn gebeurd met de “verschillen van mening” tussen El Hakim-Cooper en tussen Schotte-Trinidad-Monk. De betaling aan het onderwijs gaat in ieder geval niet door op 14 september dus zullen ze toch gaan staken.

 12. Als het die docenten niet bevalt, moeten ze maar van het eiland af ……… 🙁
  Scholing is toch al niet het sterkste punt van Curacao mag toch wel gesteld worden.
  Maar ja om de zoveelste crimineel te worden heb je geen scholing nodig.

 13. Zo zie je maar weer, de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet, even gauw wat toezeggen en iedereen is weer blij… voor een paar dagen…..

  Ach, voor Gerrit is zo een belofte heel gauw en makkelijk gedaan, er is wel over nog belangrijker zaken gelogen, toch ??

 14. Ha ha Trinidad je weet net zoals het volk dat Schotte van alles beloofd en niets nakomt.. pinokkio is hij!

 15. “IK ZAL NOOIT MEER LIEGEN”……………
  Wie heeft dat kortgeleden nog plechtig beloofd ?????????????
  JUIST….onze PM Gerritje Schotte !!!!!!!!!