• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zitting waarin beslist wordt of James Murray, die in 1979 de zesjarige Darly Lai ombracht, vervroegd wordt vrijgelaten vindt morgen plaats. Voor de rechtszaak zijn extra beveiligingsmaatregelen genomen, bevestigt woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos.

Murray is volgens Serphos vanmorgen aangekomen op Curaçao. Tijdens de rechtszaak zal er extra beveiliging aanwezig zijn, waardoor er onder andere minder toeschouwers bij de openbare zitting aanwezig kunnen zijn. De extra beveiliging is nodig, omdat de moordzaak gevoelig ligt bij de bevolking. Volgens de advocaat van Murray kan haar cliënt ‘een lynchpartij van Zuid-Amerikaans kaliber’ verwachten op Curaçao. Tijdens een handtekeningenactie tegen de vrijlating van Murray werden op Curaçao meer dan 21.000 handtekeningen opgehaald.

Wetgeving
De 59-jarige Murray zit een levenslange straf uit in het Korrektie Instituut Aruba (KIA) maar zou eerder kunnen vrijkomen. Door een nieuwe wetgeving op Curaçao heeft een tot levenslang veroordeelde het recht om na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden. Op 10 mei vond de eerste zitting plaats in verband met de vervroegde vrijlating, maar de zaak werd uitgesteld omdat er onvoldoende documenten aanwezig waren. Het Hoger Gerechtshof wilde namelijk een tweede psychologisch verslag zien, die begin juni is uitgevoerd op Curaçao en verzocht om een verslag van de tijd dat Murray vastzit in KIA. Murray zou namelijk in de Arubaanse gevangenis ook meerdere keren voor problemen hebben gezorgd.

Verklaring
Serphos benadrukt dat de drie rechters van de Hoge Raad de verklaringen van psychiaters (verantwoordelijk voor de psychologische onderzoeken), de verklaring van Murray en de verklaring van getuigen en nabestaanden zullen meenemen in hun beslissing. James Murray vermoordde op 23 mei 1979 de zesjarige Dary Lai, nadat de tante van het meisje hun relatie had verbroken. Murray was toen 26 jaar. Hij stak het meisje in haar buik, hals en rug en liet haar lichaam achter op de vlakte van Hato. Een reconstructie van de moord op Darly Lai is hier te lezen.

2 reacties op “Zaak vrijlating James Murray morgen”

 1. @rignald,

  Gerrit schijnt al contact gelegd te hebben met hem.
  hij zoekt een plaatsvervanger voor Jacintha.
  het schijnt toch niet zo goed met haar te gaan…..
  waarschijnlijk heeft ze erg veel last van Korsakov

 2. Vernomen dat deze meneer Murray minister kan worden in een nieuw kabinet Schotte