CURAÇAO – De Nationale Politie in Colombia zegt een organisatie ontmanteld te hebben die zich bezighield met zendingen van heroïne naar Nederland en de Verenigde Staten. Dit meldt Crimesite. Er zijn negen verdachten aangehouden met allemaal de Colombiaanse natonaliteit.

 
Het onderzoek is oktober 2010 gestart op basis van informatie van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA).

Tussenstops
De heroïne werd geproduceerd in verschillende laboratoria in het binnenland van Colombia, in de provincies Cauca en Nariño. Vanuit Colombia gingen koeriers met koffers met dubbele bodem of bolletjes naar Nederland en de VS. Er werden tussenstops gemaakt in de Dominicaanse Republiek, Aruba en Curaçao. Ook werden er pakketjes per post verstuurd.

Drugskartel
Voor de export naar de Verenigde Staten gebruikte de groep contacten met het Mexicaanse kartel van Sinaloa, het grootste drugskartel in Mexico. Zo zou er maandelijks 40 kilo drugs vanuit Colombia worden geëxporteerd. Drie verdachten, de gebroeders Ricardo en Miguel Ángel Calvache Pino en Juan David Toro Serna, zullen worden uitgeleverd aan de VS om te worden berecht in het Southern District van New York.

1 reactie op “‘Curaçao tussenstop voor heroïne’”

  1. Is Monk ook aangehouden?