• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Deze week vinden tot en met donderdag seminars plaats in het Cultureel Centrum Curaçao in Emmastad. Het onderwerp is ‘Becoming a Global Learning Center’. Vijftien scholen op Curaçao doen mee aan het programma om hun leerlingen klaar te stomen tot wereldburgers.

De seminars zijn georganiseerd door SEDA, 5Star Curaçao en International School Connections. Het doel is om de vijftien multiculturele basis- en middelbare scholen voor te bereiden om een ‘global learning school’ te worden. “Dit betekent dat scholen hun leerlingen klaarstomen voor een toekomst waarin zij internationaal kunnen communiceren en leren om open te staan voor andere culturen”, aldus Meyrtha Leetz-Cijntje, voorzitter van het vrouwencentrum Curaçao.

Wereldburgers
Tijdens de bijeenkomst zijn er lessen van docenten uit Zweden, Canada en Florida. “De internationale docenten dagen de Curaçaose scholen, die allen een ‘open mind’ hebben, uit om de leerlingen voor te bereiden op werken in het buitenland en ook om in de toekomst als wereldburger service te verlenen”, vertelt de voorzitter. Volgens Leetz-Cijntje is het een langlopend proces dat in oktober 2008 is gestart en eigenlijk nooit eindigt. “Met deze vierdaagse bijeenkomsten bereikt ons programma echt een piek. De leerlingen van het Bernhard College zongen bijvoorbeeld een multicultureel lied dat in vijf verschillende talen werd gezonden. Werkelijk prachtig!”. 


www.versgeperst.com