CURAÇAO – Partijleider Robby Beukenboom van de Democratische Partij op Bonaire, kijkt er niet van op dat vier van de tien Bonairianen gaan stemmen, meldt Radio Hoyer 2. Beukenboom reageert op de resultaten van een peiling die vorige week is uitgevoerd op Bonaire door Curconsult in opdracht van de Wereldomroep.

“De overgrote meerderheid van de Bonairianen weet weinig of niets van de Nederlandse politiek of Nederlandse politici”, zegt Beukenboom. “Mensen in het Caribisch Latijns-Amerikaans gebied willen stemmen op iemand die ze kennen. Het gaat om charisma.Verder zijn mensen ontevreden over de huidige staatkundige situatie van Bonaire en zullen ze uit onvrede niet gaan stemmen, maar hun stemkaart tijdens een pacifistische manifestatie op 6 september in een bus stoppen.”

Eigen problemen
Volgens Beukenboom heeft geen enkele Nederlandse politieke partij Bonaire in zijn verkiezingsprogramma opgenomen. “Door problemen in eigen land en in Europa heeft Bonaire geen prioriteit.” Verder zegt de DP-leider dat er nauwelijks campagne is gevoerd op het eiland.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met DP-leider Robby Beukenboom:

3 reacties op “‘Bonaire weinig interesse Tweede Kamerverkiezingen’”

  1. Zojuist komt mij het volgende ter ore: Meneer Robby Beukeboom,
    van de rode partij “DEMOCRAT”op Bonaire, die afgelopen donderdag nog in die tocht van 100 man meeliep en hielp organiseren, gaat bij onwetende Bonairianen op bezoek en vraagt hun stempas. Die maakt hij dan d.m.v. een kruis ongeldig. Toevallig was vanmorgen een familielid van me op een bijeenkomst waar een bekende van haar dat vertelde. De persoon in kwestie was niet thuis en haar echtgenoot gaf gewillig die passen af. Zij was kwaad toen ze thuis kwam en heeft alsnog een nieuwe pas aangevraagd want ze wil gaan stemmen. Dit is toch niet toegestaan? Kan dat zo maar? Ik kan getuigen laten opdraven als dat nodig is. Robby kan dan na de verkiezingen zeggen: “zie je wel geen belangstelling om te stemmen”

  2. Tja zolang er geen feestjes met Cache worden gegegeven of blackberries worden uitgedeeld zal de caribische nederlander niet gaan stemmen nee.

  3. Rutte en Roemer zouden op Bonaire suikerspinnen moeten uitdelen of spaarlampjes indraaien. Wat een gemiste kans!