CURACAO – De politie moest vannacht uitrukken naar een woning aan de Abacoweg in Buena Vista wegens een overval. Een 29-jarige vrouw en haar twee kinderen waren in de slaapkamers van het huis, toen zij werden verrast door twee gemaskerde mannen met wapens.

 
De overvallers eisten geld en sieraden van de vrouw. De verdachten gingen er vervolgens vandoor met verschillende artikelen en vluchtten weg in een auto die voor het huis stond geparkeerd. Tijdens het onderzoek van de politie is op het erf de hond van de bewoners dood aangetroffen. Het Overvalteam heeft de zaak in onderzoek.

8 reacties op “Overval in Buena Vista”

 1. @answer, wees gerust. Het zijn niet alleen de ‘rijken’ die worden bestolen maar eerder de armen zelf en de middenklasse. De ;rijken; wonen in vestigingen met security en grote honden, alarminstallaties van tien duizenden guldens. Of neem Schotte met een leger van lijfwachten.

 2. @Makayu, dat heb je heel ‘mooi’ en helder verwoord, maar het idiote van al die overvallen is dat geen enkele politieke partij duidelijk op papier heeft staan HOE ze het grote aantal inbraken gaan terugdringen. Niemand heeft iets concreets in een partijprogramma opgesteld. Ze durven het domweg niet aan, omdat diefstal zo ingeburgerd is. Het is volkomen normaal om te stelen; het is stoer. ‘Ik ben arm, jij bent rijk; jij hebt teveel, ik heb niets; ik mag stelen, jij moet bloeden.’
  Bestrijd de armoede, dat is stap één. Krik de moraal op, dat is stap twee. Werk aan verbetering van het welzijn, gegarandeerd stap drie. En dat dan de criminialiteit gaat afnemen is een zekerheid! Kost alleen minimaal 60 tot 120 maanden. En welke partij heeft op dit politiek onrustige moment een lange-termijn-visie? Geen enkele! Dus we stemmen op onszelf door niet te gaan stemmen. Met als gevolg dat er niets veranderd en dat Curacao in een negatieve spiraal beland: teveel inbraken leidt onherroepelijk tot afname van het toerisme! Slechts enkelen zijn zich hiervan bewust; de politieke partijen in ieder geval helemaal NIET.
  Enkele weken geleden zijn we zelf beroofd van ONZE spullen (wij sliepen vredig en onze hond leeft nog). Nadien ben ik mij gaan verdiepen in de verhalen achter de gemiddelde woninginbraak en stuitte op jouw toelichting. Diefstal hoort bij deze cultuur en ik vind dat het de taak van de overheid is om hierop een correctie toe te passen. Een aanpassing van de cultuur! Het mijn en dijn moet weer als volkomen normaal worden geaccepteerd. Dus ik wil het geen ‘losers’ noemen, maar mensen met een groot gebrek aan eigenwaarde, te weinig inzicht, respect en zelfvertrouwen. Je leeft tenslotte maar één keer!

 3. Deze “helden” worden door buurtgenoten of Boberano-vriendjes vereerd omdat ze heldhaftig een overval “durven” te plegen!
  Deze guys worden “beschermd” want in zo’n kleine gemeenschap als op Korsou MOETEN er een flink aantal omstanders op de hoogte zijn van deze laffe daden !!!
  LOOSERS die met gelijke munt (bullets) moeten worden opgewacht en “in body bag” bij hun vriendjes worden geretourneerd. Wiels heeft nog wel een partijtje van die zakken in zijn garage liggen.

 4. Stoere jongens hoor,hoe ver kun je zakken?
  Vreselijk voor de moeder en de kinderen,wens hun alle kracht toe om zo normaal als mogelijk op Curacou verder te wonen en leven.

 5. CRIMICAO for ever : de dágelijkse laffe overval….. En al die (irritant chronisch blaffende!!) honden in de meeste tuinen hebben duidelijk ook weinig zin 🙁

 6. nos mes por…….
  helaas, ze kunnen het zelf: bejaarden en vrouwen met kinderen overvallen…..

 7. mensen van 90 worden overvallen en moeders met kinderen. wat een helden!

 8. En het gaat maar door.Bejaarden en vrouwen overvallen,stelletje helden.Geloof me bij mij blijft de overvaller dood achter in de tuin.