• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Plaatsvervangend gevolgmachtigd minister Humprey Senior heeft onlangs de ‘summer cocktail’ van het Nederlandse Centrum voor Handelsbevordering (NCH) bezocht. Tijdens het evenement is aandacht gegeven aan de zakenwereld van Latijns-Amerika en de mogelijkheden voor een samenwerking.

Tijdens het evenement waren ambassadeurs en medewerkers van Latijns-Amerikaanse landen en vertegenswoordigers van Nederlandse bedrijven aanwezig die interesse hebben in een samenwerking met Latijns-Amerikaanse gebieden.

Belang
Senior, die gesprekken voerde met zowel de voorzitter als de directeur van het NCH Jochum Haakma, benadrukte het belang van een duidelijker oriëntatie van Curaçao in de Latijns- Amerikaanse en Caribische regio. “De politieke stabiliteit en belangrijke economische ontwikkeling maakt de regio niet alleen intern een belangrijke handelspartner. Ook landen uit andere regio’s waaronder vooral Europa en Azië oriënteren zich steeds meer op Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.”

Mee in ontwikkelingen
Haakma noemde in zijn toespraak nadrukkelijk Curaçao en Aruba als landen die in deze ontwikkeling meegenomen moeten worden. In dit kader heeft de directeur aan Senior aangegeven binnenkort stappen te willen ondernemen richting Curaçao.

2 reacties op “Summer cocktail richt zich op Latijns-Amerika”

 1. Venezuela heeft geregeld dat Mercosur landen zonder visum naar elkaar landen kunnen,
  Dat om toerisme te stimuleren.
  Zelfs voor Hong Kong chinezen zijn er speciale visum regelingen voor onze eilanden, [zie onder] waarom niet voor Mercosur?
  ———
  Xinhua, August 2, 2012 Hong Kong Special Administration Region passport holders have been granted visa-free access, or visa-on-arrival, to Dutch territories in the Caribbean, Hong Kong Immigration Department announced Thursday. The visa-free areas includes Aruba, Curacao, St Maarten, and the Caribbean Netherlands, which comprises Bonaire, St Eustatius, and Saba. The visa-free period for Aruba is 30 days, while that for Curacao, St Maarten, and the Caribbean Netherlands is three months.

 2. Politieke stabiliteit is ver te zoeken op Curacao en economische ontwikkeling is nul sinds 10-10. We hebben een daadkrachtige en integere regering nodig.. Geen corrupte regering die alleen maar zelf op plezierreisjes is en de families van der Dijs, Asjes en Dos Santos wil bevoordelen.