• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uit een opiniepeiling van KEY Research in samenwerking met the University of the Dutch Caribbean, blijkt dat de huidige coalitie de meerderheid van de stemmen blijft houden. De PAR komt echter als beste uit de bus met 34 procent van de stemmen.

 
MFK volgt PAR op met 27 procent van de stemmen waarna Pueblo Soberano op de derde plek staat met 20 procent. MAN ligt wat minder goed en scoorde slechts 6 procent van de stemmen. De nieuwe partij PAIS zit vlak daaronder met 5 procent.

Zetels
Uitgaand van de peiling van KEY Research zou dit beteken dat PAR acht zetels zou krijgen, MFK zes, Pueblo Soberano vijf, MAN één en PAIS ook één. De huidige coalitie behoudt zo de meerderheid.

Peiling
De enquêtes werden telefonische afgenomen tussen 8 en 17 augustus vanuit een call center van KEY researche. De nummers die gebruikt werden door de enquêteurs zijn in willekeurige volgorde overgenomen uit een database. In totaal hebben 261 mensen hun voorkeur uitgesproken voor een partij.

[scribd id=104817519 key=key-1xbzxb8tcl56e0pt4wcw mode=scroll]

17 reacties op “Opiniepeiling: Coalitie behoudt meerderheid”

 1. Mensen, luistert! Op Curacao wordt nooit gestemd met de ratio maar met emotie. De haat. van 50% van de bevolking voor Nederland en de PAR is zo groot dat men stemt op MFK, ‘ djis pa hodé ‘ . Gewoon om te zieken! Maakt niet uit wat de gevolgen zijn. Jammer maar een feit. Schijnbaar heeft het eiland een totale chaos nodig voor men rationele beslissingen maakt. So be it.

 2. Het zal toch niet waar zijn?

 3. geloof hier helemaal niets van!

 4. Leuk hoor voor de coalitie,die uitslag. Terwijl iedereen weet dat de angst op Curacao enorm is toegenomen, dat de ministers zich verplaatsen in gepantserde auto’s met zwaarbewapende lijfwachten, dat iedereen wordt bedreigd met fysiek geweld door Wiels als hem dat uitkomt , dat Jamaloodin zelfs zijn arsenaal heeft uitgebreid met een volautomatisch wapen tot drie stuks, dat Statenleden overwegen zelf ook gewapend door het leven te gaan, dat krantenredacties worden bedreigd en gesaboteerd, dat de criminaliteit de spuigaten uitloopt, vindt een onderzoeksbureau dat mensen oprecht antwoord zullen geven op telefonische vragen van een vreemde, over hun politiek voorkeuren. Beetje naïef wellicht ?

 5. MFK stemmers kunnen gerust zijn, en vooral thuis blijven bij de verkiezingen.
  PAR stemmers.. allemaal gaan stemmen en familie meenemen!

 6. UDC komt vaker met deze opinie’s naar voren. Moeilijk deze te vertrouwen, meestal zijn ze getint. En als ik zo om me heen vraag (en ik ben echt een geintegreerde makamba) hoor ik niets dan slechte geluiden over MFK en PS.

  Hoorde overigens dat de boefjes alle zendtijd en alle bands van curacao hebben geboekt, om te voorkomen dat de oppositie ook maar iets kan uitrichten. Geef het volk Bands & Blackberries en slechte spaarlampen die 30 uur meegaan, daar kan natuurlijk geen partij tegenop 🙂

 7. Lucho hihihi , ik ben weg en jij zal het merken. Denk aan mij.
  En voor de rest…zet je geld veilig weg, verkoop je huis en wegwezen.

 8. Dit is dus dezelfde Enquete die een tijdje geleden in de Amigoe was. Hoewel ik dit het meest betrouwbare enquete vindt die ik tot nu toe heb gezien of gelezen, kan ik me niet helemaal in de conclusie vinden.
  Om te beginnen vindt ik 607 mensen niet bepaald een goede uitgangspositie om ongeveer 100.000 stemgerechtigen te vertegenwoordigen. Ik had er liever 1000 gezien, dat is dan om en nabij 1 %. Verder is de conclusie bepaald door 261 mensen. Dat is dan minder dan de helft van de gevraagden, en in het rapport zelf staat er dat er 20% zwevende kiezers zijn. Maar om terug te keren naar de 261 mensen, dezen zijn dus aangehaald om ongeveer 70.000 daadwerkelijke stemmers te vertegenwoordigen in de conclusie. Veels te weinig dus om een echt representatieve impressie te geven in mijn mening.

  verder vind ik het wel een prima enquete, behalve dan het resultaat, Ik hoop dat de PS en de MFK wel wat zetels minder zullen krijgen ten voordele van PAIS, PNP en in mindere mate zelfs FOL.

 9. @lucho, waarom steun jij een corrupte regering?

 10. Het zinkende schip de CRIMICAO gaat dus zeker ten onder?
  OF we moeten direct mensen met hersens (IQ!) gaan vinden, waar dan ook (!), die WEL een land VAKKUNDIG kunnen regeren in plaats van b.v. trommelen, boodschappen inpakken en spaarlampjes in een fitting draaien? Oh ja, personen die ook niet de hele tijd liegen / fantaseren! Je bent wat je doet, niet wat je zegt!

 11. Er ontbreekt een vraag (en de antwoorden daar op) om de betrouwbaarheid van de antwoorden te verifiëren. “op welke partij heeft u bij de vorige verkiezingen gestemd?”. Door die cijfers te toetsen aan de vorige verkiezingsuitslag is een nauwkeuriger beeld te krijgen van de (on)zekerheid van de representativiteit van de steekproef.

 12. Als de coalitie echt de meerderheid behoudt, dan zullen we Curaçao de komende jaren zien afglijden naar een onherstelbaar niveau. Dit ‘land’ heeft nu al geen resources om zich te herstellen, laat staan na nog zo’n regering.

  Helaas ook treurig te constateren dat de meerderheid van het kiezersvolk dus onvoldoende het vermogen heeft dit te onderkennen, Curaçao is dus echt nog een onderontwikkeld land (ontwikkelingsland).

  Jammer, jammer, jammer, maar niet echt een verassing toch?

 13. Hihihi PAR blijft het maar proberen!

 14. Wat fijn dat we eindelijk echt weten wat we willen.
  Hebben ze nog 4 jaar in plaats van 2 jaar om het volk te dienen en vooruit te helpen.
  Taak een zal worden het zoeken naar sponsors.

 15. Erg jammer!!! Blijf toch hopen dat het uiteindelijk anders uitpakt!
  Dios, yuda nos.

 16. zeker gebeld met de gratis blackberry’s van MFK…

 17. je hebt minimaal 500 nodig voor een opinie, dus dit klopt niet, jongens hou je bezig met zinnige dingen en hou je aan de regels.