• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao is sinds vrijdag geassocieerd lid van de Economische Commissie van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (ECLAC). Dat meldt de overheid. 44 landen die aangesloten zijn bij de intergouvernementele organisatie, hebben dit unaniem besloten tijdens de 34ste Sessie van ECLAC in El Salvador.

Tijdens de tweejaarlijkse bijeenkomst analyseren en discussiëren regeringen en professionals over sociaal-economische vraagstukken voor ons gebied en de activiteiten van de organisatie. Belangrijkste taak van ECLAC is het promoveren van de economische en sociale ontwikkeling van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.

Ontwikkeling van de vrouw
ECLAC doet onderzoek en geeft aanbevelingen over onder andere productie en innovatie, sociale ontwikkeling en gelijkheid, openbaar bestuur en ontwikkeling van de vrouw. Het thema van de 34ste editie was: ‘Structurele verandering voor gelijkheid: integrale aanpak voor de ontwikkeling’.

Rol
Curaçao kan invulling geven aan de rol die de Nederlandse Antillen eerder vervulde en zal een brug vormen tussen het Latijns Amerikaanse blok en het Caribisch Gebied. De Nederlandse Antillen heeft sinds de jaren tachtig meer dan twintig jaar een functie gehad in het bestuur van de Regionale Conferentie over Vrouwen uit Latijns Amerika en het Caribisch Gebied.

Voordeel
Als lid van de ECLAC heeft Curaçao het voordeel te kunnen participeren bij het proces van regionale integratie en kan nu als land deelnemen aan internationale conferentie van de Verenigde Naties. Ann Philipps van de Directie Buitenlandse Betrekkingen heeft de regering van Curaçao vertegenwoordigd tijdens de conferentie in de Midden-Amerikaanse ElSalvador.

4 reacties op “Curaçao geassocieerd lid van ECLAC”

 1. Omdat Nederland al lid is, en Curacao niet onafhankelijk, dus slechts geassocieerd lid.
  Misschien is het nog nuttig ook [als deze regeringer iets van wil leren..? Of gaat het alleen om de trpjes?].
  Ze gaan het nota bene nu hebben over Corporate Governance en Schulden.
  Nou daar kan Schotte wel een lezing geven in manipuleren veilgheidsdienst en centralebank en parlement en het vervangen van dividenden door “license fees”als staatsbedrijven geen winst meer maken. Hij zal zeker applaus krijgen van soortgenoten.
  ————————-
  Sept. 4 — The Organization of American States (OAS) and the United Nations Economic Commission for Latin America and the Caribbean (ECLAC) will meet in Washington over the next few days to discuss socially responsible corporate governance and debt issuance.

 2. Is de Eclac niet gewoon de Latijns-amerikaanse – Caribische poot van de Verenigde Naties? Hoezo dan geassocieerd lid van de ECLAC?

 3. JE heb twee mensen ,de één heeft één bogel op ze rug van het werken,de rest mag u zelf in vullen, maar niet je zakken over mijn ,BOGEL

 4. Sjonnan dit is zeer goed nieuws!

  Bravo!!!!