• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het faillisementsverzoek van twintig schuldeisers versus projectontwikkelaar Chris Van Assendelft van Wijck diende afgelopen vrijdag en vandaag. Van Assendelft is vandaag niet failliet verklaard, omdat hij alle schuldeisers voor vandaag betaald heeft. De zitting vond plaats achter gesloten deuren.

Het gaat om een totaalbedrag van 1.393.108 gulden. Aqualectra, met een vordering van 213.519 gulden, heeft inmiddels een afbetalingsregeling getroffen.

Zittingen
Na de zitting van vrijdag 7 augustus kreeg van Assendeft van Wijck tot en met 31 augustus 2012 om ‘orde op zaken te stellen’. De betrokken advocaten en partijen kregen tevens een spreekverbod. Afgelopen vrijdag was er weer een lange zitting, ditmaal zonder spreekverbod. Vandaag werd de zitting vervolgd, nadat het aantal schuldeisers vrijdag van twaalf naar twintig was uitgebreid.

Kiki Beach
Van Assendelft van Wijck staat ook wel bekend als de Man van 1,3 Miljard inzake het, tot op heden,niet aangevangen Kiki Beach project. De rechter oordeelde op 14 augustus in een andere rechtszaak tegen de projectontwikkelaar dat een vervangende schadevergoeding van 350.000 gulden betaald moest worden aan Engelsman Roger Bonham.

[scribd id=104815512 key=key-b0ezs4ogui7c6sd8yx7 mode=scroll]

31 reacties op “Van Assendelft van Wijck niet failliet verklaard”

 1. Derde keer niet zo goeie keer? Ach, bijna vier op een rij dan maar.

 2. @Nico; BEen soort wikileads hebben we hier wel op Curacao zij het wat anders dan de echte wikileads. Neem maar eens een kijkje op:
  http://www.knipselkrantcuracao.com/dossiers/van-assendelft-van-wijck/

  Daar vind je een vrij groot dossier over deze man.

 3. waar is trouwens die mooie foto gebeleven, waar het hele gevallen kabinet opstaat te lachen met deze Chris.
  er stond toen in de tekst, dat de vorige regeringen de plannen hebben afgeketst, maar dat deze regering met deze Chris in zee zou gaan (bouwen.)
  grootse plannen eilanden aanleggen met stranden en hotels en noem maar op…
  luxe luxe luxe.
  Schotte was zo blij met dit mannetje….
  maar Maffia onder elkaar zijn altijd blij met elkaar….
  of toch niet??

 4. er zijn altijd vrouwen die op geld vallen…..
  er zijn trouwens ook mannen die op geld vallen (Schotte, Asjes)
  golddiggers…..
  deze mensen hebben geen zelfrespect en willen respect afdwingen bij anderen, door geld en macht te hebben.
  zielige narcistische figuren met een sterk minderwaardigheidscomplex.
  niets nieuws onder de zon…

 5. @Zorro, De exvrouw van Gino Coelho verwacht het kind volgende maand denk ik. Leuk voor chris om weer in de luiers te zitten

 6. Geweldig dat mensen in actie komen waar het rechtssysteem te kort schiet. Voor een betere wereld zijn we op elkaar en de techniek aangewezen. Een elektronische schandpaal op internet kan er voor zorgen dat mensen zoals deze het werken onmogelijk gemaakt wordt. Belangrijker is dat goedwillende mensen beschermd worden tegen dit soort mensen. Hopelijk komt er snel een soort WikiLeaks voor een (dorpse) sociale controle op wereldschaal.

 7. @ Karel. Wanneer gaat Chris beschuit met muisjes uitnodigen want hij wordt vader!

  Bij welke van ze zijn tweede leg of heeft hij zichzelf ge-insemineerd? Bad seed is als onkruid en blijft doorwoekeren.

 8. 1 voordeel. Hij is tenminste op Curacao of in Belgie. Veel oplichter verdwijnen snel na de oplichting en verdwijnen dan naar een ander land.

 9. Ik heb begrepen dat er mensen zijn, die zelf failliet zijn gegaan als gevolg van wanbetalingen door dit heerschap.
  Pabien voor de toeleveranciers die hun geld hebben gekregen! Een van de moeilijkst betalende en meest lastige man van Curacao op zijn ene knie krijgen met zo’n gezamenlijke incasso-actie is een prachtig voorbeeld van een uiterst vruchtbare samenwerking. Als we samen blijven werken gaat dit eiland ergens naar toe!

 10. Goed dat deze zaken zijn gebundeld. Heb zelf ook meegemaakt dat een `ontwikkelaar` de kluit belazerde en we pas zaken gedaan kregen toen we de krachten bundelden. Dergelijke lui spelen daarop in. Ze weten dat de juridische kosten dramatisch kunnen oplopen en maken daar misbruik van. Denk dat Schotte wel zaken met hem wil doen, ze zijn broeders in list en bedrog. Dat schept een band. Ze lachen zich rot.. Dan wel niet failliet, maar toch betaald en dat is waar het om ging toch? Pabien!

 11. Wanneer gaat Chris beschuit met muisjes uitnodigen want hij wordt vader!

 12. wie heeft er voor hem betaald en waarom heeft Aqualectra een regeling gesloten met deze man? Zijn het soms dezelfde lieden die de schulden van Schotte hebben voldaan of thans de zeggenschap uitoefenen in Aqualectra? Wiels is hier wel stil over.

 13. Je hebt altijd baas boven baas dus, maar ik weet niet of hij nu nog voor een plekje in onze regering in aanmerking komt, want hij steekt wel erg met kop en schouders boven de rest uit. Hoorde dat hij voor FOL en Anthony campagne zou voeren, maar dat zal inmiddels wel zijn gestrand op racisme. Hoe dan ook met dit soort mensen raakt ons rechtssyteem verstopt en dat gaat belastingbetaler zeer veel geld kosten, maar bijdragen aan de belastingen heeft hij ook een broertje dood; volgens mijn bronnen heeft hij in zijn leven nog nooit 1x belasting betaald. Een wapenfeit waar hij overigens zeer trots op is. Kan deze Tokkie alsjeblieft terug naar de Jordaan en Cooper en Schotte meenemen? Geld onttrekken aan een (komend) failissement en aan familie overmaken is te doorzichtig en dat moet hij weten.

 14. En iedereen snap hopelijk dat hij na de eerste termijn dat geld aan Aqualectra niet gaat betalen. Dat mogen de burgers van Curacao voor hem gaan betalen. Hij wil alsmaar meer geld, en maakt telkens meer slachtoffers, en nu dus ook het gewone volk.

 15. Ongelofelijk dat hij een afbetalingsregeling van Aqualectra krijgt. Maar ja, dat zijn vriendjes van Schotte. Deze beide schoften hebben een smerig dealtje gesloten, opsluiten dit soort parasieten van de samenleving, schop ze een dode hond na!

 16. van assendelft is er even vanaf ik zal mijn geld krijgen hoe dan ook
  er komen nog voldoende rechtzaken voor me meneer en uiteindelijk zak het gerecht zegevieren
  en dan nog de lopende onderzoeken van het OM hier in belgie en nederland
  de bak gaat iezoie in

 17. Schijnt dat van de 32 schuldeisers ongeveer de helft betaald hebben gekregen, die faillisemenstaanvragen waren dus nog behoorlijk succesvol. Aqualectra die heeft een betalingsregeling getroffen, en iedereen die een beetje googlen kan, ziet dat Aqualectra verder naar zijn centjes kan fluiten. Verder zit betalen er gewoon niet in. Alleen een voorschot of aanbetaling, rest niet. Bekende oplichterstruuk. Kleine ondernemers gaan een rechtzaak in het buitenland niet aan. Tokki van Assendelft van Wijck heeft trouwens een eigen dossier op de Knipselkrant http://www.knipselkrantcuracao.com/dossiers/van-assendelft-van-wijck/. Gewoon uit de buurt blijven van Heertje Holleeder 2

 18. Ik zei het al eerder: Ali Baba & zijn 40 Stichtingen!

  Rest van de schuldeisers let op: sinds 25 juni 2012 staan de als handelsondernemingen vermomde Stichtingen opeens op naam van Rosalinde Van Assendelft van WIjck……
  En zij woont ook al op hetzelfde adres van Pietermaai…

 19. Is echt een man met 2 (of meer) gezichten .Heb er een aantal werken voor uitgevoerd en ben altijd correct betaald geweest. Bij het laatste project liep het echter mis . Het werd waarschijnlijk te heet aan zijn kont , en vanuit het verre Curaçao kan het hem blijkbaar geen “reet meer schelen ” (dit is geen “Belgisch”) om zijn afspraken na te komen .
  Jammer , zeer jammer !
  Hoop doet leven, misschien “bekeert” hij zich nog .

 20. CvA zal niet failliet gaan, daar staan nog bijna 20 miljoen op de bankrekening, dus die 1 miljoen deren hem totaal niet.
  Hij heeft alleen geen zin om te betalen en zo zijn er veel meer op deze aardkloot, ze weten dat ze er mee weg kunnen komen. Helaas is de rechtspraak dusdanig dat het pas zin heeft een zaak aan te spannen wanneer het om enige tienduizenden guldens gaat en dan nog ben je een vermogen kwijt aan advocaatkosten. Degenen die de advocaat niet kunnen betalen zijn simpelweg hun geld kwijt en dat weten dit soort lui ook,daar maken ze gebruik van.
  Pas wanneer de rechter ALLE juridische kosten (dus ook die van de advocaat) ten laste van de verliezende partij legt zal er iets veranderen. Tot die tijd zullen we meer van dit soort zaken horen.
  En CvA ?
  Die gaat gewoon weer verder met zijn praktijken.

 21. Ik zie dat die engerd van Carrega zijn zakken weer goed heeft kunnen vullen met deze zaak.

 22. Waarom is deze man niet gewoon failliet verklaard,tijdens de rechtzaak was het overduidelijk dat hij alle faillsements aanvragen aanvocht en pas dan betaald ie uiteindelijk 11 van de 20 en meneer mag gewoon doorgaan met mensen een poot uit te draaien met z,n mooi verhalen,waar steeds weer blijkt geen zak van te kloppen. Het lijkt verdomme wel of hij de rechters ook in zijn binnenzak heeft zitten. iedereen die deze man een beetje heeft gevolgd ziet toch alleen een spoor van ellende.Het vervelende is dat hij nu vrolijk op de oude manier doorgaat .mensen bedreigen,zoniet erger, bekend is dat hij op zoek was naar een huur moordenaar om een van zijn exen in Belgie op zeep te helpen.Aan alle instanties heeft hij volkomen maling,of hij intimideert de betrokkenen of in het gunstigste geval koopt hij ze om.welke andere verklaring is er dat deze man die vele levens verwoest heeft vrolijk blijft rondlopen op dit eiland en de lokale mensen ook nog vuile Antilianen publiekeljk blijft noemen!

 23. Ja en weer weet zo’n oplichter door de masen van de wet te glippen Helaas, maar het is een feit dat dit soort mensen precies weten hoe en wat te doen. Altijd NET voor het proces ineens (waar vandaan?) betalen en regelingen weten te treffen. Zoals een achterstand bij Aqualectra van maar liefs 213.519 gulden. Ja als ik 1 maand verzuim wordt ik meteen afgesloten. Dit soort gasten weet zich er altijd uit te lullen. Maar feit is, doet men niets tegen dit soort mensen dan gaan ze gewoon door. Nu wordt hem het vuur aan de schenen gelegd en is een eiland gewaarschuwd. Waarom ging PAR niet met hem in zee? PAR had informatie denk ik. Ze hadden door wat voor een sujet deze man/ oplichter is en hielden hem buiten de deur. Schotte echter (soort zoekt soort) ging of wou met hem in zee gaan. Gelukkig waren anderen hem net voor en kwam de stroom info op straat terecht. En heel terecht kwam het daar. Vele bouw ondernemers waren door dit snel op de hoogte van de naam van Assendelft van Wijck. Die hielden hun deur netjes gesloten. Tja en wat doet dit soort, halen niet relevante zaken als exxen aan die hierin geen doen hebben. Nee de grote truck is om het gerecht zand in de ogen te strooien, zielig doen om zo aan de rechtzaak een andere wending te geven. Ik wacht het vonnis af zodat ik dit eens goed kan door nemen. Maar dit Sujet, werd al eerder aangehaalt als TOKKI hoort niet op dit eiland. Retourtje Belgiee zou hem goed doen.

 24. Ik geloof heilig in Karma want je kan je hele leven over de rug van mensen in luxe leven maar ooit zal jij of je kinderen toch moeten betalen.
  Heel Curacao weet nou met wie ze te maken hebben en ik weet zeker dat hij weer door gaat met zijn louche praktijken maar we houden hem in de gaten en het moment dat hij ook maar even scheef gaat zal heel Curacao het weten.
  Een ding snap ik niet hij heeft mij “Vuile Antiliaan” genoemd want meneer is een racist eerste klasse wat blijf je hier doen ga dan weg ga naar Denemarken waar het grotendeels van de bevolking blond is en blauwe ogen heeft. Ga alsjeblieft weg als je toch een hekel hebt aan gekleurde mensen.
  What goes around comes around !!!

 25. Ik blijf lachen op deze klip! Want nog vele hebben niet door dat men zulke mensen niet kan pakken in de wereld waar ze sterk in zijn. Helaas wie niet horen wil moet voelen en de werkelijke lachende is heer Assendelft die nu zich klaar maakt met de informatie die hij nu bezit. Die informatie is hem wel een miljoentje waard en we zien wel wat er nu gaat komen. Ik heb het te doen met die mensen waarvan de namen nu allemaal bekent zijn. Ik hoop het beste voor hen.

 26. @Wink: dus dat is nummer 21.

  Naar ik hoor zijn er nog veel meer schuldeisers. Maar volgens meneer is het allemaal de schuld van zijn rancuneuze ex-en. Ik denk dat dit verhaaltje nog niet ten einde is.

 27. Tja onze Christiaan van Assendelft (CvA) ontsnapt weer eens aan een faillissement,maar het simpele feit dat mensen alleen zijn betaald onder druk van een anders voor CvA fataal faillissement,zegt genoeg. deze mensen hadden hun geld nooiit ever never van deze beroepsoplichter gezien dan onder de druk van een faillissement. Uit betrouwbare bron weet mijn kantoor bovendien, dat justitie nog lang niet klaar is met deze man.Ongetwijfeld zullen voorts nof uit alle hoeken en gaten schuldeisers nog opduiken waarna opnieuw een faillissements aanvraag volgt. de huidige niet betaalde vorderingen zijn allerminst van de baan,uitsluitend door het gelieg en gedraai van die CvA (Cris) heeft de rechter deze vorderingen feitelijk in de wachtkamer gezet.De klojo heeft nog gauw alles wat hij bezit op naam van zijn dochter Roos gezet, ook dit bewijst dat er meer schuldeisers in de lucht hangen. Met zijn SPF,s is hij ook nog niet klaar,hij gebrukt die gewoon als ondernemingen om zich vervolgens achter te verschuilen. Diep treurig dat de overheid de vergunningen niet intrekt. Kijk ook naar zijn geknoei met de bouwvergunning van Villa Toscana,waarom doet niemand wat??? Moeten het gebouw eerst instorten met doden mogelijk als gevolg???
  Maar niet getreurd sooner or later zal hij verantwoordelijk worden gehouden,zoveel hoop heb ik nog wel voor justitie op Curacao. Hopelijk is nu iedereen wakker en doet geen hond ooit nog zaken met deze zeldzame leugenaar, dief en fllessentrekker! Curacao Let Op!!!

 28. En Cooper wilde maar al te graag met deze man gaan samenwerken.
  Dus, als ik het goed begrijp wilde meneer 1.3 miljard van Curacao voor zijn ”project” ?

  Hoeveel heeft geld Curacao al aan deze man betaald voor dat ”project”?

 29. Waarom krijgen wanbetalers altijd een betalingsregeling en ik wordt meteen afgesloten als ik 25 gulden te laat heb betaald? Zowiezo hoe kunnen de rekeningen dan zo hoog oplopen?

 30. Elders las ik dat hij wel maar liefst 11 van de 20 schuldeisers heeft betaald.
  Vriend van me krijgt ook nog heel veel geld, kan hij wel naar fluiten natuurlijk.
  Schijnt dat deze Assendelft altijd wel het voorschot betaald en daarna de rest niet meer.

 31. dan plots kan hij wel betalen.
  misschien goed idee om Hakim, Jamooladin, Asjes op dezelfde manier voor het gerecht te halen.