• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte ging zaterdag de wijken in om bewoners twee spaarlampen te doneren. Met deze actie werd het startsein gegeven voor het project Spar MAS. Een plan om mensen bewust te maken hoe zij zuinig kunnen omgaan met energie en zo kosten kunnen besparen.

De bewoners kregen één spaarlamp van 9 watt en eentje van 13. Zaterdag zijn de wijken Seru Grandi, Rooi Santu, Montaña, Sapaté, Skarlo, Nieuw Nederland en Parerawijk bezocht, maar er volgen er nog meer. In totaal worden er 25.000 spaarlampen uitgedeeld in ongeveer 9700 huizen in twintig wijken.

21 reacties op “Spaarlampjes voor wijkbewoners”

 1. Iemand mist me… altijd fijn…

 2. Ook een manier om de business van Eco-energy te promoten. Dat is dan twee vliegen in een klap.
  Trouwens grappig dat op de foto de bulb wordt vervangen door een spaarlamp terwijl er op de achtergrond een tweetal energieslurpende koelkasten staan te draaien. Is dat niet water naar de zee dragen danwel de focus verkeerd leggen. En het is dus blijkbaar niet dat deze mensen het niet kunnen betalen.

 3. Mooie fotosessie van Schotte en Brian Mariano. Jammer dat hij zich voor de MFK kar laat sparren terwijl zij niets voor hem hebben gedaan!

 4. Schotte gaat met z’n tijd mee en heeft de “spiegeltjes & kraaltjes” om HET VOLK te paaien vervangen door “spaarlampjes” !!!!

 5. Van importeur/opkoper M-Tech kan je niet anders verwachten dan lampen uit een verouderd fabricageproces met het zeer gevaarlijke kwik. Wat heeft Gerrit daarvoor geregeld. Aqualectra financiert mede dit lampenproject. Hoe kan dat? Aqualectra zou 4 generatoren in Finland gaan bestellen, maar blijkt ook daarvoor geen geld meer te hebben.

 6. We betalen een ministerpresident 20,000 gulden per maand om lampjes in te draaien.

  En een fotograaf nog eens 12,000 gulden per maand om daar foto’s van te maken.

  Dit eiland is knettergek geworden.

 7. Wtf! spaarlampen? Come on zeg…als je goed wil doen, geef dan de ledlamp… scheelt nog meer dan een spaarlamp

 8. Geerit… het land gaat bankroet, lees de CFT stukken… Ga aan het werk met de regering en de Staten… Die lampjes zijn van latere zorg..Kun je hoofd- en bijzaken echt niet scheiden?

 9. Ja Ja, en dit alles betaald met geld van de bevolking.
  En de dommeriken die nog op hem gaan stemmen ook.

  Wat een naief volk zeg.
  Open up your eyes. de man is een bedrieger.

 10. Zie foto: 2 Koelkasten, een microwave en nu zelfs een lamp!!

 11. Ik denk dat de lampen niet zijn betaald door Dhr. Schotte zelf en ook niet door zijn politieke partij. Ik denk dat wij met ons allen deze verkiezings stunt betalen.
  Het lijkt een vervolg op de reeds bekende financiele wandaden van onze minister president.
  Op naar de zelfstandigheid.

 12. laat me niet lachen , 25000/9700=2.5 lampje per huis, yes!! dit zet zoden aan de dijk, wat een lachertje is die man

 13. Het loopt tegen verkiezingstijd en de kwal hoopt zich weer te profileren op een positieve manier. Het erge is dat juist de mensen die deze spaarlampen cadeau krijgen, het volk is dat op hem stemt. Kijken niet verder dan hun spaarlamp lang is…

 14. wat is die man toch hypocriet,

  bijna 2 jaar op reis geweest op kosten van het volk en nu zie je hem iedere dag wel ergens in een bario, de arme mensen ondersteunen.
  en de meeste van deze mensen zijn zo naief dat ze er gewoon intrappen.

 15. Ik wil ook wel als sinterklaas dingen weggeven zonder dat het mij wat kost!

 16. Briljante actie van Gerrit en kornuiten. Gaat hem (helaas) veel stemmen opleveren.

 17. ja, maar hij wint wel stemmen met afgekeurde spaarlampen.
  deze lampen mogen in veel landen niet verkocht worden om dat er lood in zit en gevaarlijk zijn voor de gezondheid.
  alleen in 3e wereld landen worden deze lampen toegestaan.

 18. Een prachtige reactie hierover op FB:

  Er ging bij mij een lichtje branden

  Een van deze dagen gaat er een project van start van onze premier Gerrit Schotte die in het kader van het Plan Nashonal voor Intergraal Wijkaanpak 8200 minderbedeelde huishoudens elk van 2 spaarlampen gaat voorzien om op die manier mensen te helpen energie te besparen.Het project wordt gefinancieerd door Aqualectra en Refineria Isla.

  Meneer stond parmantig samen met de importeur op de foto in alle kranten. toen de lampen aankwamen, natuurlijk een prachtige foto-op zoals ze dat noemen vooral als je zieltjes moet winnen voor de volgende erkiezingen.Maar toen ik die foto zag ging en gelijk een lampje bij mij branden en het was echt geen spaarlampje geloof me.De importeur op de foto is de directeur van M-Tech die tevens ook de zwager is van de eigenaar van La Curacao die pasgeleden onze premier met z’n by-side en ook de heer en mevrouw Wilsoe op zijn kosten naar de trouwpartij van zijn dochter in India heeft overgevlogen.

  Wat mij opviel was dat er geen openbare aanbesteding was voor die lampen ook niet van Aqualectra wat ik dacht dat wel had moeten plaatsvinden sinds het nog steeds een n.v is van het gouvernement.Van de kant van de Isla kan ik berijpen want die zullen an alles doen om te blijven want die zullen nooit en nergens zo’n sweetheart deal krijgen als ze hier hebben en zullen alles doen om na 1219 nog te blijven.

  Dus zullen ze hun sociale kant laten zien zodat de bevolking sympathiek zal blijven als zij later hun contract willen verlengen en natuurlijk onze prmier steunen in alles wat hij wil doen.In Aqualectra zitten alleen maar ja knikkers die daar op sleutelposities geplaatst zijn door onze premier, meerendeel familieleden van de bijslaap van de premier en aan de andere kant de zwager van een Indiaase gastheer die geen geld noch moeite heeft bespaard om onze premier te entertainen tijdens zijn verblijf in India.Gaat er nu ook een lichtje bij u branden?

  Er is een bekende gezegde ” You can fool some of the people some of the time but you can’t fool all the people all of the time”Ik blijf lachen op deze klip wat kunnen mensen zich toch belachelijk maken en maar denken dat mensen nog steeds in hun zogenaamde goede intenties geloven.

  Arthur Donker

 19. ja je moet wel eerst stroom en water hebben, dat lukt niet bij veel gezinnen

 20. Bon Gerrit, als het blijkt dat je na de volgende verkiezingen niet ministeriabel blijkt te zijn, kun je nog altijd lampen indraaien om de mensen te dienen in de wijken.

 21. voor elke spaarlamp 1 stem??