• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR heeft twijfels over de vergunningen die nodig waren om de decompressietank operationeel te maken. “Door tegengestelde verklaringen heeft PAR twijfels over de waarheid over het bestaan van de vergunningen.” Of de tank inmiddels operationeel is, kon vanmorgen nog niet worden bevestigd.

“PAR heeft via media begrepen dat de bestuurders van de druktank op het terrein van SEHOS inmiddels alle nodige vergunningen hebben gekregen om te opereren als zorginstelling en dat zij ook een vergunning hebben gekregen om buitenlands medisch personeel aan te trekken”, laat PAR weten in een persbericht. Door ‘tegensprekende’ verklaringen van demissionair Gerrit Schotte en demissionair minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia twijfelt de partij aan de echtheid van de uitspraken over de vergunningen.

Verantwoordelijk
“De fractie van de PAR wil wijzen op een proces om te komen tot het functioneren van de dienst van de druktank. Dit is niet verlopen volgens de vereisten van de geldende wet”, gaat PAR verder. De partij stelt Constancia en de regering van Curaçao verantwoordelijk voor de tank. “Als iets verkeerd gaat met een patiënt, zijn zij verantwoordelijk.” De PAR-fractie vraagt de gouverneur om de regering te wijzen op de ernst van de situatie.

Operationeel
Volgens minister Jacinta Scoop-Constancia zou de druktank per 1 september operationeel zijn. Versgeperst.com trachtte vanmorgen bevestiging te krijgen, maar dit bleef tot nu toe uit. Na vier keer te zijn doorverbonden binnen het SEHOS, antwoordde de afdeling Communicatie geen uitspraak over de decompressietank te kunnen doen. “We hebben hier geen informatie over en geen idee van”, laat een medewerker afweten. Op de vraag waarom de naam van de medewerker anoniem moet blijven, werd geantwoord dat ‘niemand de stand van zaken weet, zelfs de directie niet’. Scoop-Constancia was tot nu toe onbereikbaar.

12 reacties op “‘Twijfels over echtheid vergunningen druktank’”

 1. Schijnt zelfs een afgekeurde decompressie tank te zijn.
  nieuw laagje verf logo van Curaçao erop en klaar !!!

  ja ja we gaan lekker hier !!!

 2. Even bellen met Constantia en het SEHOS, weet je gelijk of de tank operationeel is.
  Gezien het hoge leugengehalte van Constantia hecht ik meer waarde aan de informatie van het SEHOS.

 3. @Maria, Constantia niet, die past er met haar Pinokkioneus niet meer in !

 4. Verzeker je bij DAN. Bel naar hun emergency nummer als er iets gebeurd. Zij zullen je meteen naar Bonaire laten vliegen. Je wil niet naar het Sehos.

 5. zou de vrouw van Cooper, dan toch nog de deksel op haar neus krijgen?

 6. Als Constancia en Schotte zoals pinokkio waren geweest was hun neus wel heel lang geweest!

 7. Wie zal het eerste proefkonijn zijn?

 8. Afgelopen vrijdag is de petitie ingediend. Er zijn totaal 277 handtekeningen ingezameld. Veels te weinig om een enorme vuist te maken. Toeristen tekenen direct en geven zelfs aan als ze vooraf hadden geweten dat de druktank niet functioneerde ze zeer zeker niet naar Curacao waren gekomen.
  Als straks op gerenomeerde websites als DAN en op de vele review-sites hier wat over geschreven gaat worden is het telaat.
  Eer dat we dit dan weer hersteld hebben zullen er heel wat duikers naar andere oorden zijn gegaan i.p.v. Curacao.

 9. Onsmakelijk verhaal inmiddels Constantia & Schotte, bah.
  Mensenlevens lijken geen waarde te hebben. Er is geen haast, veel politiek gekonkel, een omstreden schenking met nog een omstredener aanstelling van mw. (C)oops…

  Schotte gaat over lijken, dat weten we inmiddels nadat hij reeds 1 leven op zijn conto heeft staan…… En de dood van het eerste duikslachtoffer is reeds een feit welke voorkomen had kunnen worden als u Curacao als een duikeiland serieus had genomen, mw Constantia!

 10. Schotte en Constancia hebben beide een verleden van leugens en het plegen van fraude en vervalsen van documenten.. Beide kunnen we dus niet geloven!

 11. We hebben het nu wel over het redden van mensenlevens en zelfs daar wil regering Schotte nog flink mee verdienen en zitten ze weer te liegen!

 12. De verantwoordelijken van de demissionaire regering gewoon ònvrijwillig een zeer diepe duik laten maken en vervolgens te snel boven water laten komen. Dan merken we daarna vanzelf of de tank wel of niet werkt, ja toch? Dan komt een eventuele zoveeeeeeeeeelste leugen zo boven water, haha.
  Wat is de oud ijzerprijs op het moment trouwens?