• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch Gebied heeft tijdens een patrouille nabij St. Kitts en Nevis, 135 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zijn vermoedelijk afkomstig van opvarenden van zeiljacht de ‘Sinestra Prove’, die vermoedelijk zes balen cocaïne in het water hadden gedumpt.

Tijdens een patrouille uit in de buurt van St. Kitts en Nevis werd het zeiljacht de ‘Sinestra Prove’ aangetroffen en onderzocht door leden van het scheepsboardingteam van Hr.Ms. Tromp, leden van de Kustwacht Caribisch gebied en een liaison officier van St. Kitts die in het kader van de regionale samenwerking ook aan boord was.

Monsters
Er zijn monsters genomen en er is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van contrabande en tot drie keer toe waren de resultaten positief. Op basis hiervan zijn het zeilschip en de opvarenden aangehouden en opgebracht naar de haven van Basseterre voor verder onderzoek.

Balen
Tijdens deze actie zag een opvarende van Hr.Ms. Tromp balen in het water drijven. De boordhelikopter van Hr.Ms. Tromp – een Belgische Alouette III – is airborne gegaan om het gebied te onderzoeken en een RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) van Hr.Ms. Tromp is te water gegaan om deze balen op te pikken. Uiteindelijk zijn er zes balen cocaïne met een geschat gewicht van 135 kilo uit het water gehaald.De balen met verdovende middelen en de opvarenden zijn overgedragen aan de autoriteiten van St. Kitts voor nader onderzoek.

4 reacties op “Kustwacht onderschept 135 kilo cocaïne”

  1. Mail Maar als je denkt dat je nde waaarheid praat zal elk woor je niet mistaan

  2. Zat de familie van Thode achter?

  3. Je kan lang zwemmen maar doe een zwemvest aan anders haal je de kant niet!

  4. Jammer. Ons grootste handelsproduct. De rest van de markt ligt op zijn gat.