• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair minister Nasser el Hakim heeft donderdag het eerste oplaadpunt voor elektrische voertuigen op Curaçao onthuld. Met de onthulling van het oplaadpunt en de Mitsubishi i-MIEV is het Curaçao Electric Vehicle Platform begonnen met het Electric Vehicle Pilot Project.

Met dit project wordt onderzocht welke effecten deze auto’s hebben op het elektriciteitsnet. Het oplaadpunt is mogelijk gemaakt door Curaçao Aiport Holding, Aqualectra en Curaçao Airport Partners. De komende maanden zullen de eerste metingen worden opgestart met betrekking tot het gebruik en het effect op het net van de elektrische voertuigen. Dit wordt gedaan in samenwerking met UNA, Curaçao Airport Holding en Aqualectra.

7 reacties op “Eerste oplaadpunt voor elektrische voertuigen”

 1. Hoeveel electrische auto’s zijn er op Curacao dat er een oplaadpunt voor nodig is? Toevallig zag ik laatst eentje rijden op de nieuwe haven, volgens mij is het dezelfde in de foto mischien wel de enige op het eiland. Hoe lang duurt het opladen? Bovendien wordt er niet gementioneerd waar dit oplaadpunt is. Wel handig voor degene die hun auto willen opladen.

 2. En dan te bedenken dat nergens op Curacao electrische auto’s worden verkocht. Autocity had met hapjes en drank de electrische auto geintroduceerd maar deze sturen ze weer terug want “misschien” gaan ze die auto over 5 a 6 jaar verkopen…
  Ze gaan dan zeker met 1 auto testen. Dat geeft inderdaad aardig wat impact op het Aqualectra netwerk. Bravo voor het misleiden van de mensen ….

 3. Een auto opladen duurt 240 keer zo lang als benzine tanken. Wat doet de bestuurder van de auto in de tussentijd? In zijn auto wachten?

 4. Ga maar eens nadenken over waterstof uit wind en zon. Is het electriciteitsprobleem ook opgelost.

 5. Is pas echt leuk als er voor die testrit ook een elektrische stoel in zit………..

  Even proefritje maken?

 6. nou, dat zal een hoop uitstoot schelen zo maar een elektrisch auto op Curacao.
  dan kan de Isla gewoon verder gaan met hele wijken te vergiftigen.
  want er rijd nu een elektrisch auto hier….
  geweldig nieuws…..
  ga zo door….

 7. hoezo testen? men weet al wat voor effecten dit heeft op het net! europa heeft het al uitgetest! wij zijn echt niet de eerste die dit willen toepassen.ga eens optimaliseren inplaats van meer investeren in iets wat niet nodig is!
  ga eens biodiesel maken van frituurvet zoals aruba doet en boetes uitdelen voor rokende autos ! nog een pozerboy die meer stemmen wil! zoals schotte!