• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Akshon Sivil trekt haar aanklacht tegen het Openbaar Ministerie in. De aanklacht was ingediend, omdat de stichting duidelijkheid wilde hebben over de MOT-meldingen betreffende de regering. Volgens de stichting is de duidelijkheid er inmiddels.

In maart liet de regering weten dat het OM de MOT-meldingen had onderzocht, maar geen reden zag tot verder onderzoek. “Kort daarna heeft de procureur generaal, Dick Piar, een uiteenzetting gestuurd over de procedurele gang van zaken, ingeval de MOT-meldingen”, schrijft de stichting in een brief aan de Ombudsman.

Geen onderzoek
Uit het schrijven van Piar, bleek volgens Akshon Sivil dat de meldingen over demissionair Gerrit Schotte nooit zijn afgeleverd door MOT bij het OM en dus ook nooit onderzocht. “Gezien de berichten is de door Akshon Sivil nagestreefde duidelijkheid omtrent het vermeende onderzoek van OM verkregen: namelijk dat het onderzoek niet heeft plaatsgevonden.” De stichting ziet geen belang meer in de bij de Ombudsman ingediende klacht en trekt de klacht tegen het OM in.

10 reacties op “Akshon Sivil trekt aanklacht OM in”

 1. @wimpiri,

  je weet wel beter.
  het stemvee is dol onze maffia….

 2. Onze regering heeft dus geprobeerd ons met een kluitje het riet in te sturen en het was ze bijna gelukt.
  Ik vind dit een grote overwinning van Akshon Sivel en op mijn morele steun kunnen ze rekenen, hoop dat het overgrote deel van ons volk ze ook steunt en de “bedriegers” enkele reis naar huis stuurt.

 3. Sors,

  Die komt nooit meer .

 4. Logische zet van Akshon Sivil.

  In een rechtsstaat zouden de regeringsleiders die hierover duidelijk gelogen hebben meteen opstappen, maar Curacao is geen rechtsstaat meer.

  Dus graaien Schotte c.s. rustig door en kijken de Staten passief toe. Dat laatste is het meest teleurstellende, want in het verleden hadden de Statenleden het exccuus van de minderheid. Maar nu ze de meerderheid hebben is er niets veranderd.

  Laf.

 5. Het hoeveelste grove leugen van de regering van de crimineel Schotte is aan het licht gekomen??
  Ik weet het niet meer, maar als Schotte goede morgen, goede avond tegen je zegt moet je eerst maar eens op je horloge kijken of het wel zo is.

  Als hij fluit, liegt hij nog.
  Gezien bovenstaande kan je er van uitgaan dat het verkiezingsprogram van de MFK één grote leugen is. Bedenk dus dat met een stem op de MFK de leugen probeert te regeren.

 6. Op Curaçao zijn –in strijd met verdragen- nog steeds zaken rond de financiering van terrorisme niet strafbaar gesteld via wetgeving.

  Het meldpunt ongebruikelijke transacties (MOT) laat zaken liggen. Het jaarverslag geeft onvoldoende informatie en de minister van Financiën is nog steeds formeel de MOT databasebeheerder. In die hoedanigheid kan hij zich met de zaken bemoeien. Wettelijk is dit niet goed afgeschermd. Het meldpunt heeft voor haar onderzoek formeel toegang tot gegevens van politie en justitie, maar dat gaat dermate stroef en onpraktisch dat steeds per geval een formele brief moet worden geschreven om het zover te krijgen.

  De effectiviteit van het meldpunt [en de vertrouwelijkheid] is er ook niet mee geholpen dat iemand op Curaçao kennelijk informatie kan vragen over zijn aldaar geregistreerde gegevens. Kortom: men blijft het diplomatiek verwoorden, maar het MOT is een lachertje.

  Bron: CFATF (CARIBBEAN FINANCIAL ACTION TASK FORCE) June 25, 2012.

 7. ze moeten ook een aanklacht indienen bij de afdeling MOT meldingen
  want daar zit ook iemand die omgekocht moet zijn om deze meldingen niet naar het OM te sturen….

 8. Geert Wilders had het volledig bij het verkeerde eind toen hij de antillen een piratennest noemde. Het is nog veel erger ! Deze regering bestaat uit pure maffiosi.

 9. Dan moet er een klacht naar de afdeling MOT meldingen.
  deze 800.000 NAF kunnen nooit eerlijk verdient zijn.
  Schotte moet maar eens aan het volk gaan vertellen waar dit geld vandaan kwam.
  maar dat kan hij niet want hij zou niet meer liegen……
  Lasig dilemma voor Gerritje..

 10. OK dus wanneer gaat dit onderzoek wel plaatsvinden?