CURAÇAO – De grootste coalitiepartij MFK, de partij van demissionair premier Gerrit Schotte, en de partij van Alex Rosaria, PAIS, leverden beide met enthousiasme de kandidatenlijsten in. Bij MFK staat Schotte uiteraard op nummer één, gevolgd door huidig minister van Gezondheid Jacinta Constancia.

Constancia gaf al eerder aan geen genoegen te nemen met lagere plek dan de tweede plek. Ministers George Jamaloodin (Financiën) en Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) staan helemaal onderaan de lijst, op 26 en 27. Op de lijst MFK staan ook twee muzikanten: ERA-zanger Reinier Lijfrock en Tumba-zangeres Elia Isenia willen naast zingen ook een bijdrage leveren aan de politiek.

PAIS
Op de lijst van partijleider Alex Rosaria prijken fysiotherapeut Marcolino Franco, dokter Marylin Moses, taaldocent Elsa Rosendal en natuurlijk Eugene Cleopa, (Statenlid en douanier). Cleopa verliet eind juli coalitiepartij MAN en staat nu nummer drie van de PAIS-lijst. Radio Hoyer 1 en Radio Hoyer 2 waren, in het Papiamentu en in het Nederlands, live aanwezig zijn bij het inleveren van de kandidatenlijsten.Leden Hoofdstembureau

Kandidatenlijst MFK:

[scribd id=104700450 key=key-1q5u9xlp3ehnkwfywqli mode=scroll]

13 reacties op “MFK en PAIS sluiten inleverdag af”

 1. “Het onderzoek: De opiniepeiling werd gehouden onder 610 personen”.

  Deze 610 werden telefonisch benaderd, Tja 610 op een bevolking van 150.000. Wat nu als men 75.000 had genomen. Dus de helft van de bevolking. Wedden dat de cijfers dan anders worden.

  De waarheid zal op 19 oktober komen.
  Komt MFK en PS dan weer als grootste dan houd ik m’n hard vast.
  Dan kan ik alleen nog maar zeggen “ARM CURACAO”.

 2. wIE IS ER NIET CORRUPPIE

 3. Arm, arm Curacao,….wat gaat er met je gebeuren?!?!

 4. @William, om te stemmen word je niet thuis of op je blackberry gebeld…
  @Kasuari. ben bang dat een strafblad een voorwaarde is om erbij te horen.

 5. @anna, zijn gewoon de feiten. Meeste mensen van de MFK zijn de screening niet doorgekomen. Heeft niet met haat te maken maar met de waarheid! en dat is iets wat jij niet kan ontkennen! Ook bij de PS, MAN en FOL zitten corrupte mensen. Dus doe aub nie tof je achterlijk bent. Je mag gerust achter deze bende gaan staan omdat je ook pastechi wilt krijgen maar doe niet alsof zij engelen zijn!

 6. Sjors svp, waarom zijn mensen die op een of andere de lijsten die jou niet aanstaat, ook
  corrupt zijn? Hou nou eens op met deze vieze haat rond te bazuinen.

 7. hoe ze het doen weet ik niet, maar kan me niet voorstellen dat deze opiniepeiling betrouwbaar is….eigenlijk zoals alles!!

 8. @William, Schotte op nr 2 bij meest vertrouwlijke persoon?? Ik begin nu echt mijn twijfels te hebben over de bevolking van Curacao!

 9. @William, als het waar is, dan is dit eiland in en in verdorven (dus nog veel erger dan ik al dacht) en ik had al geen hoge pet op van het kiezers potentieel van dit soort partijen, maar mocht de peiling bewaarheid worden, dan is definitef de ondergang van Curacao getekend, elk weldenkent mens zal op termijn dit eiland verlaten en wat er dan overblijft laat ik aan ieders fantasie over!

 10. ER ZIJN WEINIG MENSEN DIE DURFEN TE SPREKEN,maar deze jood zegt één ding,er komt oorlog

 11. Waar vinden we op de lijst van MFK de eerste persoon zonder strafblad? De nummer 1 en 2 hebben in ieder geval een lang strafblad.

 12. Dus Lijfrock en Isenia willen ook het corrupte en frauderende leven in! Erg veel mensen op de MFK lijst horen thuis in Bon Futuro

 13. Ik weet niet hoie betrouwbaar deze peiling is maar toch:

  http://www.amigoe.com/curacao/126051-opiniepeiling-udc-coalitie-behoudt-meerderheid