• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 26 mariniers worden vanaf volgend jaar permanent op Sint Maarten gestationeerd. Daarmee doet Nederland “recht aan de nieuwe staatkundige structuur en waarborgt defensie de veiligheid ook in dit deel van het Koninkrijk”, aldus minister Hans Hillen van Defensie vandaag.

St. Maarten is sinds vorig jaar een onafhankelijk land binnen het Nederlands Koninkrijk. Hiermee kreeg ze recht op permanente militaire aanwezigheid. Volgens de minister heeft de stationering een aantal voordelen. Zo kunnen de zeesoldaten ook hulp verlenen als het eiland wordt getroffen door een orkaan. Verder kan er sneller steun worden gegeven aan Saba en Sint Eustatius.

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “Mariniers op St. Maarten gestationeerd”

 1. ik ben ook niet zo gek op die mariniers jongens en die stage meisjes.
  ze zitten hier voor hun eigen plezier en hebben geen belang bij Curacao.
  geven een verkeerde indruk van de makamba.
  maar herzelfde geld natuurlijk voor de antillianen in Nederland, die van een uitkering leven en crimineel zijn.
  die geven ook een verkeerde kijk over de gemiddelde Curacaoenaar.
  dus we spelen weer kiet.

 2. @.H.Bergsma, Landmacht hebben geen opdracht om Mambo te bewaken. Dit valt onder de politie van Curacao echter die is in geen velden te bekennen. Ook zou Mambo gewoon een hefboom kunnen zetten bij de ingang en gewoon groepjes jongenren die in een auto zitten en daar dan de heel avond op de parkeerplaats zitten goed in de gaten te houden

 3. weetnietalleshoor, u bent ongetwijfeld ambtenaar.

  Want verschil maken tussen mariniers, landmacht, marechaussee en kustwacht heeft geen zin: het is 1 pot nat. Letterlijk, want allemaal liggen ze voornamelijk op Mambo terwijl ondertussen het tuig op straat regeert.

  En dat van deze vakantiegangers geen enkel gezag uit gaat moge blijken dat ondanks hun massale aanwezigheid ieder weekend op Mambo nog tientallen auto’s worden opengebroken.

 4. @ iedereen

  op Mambo liggen geen mariniers meer die zijn al sinds 2010 niet meer op het eiland , alleen nog maar landmacht( 4 maaand per keer).
  en op St maarten zijn alleen 26 mariniers geplaatst zonder gezin om eerste opvang( communicatie en organisatie) te doen na orkaanpassage.en hoeven dan niet eeerst vanaf aruba te komen.
  @r v Daal kunnen ook iedereen weghalen van Curacao, hebben jullie het zelf voor het zeggen word echt lachhen dan.

 5. NB
  Iedereen heeft vast al gelezen dat de belasting inkomsten minder zijn.

 6. @henkie

  zij zijn niet de enige waardoor we minder inkomsten hebben, Steeds meer mensen blijven weg, KLM minder vliegen, inmiddels ook de liquidacion van Brokx, en zo gaan we langzaam maar zeker ri. nog meer armoede voor velen met als gevolg meer kriinalidat.

 7. een groep riniersma dat nu op Sint Maarten word neergezet is de afbouw van het nederlandse defensie op ons eiland.
  de gevolgen zullen zijn dat er nu 26 gezinnen minder komen bij ons.
  dat scheelt dus een miljoen aan inkomsten voor wat betreft aan bestedingen en zeker een miljoen aan bestedingen die defensie doet.

 8. #Beste R.Daal, niet overdrijven a.u.b. Je beweert toch niet dat die zuipende lallende mariniertjes de ‘beste crime fighters’ zijn? Alsof er onder hen geen crimis zitten. Dat weten wij wel beter, we hoeven elkaar geen mietje te noemen.. Je bent trouwens vergeten te melden dat ze ook altijd een witte poederneus hebben, behalve de alcohol .

 9. @R.Daal, als de regering vraagt om assistentie dan zouden ze van het strand kunnen worden gehaald maarja nos pos mes toch.. Wilsoe is drukker met de gelden van Dos Santos dan de rest..

  maarja jongens verkiezingstijd dus laten we niet vergeten!

 10. Masha pabien Sint Maarten, op Curacao profileren de mariniers zich alleen door languit met hun iphones op Mambo te liggen en zich daarna tot diep in de nacht te bezatten op plaatsen waar het rode licht schijnt.

  Maar goed, Nederland betaalt deze waanzin en middels de bieromzet verdienen we er hier ook nog wat aan.

  Maar het blijft van de gekke dat de criminaliteit de pan uitreist en we onze goed betaalde crime fighters op de stranden neerleggen.

 11. Nou, nou, daar ga je een “oorlog” mee winnen: een leger van twee ‘voetbalteams’ en een paar reserve voor op de bank, haha. Wat kost dit domme grapje?