• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao Tourist Board (CTB) heeft alle touroperators, reisagentschappen en internationale media op de hoogte te gesteld van de kritieke situatie bij het olierampgebied Jan Kok. “Ons milieu is van groot belang voor een duurzame ontwikkeling van het toerisme op Curaçao”, aldus CTB.

“Het mag niet gebeuren dat het beeld van ons land beschadigd wordt op het toerismeplatform. In de loop van de afgelopen dagen heeft ons bureau talloze telefoontjes ontvangen van mensen die vragen of het drama onze stranden heeft getroffen en of het nog raadzaam is om een vakantie te boeken. Wij hebben als primaire taak om alle communicatiekanalen en partners in de industrie te informeren”, zegt Ghatim Kabbara, directeur van het CTB.

Internationaal persbericht
Het CTB heeft een internationaal persbericht uitgegeven aan die media die vragen hebben gesteld over de petroleumlek. Het bericht luidt als volgt: “In verband met het incident dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden in het gebied van Jan Kok op het eiland van Curaçao, willen wij onze bezorgdheid uiten en werken nauw samen met de regering van Curaçao, Curaçao Ports Authority (CPA), Refineria Di Kòrsou, ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur ( LVV, Selikor, GGD), Carmabi en andere groepen vrijwilligers om de noodzakelijke maatregelen te nemen en het getroffen gebied schoon te maken. Wij zullen alles in onze macht doen om de betrokkene te helpen. Het incident is in onderzoek. Geen enkel ander deel van Curaçao is getroffen, alle stranden, toeristische landschappen en natuur bestemd voor toeristische attracties, zijn intact. CTB monitoort de situatie van nabij en zal communiceren over de ontwikkelingen wanneer dit nodig is”.

Vrijwilligers
Sinds vorige week zondag stroomt er olie vanuit de olietanks van Bullenbaai het gebied van Jan Kok binnen. Het natuurgebied is een thuishaven voor flamingo’s. Veel dieren zijn besmeurd door en bezweken aan de olievervuiling. Vrijlligers zijn vanaf afgelopen weekend hard bezig met het schoonmaken van het gebied en het beperken van de schade. Het CTB bedankt alle vrijwilligers, groepen werknemers van alle departementen die zich hebben ingezet om ons milieu te redden en het getroffen gebied schoon te maken.

11 reacties op “CTB ‘ernstig bezorgd’ over Jan Kok”

 1. @smile,
  Ik ga ervan uit dat jou domicilie geen curacao is. Momenteel benik zelf toerist inmijn eigen land en van al die zaken die je benoemt heb ik geen moment last gehad. Wel als ik naar een andere zonnige bestemming ga. Tenzij ik daar in een resort blijft zitten en helemaal niets van de lokale sfeer wil proeven.
  Ben op de meest afgelegen plekken op het eiland geweest en heb me niet super onveilig gevoeld. Mijn bezittingen laat ik niet onbeheerd achter op baaien zoals Jeremy. Zaken overkomen je. Het is aan de pers wat ze er mee doen. Ik ga ervanuit dat je een antekening in je paspoort hebt laten zetten. No entry Curacao. En als je op het eiland woont je bezig bent om te verkassen. Het is hier zo onveilig!!!

 2. @ Smile:
  Is de tank operationeel???
  Alweer een leugen.

 3. @Henry Rollins, ken de melodie niet, maar als het lekker swingt zijn mensen in staat te gaan klappen als het op een MFK feestje wordt gespeeld en gezongen, dus kijk maar uit.

 4. INCIDENT?????? Het is een regelrechte RAMP voor zo’n klein eiland!!!!

 5. Geef eigenlijk nog één reden om als toerist voor Curacao te kiezen met inmiddels alle al zo vaak genoemde minpunten. Volop leukere, vriendelijkere, veiligere, schonere andere zonbestemmingen wereldwijd, ja toch? Jammer voor Curacao, maar eigen schuld dikke bult.
  P.S. Morgen is de (gesaboteerde, haha) decompressietank operationeel, maar lieve duikers duik toch nog maar niet te diep (in de olie) 🙂

 6. Wie werken er nauw samen????
  Niemand.
  Het is goed dat er zoveel vrijwilligers(overigens bijna allemaal Macamba’s) zijn die de rotzooi opruimen. Als het aan de overige genoemde instellingen zou liggen gebeurde er NIETS. Ja, alleen een mooi fotootje in de krant en op facebook, maar verder wordt er hier door de criminele ministers, behalve het bereizen van de meest exotische bestemmingen NIETS uitgevoerd.
  Mensen blijf lekker in Europa of ga naar een bestemming waar corruptie, criminaliteit, milieuvervuiling enz. enz niet voorkomen. Dat bespaart een hoop ergernis en bezorgd u een fijne vakantie.

 7. Schotte doet me denken aan het liedje Liar van Henry Rollins Band..

  I’ll hide behind a smile
  And understanding eyes
  And I’ll tell you things that you already know
  So you can say
  I really identify with you, so much
  And all the time that you’re needing me
  Is just the time that I’m bleeding you
  Don’t you get it yet?
  I’ll come to you like an affliction
  And I’ll leave you like an addiction
  You’ll never forget me
  You wanna know why?
  Cause I’m a liar
  Yeah I’m a liar
  I’ll rip your mind out
  I’ll burn your soul
  I’ll turn you into me
  I’ll turn you into me
  Cause I’m a liar, a liar
  Liar, liar, liar, liar

 8. Ik krijg steeds meer het gevoel dat het CTB Muhammed Saeed al-Sahaf heeft ingehuurd.

  “Lying is forbidden in Curacao. President Schotte will tolerate nothing but truthfulness as he is a man of great honor and integrity. Everyone is encouraged to speak freely of the truths evidenced in their eyes and hearts.”

 9. Datzelfde CTB was ook terecht bezorgd over de toegenomen criminaliteit op Curacao en vertelt de toeristen volgens glashard dat ‘nos ta dushi hende’.

  En Rignald heeft gelijk. Toeristen ergeren zich vooral aan de smerige raffinaderij maar ook aan Pietermaai dat eruit ziet als Hiroshima in 1945.

 10. Datzelfde CTB beweert dat alle hotels vol zitten.

  Met kakkerlakken wellicht, maar niet met toeristen.

 11. Ik stel voor dat het CTB met de regering gaat zitten zodat ze meer aandacht geven hieraan. Olierampen en een oude stinkende raffinaderij zijn geen promotie voor toerisme, de toenemende criminaliteit, politieke mensen die vinden dat bepaalde groepen in lijkzakken terug moet worden gestuurd en corrupte en frauderende politici zijn niet echt goed voor je toerisme imago!