• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Wereld Natuur Fonds stelt 5000 euro beschikbaar voor het opruimen van de olie waarmee het natuurgebied Jan Kok is besmeurd. De bijdrage wordt vooral gebruikt voor de uitrusting van vrijwilligers die zich hebben gemeld om te helpen bij het opruimen, laat het WNF vandaag weten.

De olie die in het natuurgebied is terechtgekomen, is afkomstig uit een lekgeslagen opslagtank van olieraffinaderij Isla. Volgens het WNF is er ruim honderdduizend liter olie weggelekt. Het hele natuurgebied is zwart en ook de dieren die er leven, vooral veel flamingo’s, zitten onder de olie.

Te laat
Het lek ontstond bijna twee weken geleden, maar Isla begon pas veel later met het opruimen van de olie. WNF vindt, net als veel lokale milieuorganisaties, dat de raffinaderij veel te laat in actie is gekomen. De bijdrage van het WNF komt uit het noodfonds van de organisatie. Volgens het WNF is er vooral behoefte aan beschermende kleding, kaplaarzen, speciale vuilniszakken en schepnetten voor de honderden vrijwilligers die hun hulp hebben aangeboden.

Novum

5 reacties op “Geld WNF voor opruimen olie Jan Kok”

 1. @Karel
  Huh ook na fuikdag moeten vrijwilligers het opruimen! Ja wat dacht je ervan dat het niet meer dan normaal is om gewoon je eigen troep op te ruimen na zo’n dag zonder organisatie. Het is diep triest dat wij mensen gewoon al ons afval in het water dumpen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  On topic: ik vind 5000 euro ook erg weinig voor zo’n organisatie als het wnf. Maar ze moeten gewoon de isla en de overheid beboeten. Door hun trage actie is het alleen maar erger geworden! En hulpeloze dieren zijn er weer de dupe van.

 2. Typisch Curacao…. de vrijwilligers ruimen het weer op. Ook na fuikdag moeten er een handjevol vrijwilligers de troep gaan opruimen. Diep triest.

 3. De smoesjes rollen over het eiland, we weten niet precies wat er gebeurt is, het was de open kraan, een beschadigde tank ga zo maar door.
  Curacao staat weer op de wereldkaart met de daarbijbehorende lakse en immens domme manier van handelen.
  En de verantwoordelijke minister?? Die orakelt gewoon door en doet aan het smoezenboek mee (ze heeft ervaring) en beschuldigd “anderen”.

 4. hoeveel miljarden heeft het WNF niet op gehaald bij allerlei acties.
  nu geven ze 5000 euro, bedankt hoor.
  ik bedank ook meteen het greenpeace voor hun mentale steun.
  het blijkt wel weer, dat dit soort instanties goed zijn om geld op te halen, maar verder een groot kantoor runnen met dure salarissen en verder een beetje rommelen.

 5. Eerst hadden ze de ”kraan open laten staan”. En nu is een opslagtank ”lekgeslagen”.

  Ik blijf erbij dat om de 6 maanden milieuaudits uitgevoerd moeten worden. Alleen door regelmatige controle kan men dit soort rampen voorkomen.
  Het zal wel om een afgeschreven opslagtank gaan, de rest is dus niet beter.
  Gevaar voor herhaling is dus groot als er niet gekeken wordt naar alle olieopslagtanks.