• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onderwijsbond Sitek heeft de leerkrachten van alle scholen opgeroepen om te staken vandaag. Dat bevestigt voorzitter Lio Plantijn. “Het is druk bij Sitek en we verwachten nog meer docenten”, aldus Plantijn. De vakbond eist dat de schoolbesturen vandaag de loontrede en indexering uitkeren.

Begin deze week werd bekend dat dat dit pas in september zou gebeuren, normaal is dat in augustus het geval. De vakbond wil dat er niet meer wordt afgeweken van de regels. Het is overigens niet zo dat alle scholen gesloten zijn, niet alle leerkrachten hebben gehoor gegeven aan de oproep.

6 reacties op “Onderwijs staakt vandaag”

 1. Onderwijs valt onder PS.. dus jongens vooral PS stemmen!

 2. Het CBS meldt (Average Wage-costs per Employee by Industry, 2009) dat er per medewerker aan loonkosten in de sector ” Electricity, gas and water” Naf 126.100 per jaar weggaat. Als het gaat om landsbelang op lange termijn dan vind ik het onderwijs zeker zo belangrijk, dus dooorstaken tot we op het niveau van aqualectra zitten zou ik zeggen. MAAR dan onder een voorwaarde, dat dit alleen geldt voor goed gekwalificeerde leerkrachten die daarvoor (her) examen willen afleggen.We zouden eens naar Finland moeten kijken. Daar kunnen alleen de beste studenten leraar worden, allemaal academisch niveau. Goed (na) selecteren en goed verdienen is gunstig voor het land. Wel natuurlijk even blijven opletten voor diplomafraudeurs als Constancia, die kunnen beter in de politiek gaan. In het onderwijs moet je Kwaliteit hebben.

 3. Gedwongen door de verkiezingsomstandigheden heeft Gerrit himself zojuist de mensen in het onderwijs tevreden kunnen stellen met op papier ondertekende beloftes. Of hem dat stemmen zal opleveren staat nog maar te bezien.

 4. Ik heb begrip voor deze stakingsactie.

  Je kunt moeilijk verkondigen dat er geen geld is voor de indexering als je onze MAVO3 premier wel 10 body guards geeft om zijn status als fraudeur wat op te poetsen en hem zelfs een prive fotoslaaf geeft die 12,000 per maand verdient.

  Om nog niet te spreken van zijn talrijke snoepreisjes waarbij Schoftte er niet voor terugdeinst om zijn schoonvader mee te nemen en tussendoor, allemaal op kosten van de belastingbetaler, prive naar zijn mafiavriendje in Italie te vliegen.

 5. Bedankt Wiels.

 6. Er zijn tekorten en dat wordt steeds duidelijker, stem vooral weer op deze junta en het brood wordt 100 gulden.