• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag is advies aan het inwinnen over de mogelijkheid van het instellen van een interim-kabinet. De gouverneur reageert hier mee op de brief van 28 augustus met het verzoek van  twaalf Statenleden om een raadplegingsronde te starten voor een interim-kabinet.

“De bevoegdheid van de Staten en de gouverneur tot het nemen van stappen die zouden moeten leiden tot de vorming van een interim-kabinet, wordt door sommigen betwist”, meldt het Kabinet van de Gouverneur in een persbericht. “Hiermee is een situatie ontstaan, waarbij er in zekere zin sprake is van een patstelling tussen bestuur en parlement.”

Advies
De gouverneur heeft daarom bij Carl Grüning van de Raad van Advies en advocaat Ronald Koeijers een verzoek ingediend om hem te adviseren, aan de hand van de mening van alle betrokken actoren. Bij het advies moeten de staatsrechtelijke en politieke mogelijkheden leidend zijn. Het advies uiterlijk op 5 september uitgebracht worden.

Brief
Twaalf Statenleden stuurde begin deze week een brief aan de gouverneur met het verzoek om ‘de democratie te herstellen en een interim-kabinet in te stellen.’  De geschorste Statenvergadering van 24 augustus, de vergadering waarin de Statenleden een motie van wantrouwen wilde indienen, is een direct gevolg van de brief. Statenvoorzitter Ivar Asjes vond het niet nodig om de vergadering voort te zetten aangezien er op 19 oktober nieuwe verkiezingen zijn. De Statenleden verwachten nu dat de gouverneur ingrijpt.

27 reacties op “Gouverneur vraagt advies inzake verzoek Staten”

 1. Nog een tijdje nagedacht. Wat denken we van het volgende scenario?
  Als Schotte en Constancia weer een meerderheid krijgen, kunnen ze blijven zitten.
  Dat is niet handig.
  Beter dus nu een interim regering. Die kan dan de verkiezingen afblazen, want onnodig met een gewoon meerderheidskabinet.
  Komen er toch verkiezingen en zijn Schotte, Constancia etc. afgetreden dan moeten ze opnieuw worden ingezworen als minister.
  Dan kan de gouverneur toch iets doen met screening en de dan zittende (interim) regering vragen nog even de zaken te behartigen.
  Screening van zittend-blijvend ministers is geen optie, dus als er geen interim regering komt en Schotte flikt het weer, dan blijven we zeker nog 4 jaar zitten met de criminele ministers.
  Ik gok er dus op dat er een interim regering komt om de democratie op Curacao te redden.

 2. @Masbangu
  Er waren/zijn regelingen dat iemand (gezinnen) die de kosten van het onderwijs voor hun kroost niet kunnen betalen gesteund worden. Niemand werd/wordt om financieel onvermogen het naar school gaan ontzegd. Het vrije onderwijs is dan eigenlijk alleen prettig voor de mensen die het wel kunnen betalen.
  Overigens rammelen de plannen aan alle kanten en ieder zinnig mens moet hier tegen zijn.
  De 80\100 procent regeling komt in plaats van de regeling die voorschrijft dat er alleen werknemers van buiten mogen worden aangenomen als wordt aangetoond dat er lokaal geen mensen voor zijn. Dus… een 100 procent regeling.
  Als Wiels hard roept dat het “voor het volk” en dus goed is, zijn er altijd mensen die dat blindelings geloven. Deze achteruitgang moet ieder zinnig mens tegen zijn.

 3. @masbangu, Gratis ondwijs is niet ‘gratis’ en komt zeker met een prijs.. daarnaast is het onderwijs van een laag nivo.. 80-20 regeling is ook iets wat nog niets is geregeld.. allemaal maar populistische praat. en de ‘domme’ bevolking schijnt dit niet te snappen.. wel hebben ze geen problemen dat onze mas serka di bo Schotte alleen maar in het buitenland zit met een prive fotograaf en met hordes van latina bysides op onze kosten en als hij hier is dan met SUV’s met een prive leger er omheen..

 4. @Tuna, ach ja, de “intelligente” PAR noemt iedereen dom. Geen wonder dat de “intelligente” PAR het niet van de dom gehouden bevolking moet hebben. Gratis onderwijs is “rotzooi” en 80-20 is onzin. Vandaar hun grote verkiezingsvrees!
  Zelfs Nederland heeft de PAR door.

 5. @Philippe Maaskant en het volk is ook niet geraadpleegd om via een zijweggetje ministers te benoemen.

  Dus beter verkiezingen, want dit gedoe gaat uit de hand lopen indien er via zijweggetjes mensen zichzelf tot ”ministers” laten benoemen. De meerderheid van onze bevolking gaat dit niet pikken.

 6. @ Awo, je bent de zaak wat aan het opsarren, zo dom als je uitspraken kan niemand zijn. Het volk is niet geraadpleegd, er is een coup gepleegd door deze in en in corrupte junta, als je dat niet ziet dan ben je behoorlijk blind.

 7. @Awo Hoe weet je dat `verkiezingen de wil van het volk` is?
  Het volk is niet geraadpleegd en de gekozen vertegenwoordigers hebben er in meerderheid ook niet om gevraagd.

 8. Ik heb er alle begrip voor dat mensen niet op PAR en PNP stemmen. Maar dat ze vervolgens stemmen op partijen als MFK en PS die door en door corrupt zijn gaat er bij mij niet in. Ik kan dan niet anders vaststellen dat deze kiezers werkelijk oliedom zijn.

  Ik ben ook niet enthousiast over PAR en PNP, ze stellen zich bijvoorbeeld veel te afwachtend op na de coup van Asjes, maar het is tenminste een partij zonder strafbladen, met enig verstand van zaken en elementaire fatsoensnormen.

  In andere landen tref je dat bij alle partijen aan, maar in bananenrepubliek Curacao moet je er hard naar zoeken en ben je daarom wel gedwongen om PAR of PNP te stemmen.

 9. @ wil. Negatief over je schrijven? Nee hoor, dat is niet nodig. Het is blijkbaar je lot, dat je steeds de verkeerde mensen/partijen verdedigt en je er eigenlijk geen raad mee weet. Zo komt je schrijven tenminste over alsmede verwarrend.

 10. @WaarGaatDitEilandNaarToe,
  Wat voor grote belangen zijn dat dan?
  En welke mensen bedoel je die niet een paar weken kunnen wachten?

  We moeten NIET vergeten hier dat het om de WIL VAN HET VOLK gaat en niet om persoonlijke belangen zoals 10-tallen jaren het geval is geweest.
  Die tijd is vetledentijd, …..was geweest…… etc.
  Het volk gaat dat NIET PIKKEN !!!!

  Verkiezingen in oktober is de wil van het volk!!!!

 11. Ik begrijp het gezeur over de gouverneur niet zo goed, deze man is aan handen en voeten gebonden over wat hij wel en niet mag, wat sommigen voorstellen is dat hij persoonlijk ingrijpt, maar dat moet dan wel onderbouwd zijn.
  Zomaar zeggen dat hij iets niet wil dat gaat natuurlijk niet.

 12. Ik weet zeker dat het advies er wel ligt op 5 september. Er zijn mensen die grote belangen hebben dat deze “regering” zo spoedig mogelijk verdwijnt.

 13. Deze Gouverneur is in de begin al goed bang gemaakt door die Pistolen Paultjes regering. Hij was een van de eersten die op Schotte’s lijstje stond om te verdwijnen. Kennelijk is hij erg onzeker, gemakkelijk te intimideren en dus totaal ongeschikt voor deze functie.
  Ook leert deze situatie dat Nederland kampioen is op het leveren van bestuurlijk broddelwerk, als het om de eilanden gaat.

 14. Er is tenminste “enige” beweging. Als hij niets van plan was hoefde hij geen advies. Er broeit dus [hopelijk] wat..

 15. De vraag is nu of het volk dit wil. Het volk zit nu midden in de verkiezingstijd en wil ZELF KIEZEN!
  Het volk gaat dit niet pikken !!!!!!!!

 16. Baantjes zoals gouverneur krijg je alleen maar als je in je eerdere werkzame leven niemand op de teentjes getrapt hebt en vooral omhoog gelikt en geslijmd hebt.

  Als je erin geslaagd bent om, vaak op gluiperige wijze, vriend en vijand te pleasen.

  En ben je eenmaal gouverneur dan is het vooral zaak om daarmee door te gaan. Dus durft Lafgedrag niet in te grijpen wat hij eigenlijk vind dat hij wel zou moeten doen en legt hij zijn beslissing bij derden neer. Bijkomend voordeel is dat hij daarmee tijd wint om een beslissing uit te stellen.

  En intussen borrelt Lafgedrag vrolijk verder. Waar is de champagne vandaag, Frits?

 17. En zo schuiven we de problemen vooruit.
  Een minderheids regering hoort op te stappen als de meerderheid daarom vraagt. Zo niet, dan is de staatsgreep een feit.
  Dit sukkelt wel door tot na de verkiezing en dan?
  Veiligheidsdienst van Dhr. Schotte zal de integriteit onderzoeken doen.
  Op naar onze onafhankelijkheid !

 18. De OFFICIELE regering is natuurlijk the Wild Bunch: La Constantia Lies, Sjeik El Hakim, Gerrit F(raude) Schotte, Ramboloodin, Daggeld Coops, Leerdammertje Wilsoe, Monki, Schizo Wiels, en Statendictator Asjes.

  De ON-OFFICIELE regering met een democratische meerderheid, waar volgens mij het overgrote deel van de bevolking achter staat, begint nu eindelijk haar stem te krijgen.

  Misschien gaat het nog maar om 1 maand, in 1 maand kan nog veel kapot. Bovendien verdienen bovenstaande boeven een dikke motie van wantrouwen, geen overheidspensioen.

  Maar vooral na de motie, onderaan de trappen van het stadhuis de opwachting een verfrissende enkeltje Bon Futuro, onder begeleiding van een paar busjes politie, 30 fotografen en 1 dozijn handboeien wegens………… ja wat niet?

  Het is in ieder geval een prachtige droom 🙂

 19. Nog een keer moeten wij constateren dat Frits Goedgedrag niet capabel is voor zijn fuctie. Hij mag wel advies in te winnen aan deskundigen hierover, maar dat had hij allang moeten doen. Hij loopt achter met de ontwikkelingen.Ik hoop dat hij zodra een regering is gevormd de eer aan zichzelf houdt door ook te vertrekken.

 20. He he, nou nou, phoe phoe er zit dus nog ‘n milimeter leven in die man….. duimen maar.

  Iedereen is ongerust over de acties van onze OFFICIELE regering van de afgelopen maanden (of eigenlijk bijna jaren), hopelijk hebben Grüning en Koeijers goed in de smiezen dat ze een belangrijk advies moeten uitbrengen, wellicht kunnen ze de nog altijd zeer gewaardeerde oud-gouverneur Saleh raadplegen, die weet wel raad met dit soort paljassen!

 21. Weer een zet van PAR en zijn meelopers om de boel te saboteren. En PAR blijft maar zeggen dat ze voor de DEMOCRATIE vechten. Welke democratie ? De groep van 12 willen niks anders dan hun zaken vullen, en ze willen bepaalde dingen verborgen houden. Zo kunnen ze alles tegen houden, bv dat Pedro Atacho geen straf krijgt enz enz. Ik dacht dat de gouveneur niet in hun list zou trappen, maar laten we hopen dat de mensen die de gouveneur moet adviseren niet van PAR zijn, want anders zullen ze ook het spel van PAR meespelen. Ze waren van plan een demisionaire regering (een regering die in feite alleen lopende zaken kan afhandelen, en die in feite al naar huis is gestuurd ) weer naar huis sturen. Nederland heeft nu ook eenzelfde soort regering, en ik weet zeker dat Nederland ons uitlacht. Ik heb zelf 30 jaar in Nederland gewoond, en het was niet mals wat ze over ons zeiden. En dat is niet van de laatste 22 maanden, ik praat over de laatste 10 jaren, dus ook over de regering van PAR had Nederland altijd kritiek. Ook de regering van PAR vond Nederland dat ze zakenvullers waren, en dat ze alleen aan zich zelf denken. Om niet te spreken over Antony Godet , wat ze allemaal over hem zeiden, toen Antony zijn zus Mirna naar voren had geschoven als zijn vervanger. Toen probeerde ik Curacao altijd te verdedigen, maar nu ik 2maanden hier weer woont, schaam ik me eigen over ons gedrag. Het enigste wat ze ( PAR- PNP-Frente, en de 2 meelopers willen ) is de pluche, dus hoe dan ook macht hebben. IAlleen maar kritiek, en nogmaals kritiek. Ik hoop dat de DEMOCRATIE zijn weg zal vinden op 19 oktober, en ik weet nu al dat bepaalde figuren heel negatief zullen zijn over dit schrijven. Ze zullen mij van alles en nog wat noemen, omdat ze niet tegen de waarheid kunnen. Ik wens alle politieke partijen, dus ook PAR veel sucses, maar laten wij a.u.b geen vieze politieke spelletje spelen, want de bevolking is niet meer zo dom. Laten wij a.u.b positief blijven.

 22. inderdaad, wat een waardeloze vent……
  zo een baantjre wil iedereen wel.
  lintjes doorknippen en champagne drinken.
  maar zodra er iets gebeurt is hij de weg kwijt.

 23. Laat me gokken………………dat advies komt zo ongeveer rond 19 oktober ?

  Waar blijft het ingrijpen op het handelen van Asjes van een week geleden en van gisteren ?

 24. Volgens mij moest Hij toch ondertekenen dat de staten zouden worden ontbonden. heeft hij dit gedaan? anders terug sturen naar de staten!

 25. Dit wordt dus weer 3x niks. Kan die man niet samen met de rest op 19 okt (hopelijk) oprotten?

 26. Erg verstandig advies te vragen, dit neemt eenieder de wind uit de zeilen en ook de mond…

 27. Frits Lafgedrag legt de bal weer bij een ander neer in plaats van zelf eens ballen te tonen.

  Tot dusver vond ik Sheldrey Osepa de grootste engerd in ons staatsbestel, maar Frits Lafgedrag doet verwoede pogingen om hem in te halen.