• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De demissionaire regering heeft bezuinigingsplannen ingediend bij het College financieel toezicht (Cft). Dit bevestigde een woordvoerder van het college vandaag. Curaçao staat onder curatele en had tot 1 september de tijd om met een dekking te komen voor 153 miljoen Antilliaanse gulden.

Het college komt volgende week met een advies aan de regering van Curaçao over haar bezuinigingsplannen. Voor 14 september wordt ook de rijksministerraad ingelicht. Een woordvoerder van het ministerie van Koninkrijkszaken geeft aan dat dan ook wordt gesproken of de begrotingswijziging ‘overtuigend en deugdelijk’ is.

Honderden pagina’s
“Wij gaan nu het hele pakket beoordelen”, zegt de Cft-woordvoerder. “Het zijn honderden pagina’s. We kijken onder meer naar wat de wijzigingen doen met de economische groei en de zorguitgave.” Over de inhoud van het rapport wil de woordvoerder nog niets kwijt.

153 miljoen
Minister van Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies (CDA) maande het eiland vorige week om haast te maken met hervormingen. Het tekort van dit jaar bedraagt 55 miljoen Antilliaanse gulden. Samen met tekorten uit voorgaande jaren komt het totale tekort uit op 153 miljoen gulden.

Novum

11 reacties op “Regering dient bezuinigingplan in”

 1. Deze regering heeft in elk geval flink bijgedragen aan het tekort. In 22 maanden hebben zij voor minimaal US $ 18.000.000 ( 18 miljoen dollar) aan reis- en verblijfskosten uitgegeven. Daar moeten de riante dagvergoedingen nog bijgeteld worden.
  Zo kom je aan een bedrag van minimaal US $ 25.000.000 (25 miljoen dollar).

  Bijna de helft van het tekort van dit jaar !!!!!

 2. Denk toch dat de coalitie electoraal niet slim bezig is.
  Als ze waren afgetreden had een interim kabinet deze lastige bezuinigingen moeten doorvoeren. Nu doen ze het zelf en kan de oppositie duidelijk maken dat ze het OF niet kunnen OF niet goed zijn voor het volk.. Als ik Schotte was had ik even een stapje terug gedaan en de anderen het vuile werk laten opknappen (probeer me in zijn opportunistische den wereld te verplaatsen). misschien is hij toch niet zo erg handig.

  Definite van Bananenrepubliek in Wikipedia..

  “Een bananenrepubliek is een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen en waar staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn. De aanduiding werd bedacht door de Amerikaanse schrijver O. Henry voor zijn boek Cabbages and Kings (1913) en wordt meestal gebruikt voor landen in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, maar soms ook voor landen in Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika. In het begin werden hiermee landen bedoeld die enkel of overwegend bananen exporteerden of produceerden. Het slaat dan ook vooral op de midden-Amerikaanse staten zoals Honduras, Nicaragua en Panama, wier politiek en staatsbedrijven decennialang sterk door de grote zuidvruchtexporteurs United Fruit Company (Chiquita) en Standard Fruit Company (Dole), beïnvloed werden. De economische macht van deze Amerikaanse bedrijven was veruit groter dan de politieke macht van de regeringen, en al helemaal groter dan de macht van de bevolking van deze landen.“

 3. Helaas wat was ook al weer de definitie van een bananenrepubliek?

 4. het volk gaat nu betalen voor alle pretreisjes en zakkenvullerij van de coalitie…..

  maar hetzelfde volk is tevreden over MFK en PS…..

  hoe het kan???

  Waarschijnlijk omdat dit volk zo laag opgeleid is dat ze weer gaan stemmen op de partijen die de meeste spiegleltjes en kraaltjes uitdelen.

 5. Het kan niet anders dan dit plan staat vol met leugens en schijnoplossingen, inherent aan hetgeen men vanaf de eerste dag heeft laten zien: Complete minachting voor hen die hier volgens de afspraken (gelukkig) een vinger aan de pols moeten houden.

  De eerste vergadering met het CFT werd door deze regering geboycot en er werd smalend over gepraat. Nu zijn we 22-23 maanden verder en ze zijn terechtgewezen, denkt u nu echt dat deze leugenaars zich druk maken?? Ja op papier om iedereen zand in de ogen te strooien.

 6. Inderdaad, een bezuinigingsplan die niet eens ingezien is door de staten… Sinds wanneer staat de regering boven de staten? Gaat PAR nu weer een briefje sturen? Of betreden ze het statengebouw gewoon en gaan een vergadering beleggen?

 7. 15 cent extra op benzine zeker..

 8. Het is dus nu de CFT die de rol van de Staten overneemt?
  De Staten mogen van Asjes en Thode niet meer vergaderen.
  Deze begrotingsaanpassing kan dus dus niet worden vastgesteld.
  Formeel bestaat deze begrotingsaanpassing dus niet eens!
  Wat een Gordinaanse knoop veroorzaakt deze coalitie.
  Nu maar hopen dat de CFT en RMR zeggen dat ze graag horen of de Staten daarmee instemmen. Als dat namelijk niet gebeurt, is er dus allen maar papier…
  Als het niet zo triest was zou je blijven lachen op deze klip.

 9. Ik ben benieuwd waar de luchtfietsers van de MFK mee op de proppen zijn gekomen.

  Ongetwijfeld zullen ze zich rijk gerekend hebben met allerlei fantasie inkomsten want ik zie Schotte nog geen afstand doen van zijn prive fotoslaaf of 10 bodyguards en al helemaal niet van zijn snoepreisjes met die witte troetelpoedel.

 10. Wel een bezuinigingsplan die niet op de goedkeuring van de MEERDERHEID kan rekenen. Dus geen moer waard. PAR laat je ballen eens zien! Gelijk een motie van afkeuring inleveren bij de Gouverneur, jullie hebben RECHT op inzage en inspraak! Het wordt tijd dat jullie stoppen je te verschuilen achter Asjes en het reglement van orde. Het reglement van orde staat niet boven de democratie! Mijn stem krijgen jullie niet meer dankzij dit slappe gedoe.

 11. Ben benieuwd..