• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nationale Associatie van Verzekeraars (NAVV) is ondanks de informatiecampagnes van de overheid niet onder de indruk van het voorstel van de Basisverzekering ziektekosten (BZV). “De informatie van de overheid is misleidend”, aldus de associatie.

“De Basisverzekering ziektekosten is nog steeds een voorstel. Het is geen wet die door het parlement is aangenomen”, benadrukt NAVV. “Bij de informatiecampagne van de overheid wordt echter de indruk gewekt dat het om een door het parlement goedgekeurde wet gaat. Dit is onjuist.”

Model
Volgens NAVV is er geen cijfermatige onderbouwing dat het BZV model het beste stelsel is voor Curaçao. “De ervaring en historie wijzen evenwel uit dat het werken met een door de overheid aangewezen uitvoeringsorgaan geleid heeft tot aanzienlijke structurele tekorten die ten laste komen van de overheid. Op grond hiervan rijst de vraag of het verstandig is om door te gaan met dit model.”

Vrije markt
NAVV bekritiseert het voorstel voor de BZV al vanaf het begin. Volgens de associatie is Curaçao het meest gebaat bij de invoering van een Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) die op alle inwoners, dus niet alleen op de SVB verzekerden, van toepassing is. “Er moet sprake zijn van een plicht tot acceptatie van iedere verzekerde die zich aanmeldt bij de uitvoeringsorganen, een plicht tot verzekering voor iedereen en een plicht tot premiebetaling”, vindt NAVV. “Daarnaast moet er sprake zijn van meerdere met elkaar concurrerende uitvoerders van het door de overheid goedgekeurde basispakket. Laat de vrije markt werking zijn werk doen!”

4 reacties op “NAVV zet kanttekeningen bij BZV”

 1. Het gaat miljoenen besparen de de zorg gaat erop vooruit.
  Onze regering liegt niet !

 2. Ben oud (dat ook nog eens) en wijs genoeg om ZELF in alle V R I J H E I D (!!) te kunnen beslissen welke ziektenkostenverzekering ik ZELF wil KIEZEN. Mag ik misschien? Ben prima verzekerd en ook nog eens voor een zeer concurrerend tarief en met vlotte service bij Citizins. Daar wil ik NIET bij weg! De overheid als een eersteklas DICTATOR zal, wederom niet gehinderd door voldoende kennis, dan nu even overhaast gaan beslissen wat goed voor alle burgers zal zijn tegen voor velen een GIGAPREMIE (verhoging!) en ook nog eens bij dan logge monopolist SVB. Nu moeten ze echt eens snel ophouden, want ik en velen met mij worden hier pas echt ZIEK van 🙁

 3. Dit itreseert dus niemand,wat mij indruk heeft gemaakt is dat al die mooie paarden en mensen zonder polie kleurenen,bij mijn huisje langs reden,als ik had geweten ,had ik een film van ge maakt

 4. Dit gaat het volk alleen nog meer geld kosten