• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jason Halman, die vorig jaar zijn broer en honkbalinternational Gregory om het leven bracht, is ontslagen van rechtsvervolging. De rechtbank sprak de 23-jarige man vandaag vrij van moord, maar achtte wel doodslag bewezen. Omdat hij handelde in een psychose, was hij ontoerekeningsvatbaar.

Hij werd twee weken geleden al op vrije voeten gesteld nadat het Openbaar Ministerie (OM) tot de conclusie was gekomen dat hij niet meer vervolgd moest worden omdat hij psychotisch was toen hij zijn broer doodde.

Erfelijke factoren
Deskundigen die Jason onderzochten, zien geen aanknopingspunt voor behandeling. Mogelijk was de psychose te wijten aan erfelijke factoren. De kans op herhaling is daarom niet helemaal uitgesloten, maar dat hoeft niet te betekenen dat een eventuele psychose opnieuw met dezelfde dramatische agressiviteit gepaard zal gaan. De rechter gaat ervan uit dat Jason Halman meewerkt aan begeleiding door de reclassering.

Honkbal
Na de uitspraak voegde Jason zich bij zijn familie. Zijn broer Gregory, die 24 jaar oud was, was een bekende honkballer. Hij speelde bij Seattle Mariners, een Amerikaanse profclub. Met de Nederlandse ploeg werd hij in 2007 Europees kampioen. Ook Jason is een talentvol honkballer.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Jason Halman vrijgesproken”

 1. @Philippe Maaskant, wel erg gekleurd dit vergelijk van een ” brave NL huisvader” met “een pot rokende broer”. Waarom niet vergeleken met een brave Curaçaose huisvader, als die al bestaan !

 2. @Barry , ja leg de verantwoordelijkheid maar weer bij de moeder, niet geheel onterecht hoor, maar whatabout de vader, of is die niet bekend ?

 3. Tja, ‘t zal je broer maar wezen :{

 4. Toch vraag ik me af of er een andere uitspraak was geweest als hij niet zijn broer had vermoord maar een brave NL huisvader.. ? Nu vindt NL het wel prima, scheelt heel hoop geld want TBS in Nederland is [door alle -medische- voorzieningen en bewaking etc] per dag duurder dan een permanent verblijf in een 5 sterren hotel.

 5. Er zal ongetwijfeld over nagedacht zijn, maar het “klinkt” vreemd..,

 6. Wanneer gaat deze loslopende ontoerekeningsvatbare tijdbom opnieuw af? Van je psychotische familie moet je het dus maar hebben ……

 7. Hij is niet vrijgesproken, hij is ontslagen van rechtvervolging, ik denk dat het één en ander uit piëteit is gedaan met de dieper liggende achtergrond dat hij eigenlijk toch al levenslang heeft gekregen.

 8. een ontoerekeningsvatbaar persoon terug in de samenleving.DIT KAN TOCH NIET
  ik hoop dat zn moeder hem ff flink over de knie legt wie weet helpt dat……………….NOT