• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gibraltar SportparkCURAÇAO – Minister-president Emily de Jongh–Elhage, minister van Justitie Magali Jacoba, buurtbewoners en andere genodigden waren maandagmiddag aanwezig om de officiële bouwstart van het Sportpark Gibraltar te vieren. Een groot ‘billboard’ werd onthuld, als bewijs dat er gewerkt wordt aan de wijk.

Het nieuwe sportpark wordt voorzien van een sportveld, een speeltoestel, een kleedkamer en een ruimte waar buurtbewoners kunnen vergaderen en de ruimte kunnen gebuiken voor naschoolse opvang. Het oude, betonnen sportveldje wordt afgebroken en zal plaatsmaken voor een gekleurd, geasfalteerd veld.

Trots
“De buurtbewoners mogen heel erg trots zijn op hun wijk”, zegt premier De Jongh-Elhage. “Geld is niet genoeg wanneer wij een nieuw land gaan bouwen. Wij hebben daarnaast ook sterke familiebanden en goede buurten nodig. Maar het gaat dan niet alleen om sportvelden en huizen, maar ook om werkgelegenheid en gezondheid”, aldus de premier. 

Structurele verbeteringen
Naast Gibraltar zullen ook vier andere wijken aan de beurt komen voor structurele verbeteringen. Het park in Gibraltar wordt een feit dankzij de samenwerking tussen Integrale Wijkaanpak Curaçao, de Curaçaose Wegenbouw Maatschappij, de Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij, Sedreko, de Federatie Antilliaanse Jeugdzorg, ‘Unidat di Bario’, Alves Supermarket en de bewoners van de wijk.

www.versgeperst.com