CURAÇAO – De 31-jarige Destry Alberto Juliana is gisteren op klaarlichte dag vermoord in Buena Vista. Juliana zat met vrienden onder een boom op de Biminisweg toen er een busje in laag tempo richting de groep reed. Vanuit het busje werden er door gemaskerde mannen schoten gelost.

De politie kreeg rond 13.00 uur een melding binnen van de schietpartij. Toen zij in Buena Vista arriveerden lag Juliana met verschillende schotwonden op de grond, zonder een teken van leven te geven. De rest van de groep leek te zijn weggedoken en er goed vanaf te zijn gekomen. Het lichaam van Juliana is in beslag genomen in verband met het onderzoek.

Gewond
Rond 14.00 uur kreeg de politie vervolgens een nieuwe melding binnen. Een man was de polikliniek binnengekomen met heftige schietwonden. De politie haastte zich naar het ziekenhuis, maar vanwege de situatie van het slachtoffer konden zij weinig los krijgen. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het onderzoek is nog in volle gang.

21 reacties op “Dode door schietpartij”

 1. @bvc, ik zag dat er in St domingo veel mensen vastzitten dat is waar. Helaas voor jou zijn dit veel mensen met een Nederlands paspoort en de achternaam Dorothea, Martina, Thode etc.

 2. Het feit blijft dat , onschuldig of niet iemand zijn leven heeft verloren. Ik kende deze persoon persoonlijk en kom ook uit de buurt Buena Vista. De realiteit is dat de problemen veel groter zijn dan wij ons beseffen. Dit is een gevolg van een problemen die we jarenlang kennen. Vooral economische en sociologische factoren spelen hierbij een rol. Mensen (vooral jongeren) die in dergelijke situaties worden geboren zullen een veel zwaarder bestaan tegemoet gaan dan de normale burger. Des was een jeugdvriend van me , ik heb het gered, hij helaas niet. Hij had een goed hart maar zat misschien in een onrustige omgeving. Hoe haal je het in je hoofd om hem een primitieveling te noemen als je de totale plaatje niet kent/weet. Dat zegt veel over jou als persoon. We weten dat curacao ver is van perfect. Wij (het merendeel van de bevolking die gewoon alles naar behoren doet) werken aan een beter toekomst voor ons eiland. Als je hier bent om te helpen, we ontvangen je met open armen. Als je hier bent om jezelf beter te voelen en ons als volk te kleineren en te vernederen, verlaat ons aub.. we komen er wel uit!

 3. Er worden weer teveel geluld hier. Mensen weten niet wat er gebeurt is wat alleen in krant staat.Mij neefje was gewoon op verkeerde moment daar en is de dupe van zulke ziek en laf daden geworden.Dus hou aub op om hem zwart te maken.Anti dit makamba dat. En m.bergsma nederlanders kunnen ook potje van,laat me niet beginnen met dingen wat elke dag gebeuren hier. kind wordt verkracht, mensen worden in supermarkt beschoten en ga ma zo door. Ga voor gein richting San Domingo kijken hoeveel Nederlands daar vast zitten. Dus elke ras heb je slecht mensen zitten. Hou aub met gezeur mensen, we moeten met alleen samen leven

 4. Cur Eye, kijk op uitzendinggemist.nl eens een aflevering van Opsporing Verzocht terug en stel vast dat 95% van de gezochte daders buitenlander is, en vaak afkomstig van Curacao.

  Lees dan morgen eens de Vigilante en Extra. Voor iedere foto van een gearresteerde macamba daarin bezorg ik u een doos bier.

 5. hmmm weer zo’n makamba haat, hoe zou dat nu komen?
  even wat feitjes opnoemen:
  – praktisch geen Nederlanders in de uitvoerende politiek,
  – praktisch geen Nederlanders in de zware drugscene,
  – praktisch geen Nederlanders in overvallen met geweld,
  – praktisch geen Nederlanders in incest of andere zedenzaken,

  toch vreemd dat wij met zijn allen “de Nederlander aka Makamba” graag beschuldigen van alles wat slecht gaat op ons eiland!
  wordt eens wakker en begin zelf eens met veranderen en een goed voorbeeld te zijn, zolang je met 1 vinger naar een ander wijst, wijs je met 3 vingers naar jezelf!

 6. @H. Bergsma, geboren en getogen vriend. Ik wordt vooral moe van mensen die metteen conclusies trekken en mensen in hokjes plaatsen. Waarschijnlijk heb je 9 van de 10 keer gelijk, maar de keer dat je ongelijk hebt ben je gewoon een hufter. Het feit dat je die kans neemt zegt veel over jou als persoon.
  Niemand hier schiet iets op met jou conclusies, gebaseerd op ongerelateerde omstandigheden. Maar wat jij wel doet is zorgen dat de ydk iedere keer dat hij een Europese Nederlander tegenkomt zich afvraagt of we hier een makamba hebben of een “goede” Nederlander. En dat mensen die zich niet opstellen zoals u, zich keer op keer moeten bewijzen… Just food for thought, doe ermee wat u wenst.

 7. Cur Eye,

  Ik weet niet hoe lang u op ons eiland woont, maar als u net als ik hier 25 jaar woont weet u uit ervaring dat dit een afrekening in de drugsscene is.

  Ik wordt een beetje moe van mensen zoals u die nog steeds in het goede van de mens geloven.

  Wordt toch eens een beetje streetwise.

  H. Bergsma

 8. Grappig dat het juist de moraal ridders zijn die als eerste oordelen over mensen waar ze niets van weten, of het nou een auto ongeluk is of een schietpartij. Zonder enige informatie over de toedracht, alles gebaseerd uit een piepklein artikeltje. Het feit dat ze niet beseffen hoe klein onze gemeenschap is laat zien hoe ver ze ervandaan wonen.

  Maar wel blijven hameren op hun superieure normen en waarden… en maar niet begrijpen waarom we zo verdeeld zijn.

 9. @ bon futuro, eric de vries. is het niet mogelijk om vrij te zijn ofso?? en in curacao zitten mensen vaak onder de boom of in de tuin als men dat hebben dus STFU

 10. Aan de laatste reacties te lezen is een hardwerkende persoon heengegaan.

  Die onder werktijd onder de boom zat.

 11. @destry familie, RIP maar jullie zijn het toch wel eens dat het niet kan dat je gewoon onder een boom zit en je wordt zo vermoord? Dit is het gevolg van het falen van de kabinet Schotte.

 12. Erzijn mensen hier dingen aan schrijven die niet weten wat precies gebeurt was. Destry was mij neefje die niet kei hard werkte voor zijn geld. Hij onschuldig vermoord .Hou op met dit onzin schrijven we hebben genoeg verdriet hiermee en kunnen niet meer bij krijgen.Dus aub hou op ,vraag het vriendelijk. R.i.p des mis je elke dag neefje. one love

 13. mensen jullie kennen destry niet dus hou op met dit shit ! hij was een voetballer en zat per ongeluk daarso met zijn vrienden…. hij was een absoluut de beste vader voor zijn kinderen en heeft hen de beste geleerd bedankt!! laat em nu IN VREDE RUSTEN..!!

 14. Het is toch te triest voor voor woorden wat er bij jullie gebeurt,maak dat je weg komt daar en ga, desnoods tijdelijk, naar Nederland.(zolang als het kan)

 15. Waarom moet zo’n mooi eiland met slechts 150000 inwoners door een GROTE groep primitievelingen / criminelen zo verpest worden? Waarom moeten we leven met zoveel moord en doodslag? Leven in huizen vol gehangen met tralies voor ramen en deuren en hysterische waakhonden, enkel vanwege alle diefstallen en overvallen? DAT IS NIET NORMAAL! WAAROM????

 16. nog vers op mijn netvlies dat Kade eergisteren presenteerde dat de criminaliteit gedaald is, wordt toch eens wakker

 17. Kadetje, is er minder criminaliteit?? Je hebt een plat neusje dus je kan niet verder kijken. Gelukkig dat het veilig is hier op Cur (volgens u)

 18. Het zal wel weer een lieve man en goede huisvader geweest zijn.
  goed voor zijn moeder en zusjes, maar denk toch ook dat hij een duistere kant had en met verkeerde zaakjes bezig was geweest.

 19. Hmm ik zou ook wel overdag onder een boom willen zitten..

 20. Tsja, dat ruimt lekker op. Beschaving is weer ver te zoeken op crimicao.

 21. Ik denk niet dat deze man neergeschoten werd omdat hij voor het Rode Kruis aan het collecteren was, een oud vrouwtje de straat hielp oversteken of vals heeft gezongen in de kerk.

  Als u begrijpt wat ik bedoel.