• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aantal meiden van Antilliaanse afkomst dat in Nederland onder de twintig jaar zwanger wordt, neem niet af. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met 39 geboorten per duizend meisjes is het geboortecijfer onder ‘Antilliaanse’ meisjes het hoogste van Nederland.

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal tienermoeders in totaal in Nederland sterk is gedaald. In 2011 kregen 2365 meisjes onder de twintig jaar een kind. In deze leeftijdsgroep zijn op elke duizend meisjes minder dan vijf meisjes moeder geworden. Dit is het laagste cijfer dat ooit door het CBS is waargenomen. Veertig jaar geleden lag dit geboortecijfer nog op 22,3 per duizend meisjes.

Hoogst
De verschillen per land van herkomst lopen erg uiteen. Zo worden er opvallend weinig meisjes van Turkse afkomst zwanger voor hun twintigste levensjaar. Slechts 3,5 meisjes op de duizend werden zwanger op jonge leeftijd. Het aantal tienerzwangerschappen onder meisjes afkomstig van Curaçao en de andere eilanden is in Nederland het hoogst. Dit cijfer ligt ongeveer gelijk met het aantal op de eilanden zelf. In 2011 bedroeg het geboortecijfer voor meisjes onder de twintig jaar hier 38 per duizend.

Aantal geboorten per duizend ‘Antilliaanse’ meisjes onder de twintig jaar

10 reacties op “Aantal tienermoeders daalt niet”

 1. Sjors, wat doe jij bij die MFK feestjes…?

  Sluit niet uit dat Schotte de vader van die door jou genoemde kinderen is. Zoals in het AVD rapport beschreven is Schotte een notoire vreemdganger.

 2. Als er heren rond lopen die geen plastic jas om de kleine jongen doen voordat zij hem erin doen, kan ar ook wat aan die mentaliteit worden gedaan, volgens mij!! En ik blijf me afvragen hoeveel door misbruik van familieleden en vrienden, dat mag ook niet openbaar gemaakt worden, het is niet alleen de blackberry toch??

 3. @Boss Bito, terwijl ze niet eens het geld hebben voor een prepaid tweede-handsje !

 4. Bij de MFK feestjes zie ik ook veel van dit soort jonge dames rondlopen.. mogen nog niet stemmen maar wel al 1 en 2 kinds.. en dan maar tur tur schotte roepen

 5. Wetenschappelijke onderzoeken in Azië tonen significant aan dat hoe MEER OPLEIDING (!) meisjes krijgen, hoe later ze aan kinderen beginnen en kleinere gezinnen. Pientere (!), pittige (!) meiden, die werken aan hun eigen goede toekomst! IQ zit bij hen vooral in hun hoofd, niet in het kruis, haha.

 6. Allemaal klanten van Wiels voor gratis onderwijs.

 7. Dit is al jaren een patroon, en de meisjes willen niet veranderen. Die viceuze cirkel wordt niet verbroken als de meisjes het zelf toestaan. Hun mentaliteit moeten veranderen.

  Eerst studie afmaken, een baan vinden, geniet van de wereld en dan pas aan baby beginnen.

  Meester tienermoeders komen ook uit eenouder gezin, waar de moeder ook tienermoeder was in haar jonge jaren. En de vader……….is in geen wegen of velden te bekennen!

 8. Abortus is formeel verboden op Curaçao, maar het wordt gedoogd.
  Bijna 20% van alle abortussen op Curaçao betreft meisjes van 19 jaar en jonger.
  We gaan slordig om met anti conceptie middelen, zo blijkt.
  Global Journal of Health Science Vol. 4, No. 3; 2012

 9. Tja, tegenwoordig willen de dames niet alleen een Blackberry maar ook een iPhone, iPod en iPad.

  Dus moet er vaker horizontaal gegaan worden met alle gevolgen van dien.

 10. Ja ook de meisjes veranderen hun “cultuur” niet als zij van land veranderen !