• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In een vliegtuig dat vandaag landde op Schiphol, is mogelijk een gijzeling aan de gang. Twee F16’s stegen van vliegbasis Volkel op om het vliegtuig uit Malaga te onderscheppen. Het toestel was zonder radiocontact het Nederlands luchtruim binnengevlogen, meldt woordvoerster van de Luchtmacht.

De straaljagers hadden toestemming om door de geluidsbarrière te gaan en uit het midden van het land komen berichten van mensen die een knal hebben gehoord. In het vliegtuig zou een gijzeling aan de gang zijn, bleek eerder uit meldingen van de hulpdiensten. Het vliegtuig staat inmiddels op de Polderbaan. Hulpdiensten staan paraat in de omgeving. Het zou gaan om een vliegtuig van de Spaanse maatschappij Vueling.

Miscommunicatie
Een vrouw die in het vliegtuig zit dat woensdag onder begeleiding van F16’s op Schiphol landde, zegt dat de bemanning heeft gezegd dat er niets aan de hand is. Dat zei de vrouw tegen het NOS Journaal. Aan boord zitten 183 passagiers. Vueling heeft ontkend dat een van haar toestellen is gekaapt. Berichten over problemen op een vlucht van Malaga naar Amsterdam berusten volgens een zegsman op een misverstand in de communicatie.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Mogelijk gijzeling in vliegtuig Schiphol’”

 1. nope: http://www.nu.nl/binnenland/2895904/f16s-begeleiden-spaans-vliegtuig-schiphol.html

 2. 183 man in gijzeling?

  Laat de Nederlandse Luchtmacht dan maar snel naar Curacao komen, want daar houdt Ivar (j)Asjes 150,000 man in gijzeling.

  En Frits Lafgedrag drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.