• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Transparency International (TI), het analysebureau dat een integriteitsonderzoek uitvoert op Curaçao, is gestart met de eerste fase van het onderzoek. Vertegenwoordigers van TI zullen van 3 tot en met 7 september op Curaçao zijn om poolshoogte te nemen bij het lokale onderzoeksteam.

Het analysebureau zal een National Integrity System assessment onderzoek uitvoeren op Curaçao. Dat maakt het bureau vandaag bekend, dat het onderzoek al in honderd landen heeft toegepast sinds 2001.

Screening
Demissionair premier Gerrit Schotte heeft het onderzoek aangevraagd om de zorgen rondom de screening van zijn kabinet te sussen. Verschillende pressiegroepen op het eiland eisten al enige tijd een nieuwe screening en verschillende documenten over de screening die wel is uitgevoerd zijn de afgelopen tijd naar buiten gelekt. Ook de Tweede Kamer in Nederland maakt zich zorgen over de integriteit van de regering op Curaçao, maar demissionair minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) wil het TI-onderzoek afwachten.

Corruptie
Bij het onderzoek zal het bedrijf met de belangrijkste personen van de overheid, de maatschappij en de privé-sector op Curaçao spreken. Ze bekijken de interne corruptierisico’s in deze gebieden en de toewijding aan het tegengaan van corruptie in de maatschappij.

Schema van de basis van het onderzoek van Transparancy International

5 reacties op “Eerste fase TI-onderzoek gestart”

 1. Ik sluit niet uit dat Anthony Cijntje en Terry Hernandez de lokale experts zijn.

  Experts (met de ruggegraat van een weekdier) in het napraten van Schotte & co tegen riante uurtarieven die ze eindeloos kunnen declareren bij de huidige regering.

  Maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat je de onderzoeker van een volslagen incompetent en corrupt regeringsleider laat uitzoeken door diezelfde regeringsleider?

 2. na het lezen van deze regel in het persbericht “Vertegenwoordigers van TI zullen van 3 tot en met 7 september op Curaçao zijn om poolshoogte te nemen bij het LOKALE ONDERZOEKSTEAM” staan bij mij de haren rechtovereind. welk bedrijf/instelling, welke personen zitten erin dit LOKALE ONDERZOEKSTEAM zijn ze onafhankelijk, integer, van onbesproken gedrag?????? of zijn het vriendjes, neefjes, nichtjes ooms, tantes, schoonvader / moeder zwager of schoonzus van ???????

 3. Mensen ken je het liedje .,Wij vieren feest,als een Beest, lhaalllsaaassfhjk; ckn

 4. Asjes gaat ze uitleggen hoe de democratie werkt en als ze dat niet snappen, dan is het een flut bureau.. let maar op,,

 5. Wat hier uit gaat komen dat weten we al, alleen nu moet de belastingbetaler er dik voor betalen, en dat alles om Gerrit en consorten destijds de screening saboteerden. (waarom dat is inmiddels wel duidelijk). Persoonlijke integriteit maakt geen deel uit van dit onderzoek, dus gewoon onzin eigenlijk. De rotte vis wordt duur betaald. .