• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederlanders trokken er deze zomer weer massaal opuit. Behalve favorieten Griekenland en Spanje, zochten ook veel Nederlanders het verder. 6 procent van de boekingen betroffen reizen buiten Europa, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ANVR. Boekingen naar de voormalige Antillen daalden met 5 procent.

Ondanks het dalende aantal Nederlandse toeristen naar de voormalige Antillen, blijken de eilanden nog wel in trek. Na Egypte (70.000 boekingen) en de Verenigde Staten (ook 70.000 boekingen) zijn de eilanden met 50.000 boekingen de op twee na populairste bestemming buiten Europa. Griekenland en Spanje bleven favoriet binnen Europa en voor vliegvakanties buiten Europa werd en massaal voor Turkije gekozen.

18 reacties op “Minder Nederlanders naar voormalige Antillen”

 1. @Wimpiri

  Het CTB liegt dat doen zij al tijden. Ze schroeven de cijfers kunstmatig om iov deze regering.
  Witte Ned. gaan het eiland steeds meer mijden. Niemand hoeft in zijn vakantie afgezeken te worden en geconfonteerd te worden met dagelijks nieuws waar je niet vrolijk van wordt. Daarbij nog genomen dat de kranten in Ned. de laatste tijd vol met ellende staan, nu weer uitgebreid in de Telegraaf over de 5 stagiaires enz enz. Ik zou mijn kind hier ook geen stage laten lopen, dan liever naar Aruba.

  Overigens is dit mijn laatste bijdrage – voor zover het iemand interesseert -. Wij vertrekken zaterdag richting Miami. We hebben besloten na 15 jr het eiland te verlaten.

  Vaya con Dios allemaal.

 2. @ Yvonne van der Linden. Berlin Air rekende op 21 augustus 2013 Euro 222,- voor een enkeltje Curacao. Duurder dan KLM ???

 3. Nederlanders gaan liever kamperen, het is goedkoper. Je hoeft niet zo veel geld uit te geven. Economische crisis….en NL is niet immuum voor.

 4. Ondanks de crisis is er geen krimp in de passagiers aantallen wereldwijd.

  “Passenger demand expanded by almost 5 percent in June 2012. Airports also …reported a 7 percent increase in international passenger traffic as compared to June 2011. The first half of 2012 showed world passenger traffic increasing by almost 5 percent with international traffic rising by 6 ….” http://www.aci.aero

 5. De huidige regering moet zosnel mogelijk verdwijnen en deze mensen moeten daarna opgesloten worden in Bon Futuro.
  De nieuwe coalitie moet een soort deltaplan ontwerpen voor de toekomst van het toerisme.Dus de komende twintigjaar moeten in het tekenstaan van het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten die het toerisme een boost moeten bezorgen.Het plan van de groep rond Cassimiri moet green valllige moet uit gevoerd worden.Ik wil verder gaan dan deze groep en wil pleiten om Sint Joris baai te ontwikkelen in een gebied waar water sport incombinatie met wind geoefend kunnen worden. Tevens moet er op het eiland veel meer veilige fietspaden aangelegd worden.Curacao moet een fiets eiland worden.
  De grote baaien die wij hebben met een goede verbinding met zee ,zoals Santa Martha Baai,Caracas baai en het Spaanse water moeten in de trant van Giethoorn en Venetie ontwikkeld worden.

  Scharloo ,waaigat,het gebied tussen Punda en MARIEPANOEN EN RIF OTRABANDA ZIJN GOUDMIJNEN VOOR DE TOEKOMST VAN ONS TOERISME.

 6. het CTB is ook een grote leugenaar met hun cijfers.
  ik geloof daar al heel lang niets meer van.
  zal wel iets met de regering te maken hebben.
  er moeten positieve cijfers gepubliceerd worden, want anders…..

 7. Reden van het afnemende bezoek van Nederlanders aan Curacao is dat alle vluchten vol zitten met reizende ministers met schoonfamilie, prive fotograven en troetelpoedels.

  Tel erbij de zonen van statenleden als Amerigo Thode die voor hun werk (drugshandel) regelmatig naar Nederland vliegen.

  En als j edaabij weet dat pastechi ministers als Coopers en Asjes een dubbele stoel nodig hebben blijft er voor de toeristen uit Nederland weinig meer over.

 8. Wat is het verschil tussen de berekeningen van CTB en de ANVR ? Nou volgens mij zegt de ANVR dat er minder witte Nederlanders naar Curaçao komen en de CTB zegt dat er meer komen. Wie liegt er ? Nou volgens mij liegt het CTB, er is hun alles aan gelegen om het rooskleuriger voor te stellen dan het is en de ANVR zal het worst wezen waar de witte Nederlanders naar toe gaan. Ik kan er niets anders van maken !

 9. Hoe kan de CTB in juli 2012 aangeven dat de Nederlandse toeristen is gegroeid met 6%? Dat is een verschil van 11% met ANVR.

  CTB is natuurlijk ook afhankelijk van de regering!

 10. Over een paar jaar is alles er een stuk eenvoudiger op geworden : nog maar één half volzittende vlucht van enkel CRIMI AIR per week vanuit Nederland naar CRIMICAO en je wordt gelijk al op Hato overvallen. Scheelt gelijk een hoop gesleep met de bagage. En Maarten de Jong van Wereldstage heeft dan al jaren daarvoor de laatste (overvallen) ‘domme’ stagiaire uitgezwaaid!

 11. 2 jaar geleden hadden we KLM, Arke Fly en Martin Air, de vluchten van Martin Air zijn NIET allemaal overgenomen door KLM, ze vliegen per saldo per week 2x minder. Air Berlin met 1 vluchtje per week is momenteel bijna 1 1/2 keer duurder dan KLM. Toets 9 personen in als je wilt boeken en je kunt elke dag vliegen, dus niet vol. Natuurlijk neemt het toerisme hier af ondanks berichtgeving in kranten van stijging, ze kunnen nog steeds niet komen zwemmen.

 12. Even kijken hoe dat ook weer gaat: 5 stagiaires overvallen. Telegraaf artikeltje met kop in massieve chocoladeletters, word of mouth, sensatiegericht Tros-interviewtje met naar NL teruggekeerd slachtoffer, KRO-Brandpunt stuurt weer een cameraploegje om aan te tonen dat “onze kindjes aan grote gevaren bloot staan”, maar gelukkig treed Gordon weer op bij Mambo ( lekker vertrouwd, zo ver van huis ). Een corrupte steroïde-idioot schreeuwt weer iets over bodybags, maar een justitie-wethouder (heet daar minister ) zegt dat de overval-incidenten minder voorkomen. Verzwijgt natuurlijk dat slachtoffers reden voor aangifte missen, oplospercentage is toch laag en slachtofferhulp erbarmelijk. Slot: stagairepool droogt op, familieleden komen niet meer, Chata vraagt naar massa-ontslagen. En op 20 oktober kondigt chiki Wilsoe, in zijn 2e termijn als justitieboss, een “enorm offensief” aan om de overvallen en andere “kleine” criminaliteit te minderen.

 13. Tja regering meent dat nederlanders terug moeten in lijkzakken.. en met een dictoriale regering denk ik niet dat mensen willen komen. naast het feit dat je er berooft zal worden.

 14. Tja, 5 Stagiaires overvallen… daarvan komt de familie niet meer over..

 15. dus een neerwaartse spiraal. begin van het einde. duurt 10 jaar voordat we weer de boel onder controle hebben.

 16. en deze daling zal zich voortzetten.
  De KLM gaat ook minder stoelen/vluchten ter beschikking stellen.
  dus de tickets worden duurder.
  dus in 2013 weer minder toeristen.
  Het CTB is alleen reclame aan het maken in noord en zuid amerika.

 17. oooops vergeten:

  … en moet iedereen naar zijn eigen land terug die het daar niet mee eens is (Sander :))

 18. Ennn, we zingen ‘t nog 1x…….. :

  Schuld vaaaan…….. PAR 🙂 !!