CURAÇAO – De regering van Sint Maarten zal uiterlijk donderdag beslissen over een zevende lid voor de Raad van Commisarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat staat in het gezamenlijke verklaring over het overleg van gisteren tussen de twee eilanden. De RvC is al twee jaar lang niet compleet.

Sint Maarten en Curaçao kunnen het niet eens worden over een zevende lid voor de RvC. Daarom werd hofpresident Lisbeth Hoefdraad Robert Pietersz als tijdelijk lid benoemd. Curaçao heeft nu vier potentiële kandidaten voorgesteld aan de regering van Sint Maarten, die morgen tijdens de Raad van Ministers een beslissing zal nemen.

Tromp
De twee autonome eilanden zijn het gisteren niet eens geworden over de positie van president Emsley Tromp. Curaçao ziet Tromp het liefst geschorst worden, maar volgens St Maarten draagt dit niet bij aan de situatie. Premier Sarah Wescot-Williams ziet schorsing van de president niet als een algemene oplossing voor de problemen binnen de bank, zo zei de premier tijdens een persconferentie na het overleg, meldt het Antilliaans Dagblad.

Slotakkoord
Beide parijen erkennen in de verklaring het belang, de noodzaak en het nut van een goed functionerende gemeenschappelijke CBCS. Daarnaast zijn zij van mening dat alle inspanningen gericht moeten zijn om dat zo snel mogelijk te bereiken. Wel zeggen Curaçao en Sint Maarten dat zij zich vooralsnog zullen houden aan het slotakkoord dat op 2 november 2006 werd gesloten. Deze heeft betrekking tot één Centrale Bank voor Curaçao en St. Maarten met één set wetgeving en één toezichthouder voor monetair toezicht, financieel toezicht en integriteitstoezicht.

5 reacties op “St. Maarten beslist donderdag over zevende lid RvC”

  1. Sarah is te intelligent voor die kabouter hier. Zij heeft een goede opleiding en geen strafblad geheel in tegenstelling tot.

  2. Mien waar is mijn FEEST neus Mien waar is mijn NEUSSEN,daaaaaag Gerrit

  3. Gerrit krijgt zijn zin niet over de rug van Sarah, ze zijn daar slimmer zo simpel is het.

  4. Sarah weet gerust wel met welke corrupte bende ze te maken heeft.. Als ze slim is dan wacht ze gewoon tot 19 oktober af. Laat Rennie Maduro maar lekker wegblijven. daar heb je toch al niets aan!

  5. Als ik Sarah Wescot-Williams was zou ik in dezelfde woorden blijven als Ivar Asjes. “Ik wens niet bij te dragen aan een coup poging om de Centrale Bank te de-stabiliserenen en laat dhr. Robert Pietersz lekker zitten. Totdat de volgende regering zit zal ik niet meer vergaderen over de Centrale Bank. Er zit een voltallige Raad van Commisarissen die haar werk kan doen. Indien de voorzitter van de Raad van Commissarissen, dhr. Rennie Maduro, niet snel aan het werk gaat kan hij beter worden vervangen.