• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het verzoek van een lezer van Versgeperst.com om een met olie besmeurde premier lijkt te worden vervuld. Demissionaire premier Gerrit Schotte is vandaag bij het met olie vervuilde gebied op Jan Kok. Met nu nog een wit pak helpt de premier de mensen van Selikor met de schoonmaak.

Demissionair minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en minister Jacinta Constancia (Milieu en Natuur) bezochten zondag en gisteren het gebied. De ministers hielpen, al dan niet voor de camera, even mee met de werkzaamheden.

Verontwaardiging
Sinds vorige week zondag stroomt er olie vanuit de olietanks van Bullenbaai het gebied van Jan Kok binnen. Het natuurgebied is een thuishaven voor flamingo’s. Veel dieren zijn besmeurd door en bezweken aan de olievervuiling. Er is veel verontwaardiging onder verschillende milieuorganisaties over de manier waarop de overheid de vervuiling aanpakt. De organisaties klagen dat de overheid te laat heeft ingegrepen en dat het schort aan de milieuwetgeving op het eiland. Ondertussen hebben de Nederlandse pers en Amerikaanse pers het verhaal van de olievervuiling bij Jan Kok ook opgepakt.

Kamervragen
Ineke Van Gent van GroenLinks en Wasila Hachchi van D66 hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties over de olievervuiling op Curaçao. Dat meldt de Volkskrant. Ze vinden volgens de krant dat deze ramp aantoont dat de PdVSA de zorgvuldigheidsnormen niet nakomt die gewenst zijn in zo’n kwetsbare omgeving.

40 reacties op “Ministers steken ‘handen uit de mouwen’ bij Jan Kok”

 1. Schone schijn. Van boven blinkt het, van onderen stinkt het.

 2. Hopi SINBERGUENSA.
  Te schofterig voor woorden.
  Ze misten nog een milieuramp in hun analen. NOU BIJ DEZE!!!!!!!!!!!
  Het was goed geweest als ze na eenworstelpartij in de olie een duik hadden genomen in een zwembad vol met veren en gezamenlijk op een praalwagen naar Fort Nassau zijn gereden. Dan pas laat je zien dat je het gevoel van de besmeurde dieren kan omschrijven.
  Bai laba bisti pampers. Wat een kleinzielige vertoning.

 3. Masha tristu mes!

 4. Kijk Constantia eens naar de camera kijken of ze wel goed op defoto komt.

  Intussen vooral bezorgd dat ze haar kunst nagels niet beschadigd, weer iets dat nep aan haar is naast haar diploma’s.

 5. “Ja foto gemaakt?” Dan kunnen we weer gaan.

 6. Misselijkmakend, publiciteitsgeile Schotte met zijn belachelijke prive fotoslaaf.

  Even de toegewijde MP spelen, terwijl hij de afgelopen 2 jaar het eiland alleen sociale en financiele ellende heeft gebracht.

  Bovendien wordt Schotte geacht onder werktijd te werken voor zijn riante salaris, en niet het werk van een minimumloner te doen.

 7. En Constancia staat er bij alsof het een gezellig schooluitje is, terwijl haar ministerie al op 18 augustus is geïnformeerd over de olievlek op zee. Even kijken zaterdag werd er echt alarm geslagen en toen was het …. 25 augustus toch? Da’s dus een week later…………Met een beetje adequaat optreden had dit helemaal voorkomen kunnen worden. Maar verantwoordelijkheid nemen…. nee laat maar, maar wel zorgen dat je nog net op de foto staat te giechelen. Getverdemme

 8. Walgelijke verkiezingsstunt over de ellende van een ander.
  Maar ja, daar zijn deze criminelen groot mee geworden.

 9. @berthold, ben het met je eens. Eerst schreeuwt iedereen waar de politiek blijft. Zijn ze dr dan is het ook weer niet goed. Als iedere andere politicus buiten de coalitie was komen opdagen waren de reacties ongetwijfeld tegengesteld. Dat is meten met twee maten. Ik sta absoluut niet achter deze regering, maar om alles maar in het negatieve te trekken gaat me te ver. Reageer dan liever op de inhoud.

 10. Ik ben blij dat hij het heeft gezien, dan alleen kan je een echt beeld vormen van de schade.

 11. Staat Schotte goed…….. zo’n wit gevangenenpak.
  Kan ie alvast wennen!
  Wat een idioterie zeg.

 12. Wat is iedereen toch dik, valt mij op. Teveel pastechis zeker. Alleen Schottegat niet, die heeft het ‘s nachts te druk met al zijn dushis.

 13. Skijnheilig zoals Judeska zou zeggen

 14. Van vrijwilligers weet ik het volgende:
  Gisteren waren er een aantal politici en vandaag ook. Schotte kwam pas toen iedereen weg was. Hij sprak met de diverse groepen die opruimden om te vertellen dat er een middel is waarmee alle olie oplost etc etc. (lekker motiverend trouwens). Gelukkig was een team van het Hyatt Hotel met een jug vol drinken, want anders hadden de verschillende overheidsdiensten niets te drinken gehad. Er is een geweldig potentieel aan mensen die kunnen helpen. Om wat te noemen oproep aan vrijwilligers, oproep via bedrijven, de marine, FOL etc etc. Hetgeen er echt nodig is is iemand die dit co-ordineert, zodat men om de beurt met het weinige gereedschap wat aanwezig is kan werken. En dat is nou leiderschap! Niet komen voor de fotoshoot, maar komen met een plan om de boel zo snel mogelijk op te ruimen.

 15. @Rita, die idioot die de “spill” veroorzaakt heeft is een fervent aanhanger van PS, niet dat dat een geheim was want alleen uit die hoek kun je zo iemand verwachten..

 16. Kom op mensen, het is ook nooit goed of het deugt niet. Hij was er in elk geval. Voor deze foto vroeg iedereen zich af waar Gerrit was en waarom geen minister kwam helpen, je kan zeggen wat je wil, hij was er wel (weet niet hoelang hij gebleven is maar vooruit)

 17. Kennelijk zitten de betere PR adviseurs hier op versgeperst.com De “minister-president van alles en nog wat” heeft kennelijk de verkiezingskoorts te pakken. Bij de lezers van deze rubrieken maakt dat weinig indruk. Gladde Glibberige Gerrit heeft hierbij geen vettigheid meer nodig. Wat een wansmakelijke vertoning om de verantwoordelijke afschuivers zo bezig te zien

 18. Cooper zal nooit gelijk krijgen van mij. Helaas moet ik hem bij deze toch gelijk geven want er is inderdaad olie gevonden in het water rond “WILLIWOOD”.

  En nu de gasbel nog. Hulde aan Cooper en condolences voor de wanna be sjeik rondom “WILLIWOOD”

 19. Tja, als onze vetkuif geen wit pak aantrekt kan je ook niet zien dat hij van “werken “vuil wordt..

 20. Die twee zullen echt geen vuile schoenen gekregen hebben.!!!

 21. oja, nog een mogelijke reden:

  ze was bezig met deze olie rechten te verkopen aan NL.

 22. @rita, even een paar mogelijke antwoorden op jouw doordachte vraag:

  A:Emily moest eerst even shoppen voor een wit mantelpakje, daarna komt ze ook even voor de fotoshoot.

  B: ze was er wel, maar de hoffotograaf wilde geen foto van haar maken

  C: de PAR heeft het gedaan, dus kan ze beter even wegblijven.

  D: misschien was ze bezig met werk waar ze voor betaald wordt, namelijk oppositie voeren

  E: ze schat het volk van Curacao toch te hoog in en denkt dat deze actie een beetje hypocriet is.

  F: ze wil niet graag gezien worden met met maffia figuren?

  ik weet het natuurlijk ook niet, maar ze zal wel een reden hebben…

 23. Wat een beLACHelijke vertoning, maar ja, de verkiezingen, hè? OLIEdom! Waar is trouwens Wiels nu er olie gevonden is? Of heeft hij aan die kraan gezeten ………..

 24. wat een schijnheilige blaaskaak hij doet veel voor de jeugd hier en daar een schommel en dat is het oooohhhhh ja en wandelroute wat tonnen kost op jaarbasis ipv echt dit geld aan de onderstand te geven zo dat de jeugd er wat aan heb

 25. en de PAR zie ik daar niet.. zij hebben jaren niets gedaan aan veiligheid bij de isla

 26. Ik zie 2 mensen die voor de foto een schop in handen nemen en 4 toezichthouders. Dat geeft aardig aan hoe het gaat op Curacao. Verder vind ik het een walgelijk non-beleid van deze ministers, maar de kiezers? We krijgen een regering die niet slimmers is dan hun stemmers.. ook dat is democratie.. Enige oplossing: Onderwijs…. gratis…gut dat ging ook al hier goed, nou ja, dan maar weer een generatie naar NL sturen.

 27. Ik zou ook mijn mooiste WITTE broek aandoen als ik olie ging opruimen.
  Wat een simpele ziel toch.

 28. Gewoon aan de vrijwilligers vragen hoe lang ze gebleven zijn en wat voor een werk ze verzet hebben. Of aan ze vragen of ze vlak voor ze weg gaan een foto willen maken en deze op facebook willen plaatsen om te kijken of ze echt vies zijn geworden.

  Jammer dat ik er niet was. Ik had wel een lading pek en veren over die huigelaars willen gooien.

 29. vrolijk lachende mensen die gewoon even op de foto willen.
  goed voor de verkiezingen.
  wat gaat dit werkelijk helpen?
  hadden ze niet beter een plan vaan aanpak kunnen maken en goede schoonmaak bedrijven kunnen gaan zoeken/inhuren.
  een wet aanpassen zodat de dader een fatsoenlijke straf gaat krijgen.
  die 5000 NAF boete is natuurlijk een lachertje voor de Isla.
  het is echt misselijk makend wat ik hier op de foto zie verschijnen.

 30. Zum kotsen..

 31. Misselijkmakend.

 32. zou het volk hier in trappen?
  ik weet het niet, soms denk ik dat het eiland zo naief is als wat.
  hopelijk vergis ik me…..

 33. inderdaad wat een walgelijke vertoning, als camarageile ministers zo begaan zijn met onze natuur moeten ze gewoon de Isla sluiten, walgelijke.

  btw, het schijnt aardig te rommelen binnen de mfk, wie weet meer?

 34. Geen woorden…..

 35. Bah, wat een volksverlakkerij. En dan ook nog speciaal witte kleren aangedaan om de vlekken goed uit te laten komen. Brakenswaardig, gadver.

 36. versgeperst heeft aan enkele mensen gevraag wat ze ervan vinden en de meeste hadden gezegd dat ze Schotte willen zien helpen zo gezegd zo gedaan. Hoe meer publiciteit men aan hun geeft des te meer aandacht ze krijgen. Men moet hun gewoon links laten liggen en geen aandacht schenken. Jammer hoe af en toe de media zelf meehelpt om mensen extra populair te maken terwijl ze het helemaal niet verdienen.

 37. Fotomomentje…en dan weer over naar de orde van de dag, misschien hadden ze er beter aan gedaan om eens over het falen van de instanties te praten en zo links en rechts eens wat klappen uit te delen, maar nee, zelfs een gebeurtenis als dit wordt aangegrepen voor partijpropaganda terwijl ze zich eigenlijk kapot moeten schamen.
  Wederom blijkt dat men geen greintje fatsoen heeft.

 38. kots en kots misselijk wordt ik hier van….

 39. Jacinta ga nou niet met je gezicht in de camera staan met een schone pan schop. Was je hiervan niet op de hoogte??? Of had je dit probleem gebagatelliseerd?

 40. walgelijke vertoning…meedoen voor de foto!! hadden een een week eerder moeten reageren en hulp moeten vragen aan landen waar ze weten hoe ze dit aan moeten pakken…..