• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het onderzoek naar het lawineongeluk waardoor prins Friso een half jaar geleden werd bedolven in het Oostenrijkse Lech, is afgerond. Dat meldden media in het Alpenland vandaag. Prins Friso liep tijdens het ongeluk een ernstige hersenbeschadiging op en raakte in coma.

Het onderzoek van het plaatselijk Openbaar Ministerie in Feldkirch is naar de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck, doorgestuurd voor verdere beoordeling.

Schuldige
Over de inhoud is nog niets bekend. Een mogelijkheid is dat het rapport een aanbeveling bevat om niemand te vervolgen. Het rapport kan ook adviseren iemand in staat van beschuldiging te stellen. Een van de mogelijke verdachten is Florian Moosbrugger, de Oostenrijkse vriend die Friso op zijn skitocht begeleidde. Hij zou de lawine kunnen hebben veroorzaakt door onvoorzichtig gedrag.

Inhoud
De toetsing in Innsbruck kan volgens een justitiewoordvoerder enkele weken in beslag nemen. Het behoort tot de mogelijkheden dat het dossier voor de uiteindelijke beslissing uit Innsbruck wordt doorgestuurd naar de landelijke hoofdstad Wenen. De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten geen uitspraken te doen naar aanleiding van het onderzoek. “Het betreft een onafhankelijk onderzoek. Het is bekend dat dat plaatsvindt. Op enig moment zullen wij waarschijnlijk wel kennisnemen van de inhoud.”

Coma
Prins Friso ligt een half jaar in coma. De prins kwam op 17 februari onder een lawine terecht in het skigebied van Lech. Door dat ongeluk liep Friso een ernstige hersenbeschadiging op en raakte hij in coma.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Onderzoek naar lawineongeluk Friso afgerond”

  1. Het ethische vraagstuk is natuurlijk hoe lang de overheid de rekening van de peperdure privekliniek moet blijven betalen als de vooruitzichten op herstel 0,0 zijn.

    En of je daarbij onderscheid mag maken of het prins Friso of premier Schotte is die daar ligt.