• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De brand in de grootste raffinaderij van Venezuela is nog steeds niet onder controle. De plannen om raffinaderij Amuay snel weer op te starten, komen daarmee op losse schroeven te staan, zo bleek vandaag. Volgens de autoriteiten zijn er zeker 41 mensen omgekomen.

Een functionaris van de betrokken staatsoliemaatschappij zei gisteren nog dat de raffinaderij weer op volle toeren kan draaien zodra de vlammen zijn bedwongen. Vakbondsman José Bodas zei dat de raffinaderij eerst zeker moet weten wat de oorzaak is van de explosie die de brand veroorzaakte. Zaterdag was er een enorme gasexplosie op het terrein van de raffinaderij.

Pdvsa
De raffinaderij ligt op het schiereiland Paraguaná. Met twee andere raffinaderijen vormt zij het grootste complex voor de verwerking van olie in het Latijns-Amerikaanse land. Niet alleen de raffinaderij, maar ook huizen in de omgeving werden beschadigd. Het complex is eigendom van het staatsoliebedrijf Pdvsa, dat de afgelopen jaren herhaaldelijk met ongelukken en stroomuitval is geconfronteerd. Ook moest het herhaaldelijk raffinaderijen stilleggen voor dringend noodzakelijk onderhoud. Pdvsa heeft ook een leasecontract met de raffinaderij Isla op Curaçao.

Foto’s door Noticias24.com

3 reacties op “Brand raffinaderij Venezuela nog niet gedoofd”

  1. Op teletekst lees ik dat de Venezolaanse regering gisteren nog zei dat de brand onder controle was. Nu blijkt het een heel andere situatie te zijn. Een regering die iets zegt dat niet klopt en wat binnen de kortste keren uitkomt. Klinkt bekend.

  2. In Venezuela heeft de olieindustrie last van mismanagement en verouderde installaties..

    en dan moeten we van Wiels en Schotte voorbeeld nemen aan Venezuela?

  3. in eigen land plegen zij geen onderhoud. Kijk goed naar deze beelden en bid dat wij hier voor een dergelijk ongeluk gespaard blijven. Ik heb weinig fiducie in de PdVSA raffinaderijen.