• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tropische storm Isaac heeft vanmorgen de kust ten westen van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince bereikt. In Haïti wonen na de verwoestende aardbeving van anderhalf jaar geleden nog ongeveer 400.000 mensen in vaak primitieve tenten.
“Wij zijn niet klaar”, zegt Martine, die aan het hoofd staat van een groep die toezicht houdt in een kamp van ongeveer 1000 gezinnen. “Als het regent, staan we in tenten met gaten. Er zijn veel kinderen en wij weten niet wat we moeten doen, als we het kamp moeten ontruimen.”

Weinig schuilplekken
President Michel Martelly, die een reis naar Japan heeft afgezegd, is langs tentenkampen getrokken en heeft de bewoners opgeroepen een veilige schuilplaats te zoeken. Hij erkent echter dat er te weinig van zulke plekken zijn. “Degenen die erg kwetsbaar zijn, worden uit die kampen weggehaald. En degenen die achterblijven, zijn beter toegerust om deze situatie het hoofd te bieden”, zei Martelly volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Levensmiddelen
Isaac gaat nu gepaard met hevige buien. Gisteren stonden in de hoofdstad Port-au-Prince bij de winkels lange rijen van mensen die nog snel levensmiddelen wilden inslaan, maar daarna werd het stil op straat.
© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Isaac arriveert bij Haïti”

 1. Voor de mensen daar hoop ik dat ze snel goede hulp zullen krijgen,ze hebben hun portie wel gehad.

 2. triest 400.000 mensen in tenten en dan weer zo een orkaan over te krijgen.
  Curacao glijdt af naar het niveau van Haiti.
  Haiti is ook altijd een dictatuur geweest, hebben we nu hier ook.
  bedankt PS/MFK/MAN………