CURAÇAO – De 30-jarige Kenia Gioconda Medina Perez is sinds vorig weekend spoorloos verdwenen. Afgelopen zondag is zij vermoedelijk in de ochtenduren vertrokken vanuit Campo Alegre, maar nooit meer teruggekeerd.

De politie vraagt medewerking in de zoektocht naar Perez. De dame is van Dominicaanse afkomst en verbleef in het Campo Alegre Resort. Iedereen die de dame heeft gezien of meer weet over de kwestie kan contact opnemen met 8882290, 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

13 reacties op “Vrouw verdwenen uit Campo Alegre”

 1. over slavernij gesproken: las net in de Amigoe, dat er 1,5 miljoen kinderen werk in columbia.
  dat zal in Venezuela niet anders zijn.
  de grote voorbeeld landen van onze MP en Wiels, Asjes, Monk…..enzovoort
  de mannetjes die vinden dan NL excuses moet maken over misdaden van 150 jaar oud.
  Slavernij is misdaad, maar nu gebeuren deze dingen nog steeds over de hele wereld.
  zelfs op Curacao (Campo)….
  ze kijken naar de splinters van anderen, maar zien hun eigen balk niet.

 2. Jerrel, ik ben het eens met je dat Curacao als rechtsstaat ver is afgegleden, maar vergeleken met omringende landen is het altijd nog beter. Bovendien komt er een moment dat Nederland in zal grijpen omdat het niet langer kan, dat ‘veiligheidsventiel’ hebben de omringende landen niet.

  En noem het geen slavernij als dames uit eigen keuze hier het oudste beroep ter wereld komen uitoefenen omdat ze hier liggend meer verdienen dan staand in eigen land.

 3. @ Glenn Martina:

  Een rechtstaat??? Laat je even nakijken. Het zegt al genoeg dat je het vergelijkt met de omringende landen. Een dictatuur zal je bedoelen, een zich land noemende bananenrepubliek, waar verschillende ministers incl. de minister president zich inzetten voor de opheffing van het beslag op de tegoeden van een criminele belastingontduiker maar zich weigeren in te zetten voor de bevolking laat staan de bestrijding van criminaliteit waaronder het eiland zwaar gebukt gaat.

  Kwame heeft groot gelijk, slavernij is het en niets anders. Een YDK heeft het over slavernij als ze denken er een slaatje uit te kunnen slaan en het hem/haar even goed uitkomt..

 4. Kwame kil(lyourself) Paterick

 5. Beste Kwame,

  De dames komen volledig vrijwillig daar wonen en werken en kiezen bewust voor hun beroep, ondanks dat financiele nood zeker in veel gevallen mee zal spelen.

  En ondanks de politieke porkeria van MFK, PS en in mindere mate MAN is Curacao nog steeds veel meer een rechtsstaat dan omringende (ei)landen waardoor deze dames hier waarschijnlijk beter af zijn dan elders.

  En de kamers op Campo zijn een stuk beter dan die waarin men in Souax of Muizenberg slaapt.

 6. Even sta ik met grote verbazing.
  Ook wij hadden dit geplaatst op onze site. De naam zegt het al “Knipsel Krant”.
  Groot was mijn verbazing dat er enkele reactie meteen los kwamen met “Hoe haal je het in je hoofd om dit te plaatsen en publiceren” “dus jullie gaan er meteen van uit dat ze een prostitiee is” “jullie publiceren met naam en toenaam, zelf een foto van deze dame”.

  Wat mij nu vreemd is op dit moment? Ik zie ze a) Niet hier reageren en b) niet bij persbureau Curacao.

  Dan rijst bij mij meteen de grote vraag: Weten jullie 2 meer of hebben hier wat mee te maken.

  Mijn opinie is: ja publiceren. Waarom? Er is een vermissing aan de gang, dan krijgen we meteen de vraag II ze nog in leven, Is er een misdrijf gepleegd, Waar is ze?. Al zou ze ilegaal hier zijn dan nog.

 7. @Kwame,

  Precies…..

 8. Gelukkig.. snap niet dat Curacao deze vorm van slavernij accepteerd daar zij nog steeds worsteld met het verleden van de slavernij. Maarja bij de BOO project had de YDK er ook geen problemen mee toen de mensen uit Bangladesh als slaven hier werden behandeld.. in containers zonder airco sliepen ze en ze moesten 18 uur per dag werken.. en als ze daar iets tegen hadden werden de familieleden in Bangladesh bedreigt. Net als de Cubaanse slaven bij het Dok..

 9. Schuld van de PAR!

 10. waarom zou ze terug moeten komen?
  hopelijk heeft ze een leuke man ontmoet en hoeft ze nu nog maar 1 x per dag in plaats van 20 x per dag met allemaal vieze mannetjes.

 11. Onze Ministers van Justitie Wilsoe en Constancia van Volksgezondheid doen weer hun best..
  Dit is wat de USA aan de wereld laten weten:

  “Curacao is a source, transit, and destination for women, children, and men who are subjected to sex traficking and forced labor.”..
  “The government did not ensure that health officials charged with regulating the Curacao brothel employed measures aggressively to identify human trafficking victims and refer
  suspected victims for assistance.”..
  “The government’s victim protection measures remained weak over the last year. The government did not identify any trafficking victims during the reporting period, compared
  with four victims identified in 2010 and 16 victims identified in 2009.”

  http://www.state.gov/documents/organization/192594.pdf

 12. Even aan joran v/d sloot vragen hij heeft het antwoord.

 13. Ach ja. we moeten daar toch de 80-20 regeling invoeren.. vrouwen van Curacao aan het werk!