• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij een gasexplosie vandaag in de grootste olieraffinaderij van Venezuela zijn 19 doden gevallen. 53 mensen raakten gewond. Volgens gouverneur Stella Lugo van de staat Lara, waarin de raffinaderij ligt, is het gevaar voor meer explosies geweken.

 

De explosie vond plaats in de Amuay-raffinaderij op het schiereiland Paraguaná. Samen met twee andere raffinaderijen op het complex is het één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Brandweer en politie zijn aanwezig om de veiligheid te waarborgen op het schiereiland.

Onderzoek
De explosie werd veroorzaakt door een gaslek. Het vuur woedt nog steeds, maar is volgens Lugo nu onder controle. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het lek.

7 reacties op “Negentien doden door explosie raffinaderij Venezuela”

 1. Buiten het feit dat ze hier de gehele natuur naar de …. helpen, kunnen de mensen daar in de buurt maar zich op een catastrofe voorbereiden, schotte en consorten en de rechtspraak op het eiland gaan hieraan voorbij

 2. onze fabriek is 100 jaar oud, dit kunnen we zeker verwachten op Curacao
  als alleen de werknemers dan dood gaan is het toch een beetje eigen schuld dikke bult.
  ik zal er toch een beetje meedelijden mee hebben en zeker voor de achtergebleven gezinnen.
  maar vindt toch dat ze nooit voor zo een smerige fabriek moeten werken…..

 3. Het is even wachten totdat dit ook op Curacao zal plaats vinden. Zijn de regering en de rechters dan schuldig aan moord.?

 4. Niet alleen in Venezuela is het mis, ook bij ons is het weer raak: http://www.nufoto.nl/fotos/303964/olieramp-op-curacao.html. De zoveelste keer bij Jan Kok.

 5. @sander, ze verdienen heel veel geld daar maar wat ermee gebeuirt mag god weten.. duidelijk niet naar het volk of naar veiligheid en onderhoud!

 6. heel vervelend voor de doden en hun familie.
  maar als je geld wil verdienen ten koste van de gezondheid van anderen, mag je dit een keer verwachten.

 7. Er zijn veel problemen met deze raffinaderij.. Schotte en Co vinden Venezuela zo geweldig onder Chavez maar steeds meer producten zijn niet beschikbaar. ook het onderhoud van de rafininaderijen zijn zeer slecht met gevolgen zoals deze. Hetzelfde wat we gaan zien met de ISLA en aqualectra op curacao dat door de poltiek wordt leeggezogen!